Το ιστορικό μιας κακόγουστης «φάρσας»! Πώς «γλίτωσε» 60.000 ευρώ ο Άρης στο… 90′!

Οι περίπου δυο μήνες (57 μέρες για την ακρίβεια) παραμονής του Λούκας Αλκαράθ στο πόστο του τεχνικού ηγέτη των κίτρινων μοιάζει με κακόγουστη φάρσα.

Τα αποτελέσματα και το έργο του Ισπανού μας θυμίζουν την μέρα που φόρεσε φόρμες και προπόνησε για πρώτη φορά την ομάδα στο Νέο Ρύσιο, μια ημέρα με βροχή, κρύο και αέρα. Ήταν Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Λίγη ώρα αργότερα είχε ανακοινωθεί η συνεργασία του με τον Άρη, δυο μέρες μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο…

Είναι ίσως από τους λίγους ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τον σύλλογο και θα ξεχαστεί τόσο γρήγορα γιατί απλά δεν πρόσφερε τίποτα απολύτως. Μπορεί και το αντίθετο.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε «μετά Χριστόν προφήτες», όμως είχαμε σε ανύποπτο χρόνο επισημάνει την ανεπάρκεια του συγκεκριμένου προπονητή, όχι γιατί δεν άρεσε η φυσιογνωμία του, αλλά γιατί δεν μπορούσε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές, ενώ υπήρχαν και τεχνικά χαρακτηριστικά που «φώναζαν» από μακριά ότθ ήταν λάθος η επιλογή.

Από τότε πέρασαν 57 μέρες, μέχρι την ημέρα που αποφάσισε να παραιτηθεί, υπό το βάρος των αποτελεσμάτων που δεν ήρθαν, αλλά και του γενικότερου κλίματος.

Η παραίτηση του 47χρονου «έλυσε» σε μεγάλο βαθμό τα χέρια των διοικούντων καθώς στο συμβόλαιό του υπήρχαν ρήτρες και μπόνους, γεγονός που σε περίπτωση απομάκρυνσής του θα απαιτούσαν αποζημίωση. Εφόσον ο Άρης θα έλυνε με δική του υπαιτιότητα το συμβόλαιο θα έπρεπε να το πληρώσει όλο, δηλαδή 90.000 ευρώ. Η παραίτηση του, απάλλαξε τους κίτρινους από ένα ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ, μια και θα πάρει μόνο τα δεδουλευμένα (30.000 ευρώ).

Ο Άρης μπήκε στην λογική να φέρει στο Κλεάνθης Βικελίδης έναν ξένο τεχνικό με κίνητρο, σε καλή ηλικία για τη δουλειά του και από μία χώρα που έχει παράδοση στο αντικείμενο του ποδοσφαίρου. Η επιλογή αποδείχτηκε άστοχη, μολονότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο μεσοδιάστημα.

Φυσικά, τώρα που έρχονται οι συνεχόμενοι ακόμα πιο δύσκολοι αγώνες κανένας Αλκαράθ δεν θα ένιωθε άνετα υπό την πίεση της κατάστασης. Γι αυτό και επέλεξε να αποχωρήσει. Ο Άρης βρίσκεται και πάλι στο σημείο που ξεκίνησε πριν από δυο μήνες, έχοντας χάσει και χρόνο και βαθμούς.

 

 

To Top