Την Πέμπτη η απόφαση για τον Πιστόριους, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση

Ο Όσκαρ Πιστόριους που αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης επιθυμεί να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τη δίκη. Τα αναβολικά και η κατάθεση του επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών.

Ο Όσκαρ Πιστόριους δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του όταν ο επικεφαλής της έρευνας της αστυνομίας της Πρετόρια, Χίλτον Μπότα περιέγραφε τα θανάσιμα τραύματα της Ρίιβα Στίνκαμπ.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης γύρω από τη δολοφονία του όμορφου μοντέλου από το σύντροφο της. Ο δικηγόρος του Πιστόριους επιμένει πως πρόκειται για μία τραγική άτυχης στιγμή και ενώ ο πελάτης του αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

Την Πέμπτη (21/2) θα παρθεί η απόφαση για το αν θα αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος μέχρι τη δίκη, καταβάλλοντας εγγύηση.

Ο επικεφαλής της διαδικασίας, Ντέσμοντ Ναιρ δεν πιστεύει πως ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης μπορεί να δραπετεύσει από τη χώρα.

Η εξέταση των μαρτύρων συνεχίστηκε με τον επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών Χίλτον Μπότα να καταθέτει για τα αποτελέσματα των ερευνών.

Η κατάθεση του αστυνομικού δεν συμπίμπει απόλυτα με τα όσα ανέφερε στην επιστολή του ο Πιστόριους και η οποία διαβάστηκε στην αίθουσα. Φαίνεται όμως πως η αστυνομία πιστεύει πως τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν με τη σειρά που περιέγραψε ο Πιστόριους. Μένει να εξακριβωθεί ο σκοπός. Αν δηλαδή ο Πιστόριους δολοφόνησε τη σύντροφο του ή την πέρασε για κλέφτη και την πυροβόλησε τέσσερις φορές, ενώ εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο.

Ο Μπότα ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πιστόριους απασχόλησε την αστυνομία, αφού τον περασμένο Ιανουάριο φέρεται να πυροβόλησε κι ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα εστιατόριο με την ευθύνη να αναλάμβανει ένας τρίτος. Ανέφερε επίσης και ένα συμβάν όπου απείλησε τη σωματική ακεραιότητα της γυναίκας.

Ο δικηγόρος του και η οικογένεια του “κατηγορούνται” πως αφαίρεσαν έγγραφα σχετικά με λογαριασμούς που διατηρεί σε τράπεζες εκτός Νότιας Αφρικής. Φαίνεται δε πως ο Πιστόριους έχει αρκετά όπλα στην κατοχή του, νόμιμα, ενώ εντός του σπιτιού του βρέθηκαν και σφαίρες που όμως δεν αντιστοιχούν στο πιστόλι που σκόρπισε το θάνατο.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι η δήλωση του Μπότα πως μέσα στο σπίτι βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες και σύριγγες. Η πολιτική αγωγή δεν ασχολήθηκε με το αν ο Πιστόριους κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο δικηγόρος του κατέθεσε πως πρόκειται για απόλυτα νόμιμα φυτικά σκευάσματα.

Μέχρι και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει πως ο Πιστόριους πέρασε δύο φορές από έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου: Στις 25 Αυγούστου και στις 8 Σεπτεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις το δείγμα που συλλέχθηκε ήταν αρνητικό μετά την εξέταση του.

Η δίκη κυριαρχεί στα διεθνή ΜΜΕ, ενώ με απόλυτη διακριτικότητα δύο σημαντικοί χορηγοί του Πιστόριους, η NIKE και η Oakley ανακοίνωσαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν τον Πιστόριους σε διαφημιστικές καμπάνιες μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Πηγή: sport24.gr

 

To Top