Τον «σημάδεψαν» για να τον «κάψουν», αλλά…

«Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο», είναι ο πιο διαδεδομένος νόμος του Μέρφι και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στο Περιστέρι. Ο Άρης ότι έχτισε μέσα σε 78 λεπτά, το γκρέμισε μέσα σε δώδεκα. Μετά τη λήξη του αγώνα όλοι είχαν υπερβολική πίεση από την υπερένταση και σίγουρα τα νεύρα κανενός δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Οι «κίτρινοι» έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία να προκριθούν, αλλά τελικά το ταμείο παρέμεινε ξανά «άδειο».

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Άρης θα παίξει σίγουρα και την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο δίχως έναν παίκτη, που όπως ήρθαν τα πράγματα θα είναι μεγάλη απώλεια η απουσία του. Ο Νέρι Καστίγιο, πάνω που έδειξε να βρίσκει την αγωνιστική του ταυτότητα κι έτοιμος να ηγηθεί επιτέλους της επιθετικής λειτουργίας στην ομάδα, αποβλήθηκε για ένα λόγο που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Ο Μεξικανός έκανε μία πολύ πειστική εμφάνιση. Πέρα από το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε, έτρεξε, πάλεψε, πίεσε και κυρίως έδειξε να πονάει για το παιχνίδι. Να παίζει με ψυχή και πάθος, γνωρίζοντας τη σημασία του παιχνιδιού. Πολλοί παίκτες του Άρη και αυτήν τη φορά υστέρησαν γι’ ακόμη μία φορά, όμως ο 27χρονος επιθετικός ήταν τουλάχιστον συγκινητικός.

Στο τέλος βλέποντας μία τουλάχιστον προκλητική διαιτησία (η οποία τον «σημάδεψε» μαζί με τους παίκτες του Ατρόμητου) και την πρόκριση να χάνεται κυριολεκτικά… μέσα από τα χέρια της ομάδας του, δεν άντεξε. Ο ούτως ή άλλως οξύθυμος Καστίγιο πραγματικά θα ήθελε να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί.

Η συμπεριφορά του παίκτη του Άρη ξέφυγε από τα όρια, όμως η πρόκληση του Σκόνδρα (ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει αποβληθεί από πριν, αφού του χαρίστηκε η κίτρινη σε φάουλ στον Γιαννιώτα στο πρώτο μέρος) έκανε τον Καστίγιο να… τρελαθεί κυριολεκτικά. Ένας παίκτης που αν και την ύστατη στιγμή, έδειξε ότι αγωνιστικά αποτελεί δυνατή «μετοχή» για τον Άρη και πρέπει να κερδηθεί τώρα και όχι να καεί.

«Από ήρωας του έργου… κάθαρμα»

Η εμφάνιση του Καστίγιο δεν πέρασε απαρατήρητη από τους συμπατριώτες του, που έκαναν ειδική μνεία στη «διαδρομή» του ίδιου και της ομάδας του από τον παράδεισο στην κόλαση. Η ιστοσελίδα «esto» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Νέρι Καστίγιο σκόραρε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά τελικά μετατράπηκε από ήρωας σε… κάθαρμα του έργου, στην ήττα του Άρη από τον Ατρόμητο με 2-1. Ο Καστίγιο άνοιξε το σκορ στο 46’, όμως  στο τέλος είχε ένα επεισόδιο και έφτυσε τον αμυντικό Γιάννη Σκόνδρα, με συνέπεια να αποβληθεί για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν».

To Top