Το «θανάσιμο» παιχνίδι του Φορμίκα

Ένα αθώο παιχνίδι με τον Ουρτάδο κινδυνεύει να στερήσει την ποδοσφαιρική καριέρα του Φορμίκα που βρίσκεται με κάταγμα στον αυχένα στο νοσοκομείο.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης στο Ναύπλιο πάνω σε μια πλάκα με τον συμπαίκτη του προσπάθησε να περάσει από ένα στενό πέρασμα που δεν χωρούσε και όταν έκανε πίσω χτύπησε στον αυχένα.

Μετά την χθεσινή πρωινή προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης ο Φορμίκα μαζί με τον Ουρτάδο, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλή φιλική σχέση, πήγαν οδικώς στο Ναύπλιο για καφέ. Αφού οι δυο παίκτες τέλειωσαν με τον καφέ τους άρχισαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους και να προκαλούν ο ένας τον άλλο σαν μικρά παιδία.

 Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του παιχνιδιού, ο Φορμίκα προσπάθησε να αποδείξει στον Ουρτάδο ότι μπορεί να περάσει ένα στενό πέρασμα στο όποιο δεν χωρούσε. Στην προσπάθεια του λοιπόν να βγει από το πέρασμα χτύπησε τον αυχένα του και έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος. Ο

Ουρτάδο κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο τους μετέφερε στο νοσοκομείο του Ναυπλίου.

Κολάρο για δύο μήνες

Με το που έφτασαν εκεί ο Ουρτάδο εξήγησε στους γιατρούς ποίοι ακριβώς είναι ο Φορμίκα υποβλήθηκε αμέσως σε ακτινογραφίες και η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγω για κάταγμα σπονδύλων του αυχένα.

Άμεσα ασθενοφόρο από το Παναρκαδικό νοσοκομείο πήγε στο Ναύπλιο παρέλαβε τον παίκτη του Αστέρα και τον πήγε στην Τρίπολη. Στο Παναρκαδικό ο Φορμίκα εξετάστηκε ξανά από τον γιατρό του Αστέρα κ. Δημητρακόπουλο και μετά από άλλες εξετάσεις επιβεβαιώθηκε η αρχική διάγνωση.

Ο παίκτης του Αστέρα υποβλήθηκε πρώτα σε ανάταξη σπονδύλων ενώ του τοποθετήθηκαν και βίδες στήριξης. Παράλληλα για τους επόμενους δυο μήνες θα φορά ειδικό κολάρο για να είναι πλήρως ακίινητοποιημένος. Η κατάσταση του Φορμίκα πλεόν έχει ένα καλό, το ότι δηλαδή σώθηκε, αλλά κι ένα κακό καθώς υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να μην μπορέσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο!

Επιστροφή στα τέλη του 2013

Το καλό είναι πως δεν έχει πειραχτεί κανένα νεύρο αλλά υπάρχει οίδημα στους σπονδύλους που πιέζει τα νεύρα στην περιοχή. Στον Φορμίκα έχει δοθεί ισχυρή αντιοιδηματική ενδοφλέβια αγωγή, με σκοπό να συντελέσει στην αποσυμπίεση των σπονδύλων.

Αυτή την στιγμή είναι πολύ νωρίς για να πάρει ο Φορμίκα εξιτήριο, κάτι που είναι πιθανό να γίνει σε δυο εβδομάδες, ενώ είναι ακόμα πιο νωρίς να γίνει αναφορά στην συνέχεια την καριέρας του η οποία είναι στον αέρα.

Ο Φορμίκα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γυρίσει στα γήπεδο τέλη 13΄- αρχές 14΄. Μετά από τους δυο μήνες ακινησίας θα περάσουν, άλλοι δυο μήνες όπου ο Αργεντινός θα ακολουθήσει άλλους είδους θεραπείας, η οποία θα έχει στόχο και την μυϊκή ενδυνάμωση. Έτσι θα φτάσουμε στους τέσσερις μήνες και ο Φορμίκα θα χάσει σίγουρα την προετοιμασία της ομάδας.

Γύρω στον Σεπτέμβρη λοιπόν θα αξιολογηθεί η κατάσταση του Αργεντινού και τότε είναι το κρίσιμο σημείο όπου θα πρέπει ο Φορμίκα να μην αισθανθεί ζαλάδες ή μουδιάσματα. Αν ο παίκτης του Αστέρα νιώσει κάτι από τα δυο, επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στοιχείο του οποίου είναι οι κεφαλιές, υπάρχει η πιθανότητα οι γιατροί να του απαγορεύσουν να αγωνιστεί ξανά στην ζωή του!

Θλίψη στον Αστέρα

Το κλίμα στην ομάδα είναι κάτι παραπάνω από βαρύ μετά από αυτό το περιστατικό. Ο Σάκης Τσιώλης, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς αντιμετωπίζει όλους του παίκτες σαν παιδιά του. Ο τεχνικός του Αστέρα μάλιστα πρόκειται να ακυρώσει προγραμματισμένο ταξίδι στην Αθήνα, με σκοπό την εμφάνιση του στην βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ, όπου θα σχολίαζε τον πρώτο ημιτελικό του Champions League μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Φυσικά και ο Ουρτάδο είναι πολύ στεναχωρημένος ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αντίδραση των υπόλοιπων Αργεντινών του Αστέρα δηλαδή του Περόνε και του Ντε Μπλάσιτς Ο Φορμίκα είναι τεράστια απώλεια για τον Αστέρα καθώς αποτελεί πολυεργαλείο για τον Σάκη Τσιώλη. Ο Αργεντινός που έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, μπορεί και παίζει σε όλη την αριστερή πλευρά ενώ το καλύτερο του στοιχειό είναι η μεγάλη του εκρηκτικότητα στα πρώτα μέτρα.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top