ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τοποθετήθηκαν μαρμάρινες πλάκες στα μνημεία για Άλκη και Τόσκο στο πάρκο αθλητικής φιλίας (photos)

Τοποθετήθηκαν και πάλι τα μνημεία για Άλκη και Τόσκο στο πάρκο αθλητικής φιλίας, με μαρμάρινες πλάκες!

Όπως είναι γνωστός στις αρχές του Μαρτίου εγκαινιάστηκε το πάρκο της αθλητικής φιλίας στη μνήμη των παιδιών, που το νήμα της ζωής τους κόπηκε άδικα και πρόωρα εξαιτίας της οπαδικής βίας.

Ενα πάρκο αφιερωμένο στη μνήμη των Αλκη Καμπανού, Νάσου Κωνσταντίνου και Τόσκο Μποζατζίσκι, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Κλεάνθους, σε σημείο που «ενώνονται» Χαριλάου και Τούμπα, ώστε να στείλει το μήνυμα της συμφιλίωσης των φιλάθλων όλων των ομάδων της πόλης και όχι μόνο.

Στις 11 Μαρτίου διαπιστώθηκε ότι αφαιρέθηκαν τα μνημεία με τα ονόματά τους. Μετά από ενέργειες του αντιδημάρχου πρασίνου Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου και την συνδρομή του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, έγινε η αποκατάστασή τους αυτή τη φορά, όχι με ξύλινα πλακάτ, αλλά με μαρμάρινες πλάκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβολικά, με απόφαση του Δήμου στο σημείο φυτεύτηκαν τρεις ελιές και σε κάθε μία υπήρχε μπροστά μια ταμπέλα με το όνομα του κάθε θύματος. Μία για τον Αλκη, ένα για τον Νάσο και ένα για τον Τόσκο και μάλιστα το κάθε δέντρο, στην ηλικία του παιδιού όταν δολοφονήθηκε.

Δείτε εδώ:

To Top