ΜΠΑΣΚΕΤ

Το “κλειδί” είναι να παίξουν όλοι για τον συμπαίκτη, όχι για τους εαυτούς τους

Το πιο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να έχει σήμερα ο Άρης απέναντι στην Κύμη είναι η ανάγκη του κάθε παίκτη ξεχωριστά να παίξει καλά για τον συμπαίκτη του και όχι για τον εαυτό του.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Είπε κάτι χθες ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα. “Η ήττα είναι σαν τον καρκίνο, επεκτείνεται… Τότε οι παίκτες αρχίζουν και παίζουν για τους εαυτούς τους και τα στατιστικά τους, αντί να γίνουν “ένα” σαν ομάδα και να χτίσουν…”, ήταν το σχόλιο του Πιτίνο, όταν αναφέρθηκε στους Σέλτικς που κοουτσάρισε το 1997.

Ο Άρης είναι μια ομάδα που… χάνει φέτος, έχει αρνητικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα, μετρά πέντε σερί ήττες. Σήμερα το τέλος στο σερί αυτό θα δοθεί αν οι παίκτες του ρόστερ παίξουν για τον συμπαίκτη τους, παίξουν για την ομάδα. Δεν πρέπει να αντιδράσουν όπως ενδεχομένως η πλειοψηφία παικτών σε ομάδες που βρίσκονται σε σερί ηττών. Δεν πρέπει να σκεφτούν τον εαυτό τους, δεν πρέπει να δείξουν με το δάκτυλο ποιος φταίει.

Η νίκη σήμερα θα έχει βάση την ομαδικότητα, το “ένας για όλους και όλοι για έναν”. Αυτός είναι ο οδηγός και καλά θα κάνουν άπαντες να τον εφαρμόσουν στο κλειστό της Χαλκίδας.

To Top