Τι κάνει τον Καραποστόλου “πολύτιμο” στο πλάνο του Αγγέλου

Ο Σωτήρης Καραποστόλου έχει ήδη ξεκινήσει την ειδική θεραπευτική αγωγή προκειμένου να ξεπεράσει την θλάση στο γαστροκνήμιο και θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα έτοιμος, μήπως και προλάβει τον αγώνα με τον Κολοσσό. Είναι γεγονός ότι δεν κάνει καλή χρονιά φέτος, αν δει κανείς τους μέσους όρους πόντων και τα ποσοστά του, ωστόσο ο Βαγγέλης Αγγέλου τον χαρακτήρισε υπερπολύτιμο για έναν συγκεκριμένο λόγο.

Ο Λαρισαίος γκαρντ σαφέστατα και δεν έχει βρει ακόμα τον καλό του εαυτό, όταν σκοράρει μόλις 3,8 πόντους κατά μέσο όρο. Θεωρείται όμως πολύτιμος από τον Αγγέλου, γιατί στην σχέση ασίστ – λαθών είναι ο μόνος που ξεκάθαρα έχει θετικό πρόσημο!

Μέχρι σήμερα ο Καραποστόλου έχει δώσει 22 ασίστ και έχει κάνει 14 λάθη, απόδειξη ότι παρότι δεν είναι καθαρός πλέι μέικερ, είναι από τους καλύτερους οργανωτές και δημιουργούς του Άρη. Από τους υπόλοιπους περιφερειακούς του Άρη μόνο ο Τζέρεμι Χαντ έχει θετικό πρόσημο στην σχέση αυτή (9ασ. – 5λ.) και είναι ένα στοιχείο που στο αγωνιστικό πλάνο και την επιθετική φιλοσοφία του Αγγέλου παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο. Ουδείς άλλος παίκτης έχει θετικό συντελεστή, που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι περιφερειακοί μέχρι σήμερα λιγότερο δημιουργούν και περισσότερα λάθη κάνουν.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΑΣΙΣΤ – ΛΑΘΩΝ

ΟΝΟΜΑ ΑΣΙΣΤ ΛΑΘΗ

Πάσαλιτς 23 25

Πελεκάνος 14 17

Βεργίνης 14 20

Μποχωρίδης 9 11

Καραποστόλου 22 14

Χαντ 9 5

 

 

To Top