Τι αναφέρεται στο άρθρο 69 με το οποίο έγινε καταγγελία κατά της ΚΑΕ

Ο Νίκος Πετράτος και οι πελάτες του πολύ απλά δεν θέλουν να καταλάβουν πως μόνο μέσα από την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99, θα μπορέσουν να εισπράξουν τις οφειλές που υπάρχουν και φυσικά αναγνωρίζονται από την ίδια την ομάδα ότι υπάρχουν. “Πάτησε” σε μια παράγραφο ενός άρθρου του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού, που αναφέρεται στην προσφυγή μιας ΚΑΕ σε πολιτικά δικαστήρια, αλλά από την στιγμή που υπάρχει η συναίνεση του ΕΣΑΚΕ σε όλη αυτή τη διαδικασία, δεν μπορεί να προκύψει απόφαση εις βάρος του Άρη.

Το τι ακριβώς αναφέρει το άρθρο 69, παράγραφος 3, βάσει της οποίας έγινε καταγγελία του Άρη από τον Νίκο Πετράτο, σας το παρουσιάζει το PRESSARIS.

Άρθρο 69 ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Παράγραφος 3

Οι πάσης φύσεως διαφορές οι οποίες ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του παρόντος Κανονισμού και Νομοθεσίας, η οποία ισχύει για την καλαθοσφαίριση και αφορούν τις ΚΑΕ που μετέχουν στα πρωταθλήματα αρμοδιότητος του ΕΣΑΚΕ, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτά, επιλύονται από αρμόδια θεσμοθετημένα υπό των διατάξεων αυτών Δικαιοδοτικά Όργανα απαγορευμένης σε κάθε περίπτωση της προσφυγής στα Πολιτικά Δικαστήρια. Σε περίπτωση κατά την οποία κατά παράβαση της παρούσης διατάξεως φυσικό ή νομικό πρόσωπο από τα ανωτέρω προσφύγει σε Πολιτικό Δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες κυρώσεις από το αρμόδιο Δικαιοδοτικό Όργανο:

α) σε ΚΑΕ η οποία προσφεύγει στα Πολιτική ή Διοικητικά Δικαστήρια κατά παράβαση των ανωτέρω, επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον οικείο βαθμολογικό πίνακα σε περίπτωση κατά την οποία η παράβαση γίνει κατά την διάρκεια της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος, αλλιώς από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου εάν η παράβαση γίνει κατά την διάρκεια των play offs.

β) Σε φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ., συνεργάτες, κλπ, προστηθέντες προπονητές, αθλητές) επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις του άρθρου 62 του παρόντος Κανονισμού, κυρώσεις.

To Top