ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι άλλαξε; Κι όμως Σαράκης και… ΕΠΟ ήταν υπέρ των θέσεων του Άρη για τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ!

Πολλά περίεργα συμβαίνουν όλως τυχαίως με τον… ευαίσθητο Βασίλη Σαράκη προϊστάμενο της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ και έσπευσε να είναι το μόνο από τα πέντε μέλη που μειοψήσαν για την αδειοδότηση της ΠΑΕ Άρης και στη συνέχεια να συμμετέχει σε μια απίστευτη νομική παραφωνία σε βάρος του κιτρινόμαυρου συλλόγου.

Όπως έχουμε αναφέρει σε άλλα ρεπορτάζ, το λεπτό σημείο της υπόθεσης είναι ότι στις 31/12/21 που πρέπει να μην υπάρχει οφειλή ή να έχει δρομολογηθεί διακανονισμός, η υπόθεση Παλαθουέλος ήταν σε εκκρεμοδικία και δεν  μπορούσε όπως είναι αυτονόητο ούτε να εξοφληθεί, ούτε να διακανονιστεί. Η απόφαση για τον Παλαθουέλος βγήκε στις 27/1/22, οπότε αυτόματα μετατέθηκε στον φάκελο της νέας σεζόν 2023-24.

Επιπρόσθετα για να επηρεαστεί οποιοδήποτε έλεγχος αδειοδότησης, θα πρέπει (στην προκειμένη περίπτωση ο Παλαθουέλος) αυτός που λαμβάνειν να έχει σύμβαση με την τωρινή ομάδα. Μόνο που ο Παλαθουέλος είναι υπόθεση της παλιάς ΠΑΕ και ουδέποτε έχει υπογράψει σύμβαση με τη νέα. Η απόφαση του Σαράκη να καταθέσει έφεση είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης και τόσο… κραγαυλέα.

Αρκεί να… θυμηθούμε ότι ήταν υπέρ των θέσεων του Άρη για τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ.

Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ πριν δυο χρόνια είχε δικαιώσει τον Άρη στην προσφυγή κατά της απόφασης για ανάκληση του δελτίου του Φιορίν Ντουρμισάι από την επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών.

Το ανώτατο αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία (3-0) την αίτηση του Άρη, με το σκεπτικό πως η νέα ΠΑΕ Άρης είναι νέο νομικό πρόσωπο και ως εκ τούτου δεν αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης εταιρίας που τελεί υπό εκκαθάριση.

Τι έλεγε τότε ο Σαράκης και η ΕΠΟ; Είχαν ταχθεί υπέρ της προσφυγής της κίτρινης ΠΑΕ με νομικό της Ομοσπονδίας να τονίζει πως οι οφειλές στον Σιστόν (λόγος για τον οποίον μπλοκαρίστηκε η μεταγραφή του Ντουρμισάι) αφορούσαν άλλη νομική οντότητα.

«Είναι δύο διαφορετικές νομικές οντότητες και οι συμβάσεις και οι οφειλές αφορούσαν την παλιά οντότητα και ΠΑΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Σαράκης.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αφού η τότε οφειλή στον Σιστόν δεν αφορούσε την ΠΑΕ του Καρυπίδη, αλλά την παλιά εταιρεία, πώς τώρα η υπόθεση Παλαθουέλος αφορά τη νέα ΠΑΕ Άρης; Τι άλλαξε τώρα;

To Top