ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι ψυχή θεέ μου! Με οδηγό τον Όμηρο, παίκτες που έτρωγαν σίδερα και φοβερό λαό βλέπει ακόμη και εξάδα

Ο μεγάλος Γιάννης Ιωαννίδης αλλά και ο μέντορας του ο Ανέστης Πεταλίδης έλεγαν ότι τα ντέρμπυ κερδίζονται όχι μόνο με το ταλέντο των παικτών αλλά και με αθλητές που θα παίζουν με ψυχή και δεν θα τα παρατάνε ακόμη και αν φαίνεται ότι ο αγώνας κλείνει προς την πλευρά του αντιπάλου.

Και αυτό έκαναν στο γήπεδο παίκτες κολοσσοί όπως ο Γκάλης ,ο Γιαννάκης ,ο Σούμποτιτς και τα άλλα παιδιά της Αυτοκρατορίας. Θα θυμάστε οι παλαιότεροι τα μακροβούτια του «δράκου», τις άμυνες ενός μεγάλου σκόρερ του «γκάγκστερ» στα τοπικά ντέρμπυ.

Και οι σημερινοί παίκτες του Άρη ακολούθησαν αυτή την συνταγή . Τι και αν έχουν μείνει λίγοι , τι και αν θεωρητικά οι αντίπαλοι είχαν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο. Όσοι μπήκαν στο γήπεδο και αφού ντοπαρίστηκαν ηθικά από τον Αρειανό λαό που με μπροστάρηδες τους συνδεσμίτες δημιούργησε μια φοβερή ατμόσφαιρα που θύμισε ένδοξες στιγμές του παρελθόντος έδειξαν από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα ότι ήταν αποφασισμένοι να φύγουν από το γήπεδο έστω και αν ματώσουν την φανέλα με το ροζ φύλλο του νικητή .

Με οδηγό έναν 19χρονο τον Όμηρο Νετζήπογλου (ένα Αρειανάκι που ανδρώθηκε μπασκετικά στην ομάδα της καρδιάς του παίζοντας προηγουμένως στην εφηβική ομάδα) έφθασαν στον σκοπό τους έστω και αν θα έπρεπε να ξεπεράσουν την κατάρα των βολών (έχασαν 16 βολές!!!) και ακόμη το γεγονός ότι βρέθηκαν στο 31ο λεπτό με ένδεκα πόντους πίσω στο σκορ.

Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο έτρωγαν σίδερα στην άμυνα και λες και έβαλαν ένα απροσπέραστο τείχος στους αντιπάλους τους . Σ’ αυτήν την αγωνιστική παρουσία της ομάδας έβαλαν το δικό τους λιθαράκι τόσο ο κόουτς Γιάννης Καστρίτης  και οι συνεργάτες του όσο και τα μέλη της διοίκησης που είναι κοντά στην ομάδα καθώς δούλεψαν αρκετά και στον ψυχολογικό τομέα τις προηγούμενες μέρες.

Και τώρα ο Άρης που έφθασε τις δέκα νίκες χρειάζεται δυο νίκες με Λάρισα (εντός στις 7 Μαΐου) και Απόλλων Πατρών(εκτός στις 14 Μαΐου) που μπορεί σε συνδυασμό με κάποια αποτελέσματα ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους να  πάρει μια θέση στην 6άδα κάτι που θα είναι μια μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως ξεκίνησε η χρονιά και ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι με το μπάτζετ που είχε θα πάλευε για την σωτηρία και όχι για την συμμετοχή του στα play off .  Θα τους διαψεύσει ο φετινός Άρης.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top