ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το άλλο πρόσωπο του Κούη: “Πώς ο Διακογιάννης μου άλλαξε το όνομα και η ώρα του τίτλου για τον Άρη!”

H σημαία του ποδοσφαιρικού Άρη, o Ντίνος Κούης μίλησε για όλους και για όλα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη…

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για το ότι έμεινα 17 χρόνια στον Άρη:

Σε όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές. Θεωρώ ότι προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όπως και όλα τα παιδιά για να μπορέσουμε να έχουμε την ομάδα ψηλά.

Για το ότι την σεζόν 1980-81 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά με παίκτη από ομάδα της Βορείου Ελλάδος:

Σε κάθε πρωτάθλημα είχα 10-15 γκολ, εκείνη την χρονιά έφτασε τα 21 και βγήκε πρώτος σκόρερ. Συνολικά είχα 143 γκολ.

Για το ότι είχε εκμυστηρευτεί πως είχε νιώσει δέος όταν ξεπέρασε σε τέρματα τον Αλέκο Αλεξιάδη:

Ο Αλέκος για εμένα ήταν ένας επιθετικός που τον είχα σαν ίνδαλμα. Ο Αλέκος έχει 127 γκολ, όταν πέτυχα το 128ο γκολ και ήρθε ο Αλεξιάδης και με τίμησε συγκινήθηκα πάρα πολύ, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ξεπεράσω αυτόν τον θρύλο του Άρη.

Για το πως έγινε το όνομα του “Ντίνος”

Σε ένα παιχνίδι της Εθνικής ο Διακογιάννης είχε μπερδευτεί και με είχε πει Γιώργο! Μετά το διόρθωσε και με είπε κανονικά Κώστα.

Αφού τελείωσε το παιχνίδι ήρθε και μου το είπε, μου είπε μάλιστα πως αφού μπερδεύτηκε δεν θα με ξαναπεί Κώστα, και θα με λέει Ντίνο! Ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που μου άλλαξε το όνομα.

Για κάποιο γκολ που του έχει μείνει:

Θυμάμαι το φάουλ που έβαλα και ισοφαρίσαμε μέσα στον Ηρακλής, ήταν ένα γκολ καταπληκτικό, γιατί δεν το χτύπησα απευθείας. Έδωσε πάσα στον Χατζηαντωνίου, αυτός με γύρισε την μπάλα και την έπιασα με ένα εξωτερικό φάουλ, για να πάει στο γάμα της εστίας του Κιτσιούδη.

Για την μεγάλη ομάδα του Άρη:

Εκείνη η ομάδα ξεκίνησε να χτίζεται από τον Αλκέτα Παναγούλία. Μετά ήρθε ο Τσατσέφσκι και μας δούλεψε όπως έπρεπε να δουλέψει μια επαγγελματική ομάδα. Το αποκορύφωμα είναι τότε που κάναμε το 17/17, και την άλλη χρονιά φτάσαμε μέχρι το μπαράζ, στο οποίο στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε ένα γκολ από αυτά που δεν μπαίνουν. Από έναν παίκτη που δεν είναι σκόρερ, και με το κακό του πόδι.

Με το που μπαίνει ένα γκολ σε αυτά τα παιχνίδια αλλάζει η ψυχολογία.

Για να φτάσουμε βέβαια μέχρι εκεί γίνανε εγκλήματα από την ΕΠΟ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό.

Για τον Άρη του σήμερα:

Ήταν μια πετυχημένη χρονιά για τον Άρη. Μπόρεσε να κάνει μεταγραφές, παίκτες οι οποίοι στον τομέα της τεχνικής ήταν πάρα πολύ καλοί.

Σαν ομάδα, ακόμη μια ομάδα είναι δύσκολο να ενωθεί αν δεν περάσουν 2-3 χρόνια. Για αυτό λοιπόν λέω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καθοριστική για την ομάδα.

Πρέπει να δει ο προπονητής μαζί με τους συνεργάτες του και την διοίκηση τι λείπει από την ομάδα, να το καλύψει και να είναι καλύτερη η ομάδα.

Όλοι έλεγαν “μπράβο στον Άρη, παίζει ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο”.

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη:

Θεωρώ ότι είναι πετυχημένος. Πήρε την ομάδα όταν ήταν σε ένα χαμηλό επίπεδο, και πλέον μόλις ο Άρης επέστρεψε έβγαλε την ομάδα στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα πρέπει να ακούσει την τεχνική ηγεσία, να μπορέσει να συνεργαστεί και με τον τεχνικό διευθυντή έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ομάδα, και να κοιτάξουμε να πάμε παραπάνω. Το παραπάνω φυσικά είναι ο τίτλος.

Για τον Σάββα Παντελίδη:

Συγκαταλέγεται στους καλούς Έλληνες προπονητές. Πήρε μια ομάδα, την συνέχισε και την πήγε ένα βήμα παραπάνω. Είναι ένας προπονητής που δεν του αρέσει να χάνει, το έδειξε σε όλα τα παιχνίδια.

Για την μάχη που δίνει στις περιφερειακής εκλογές:

Κατεβαίνω για τέταρτη φορά στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Τις προηγούμενες φορές είχα εκλεγεί, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους φιλάθλους και πιστεύω ότι θα με τιμήσουν.

To Top