ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το νέο γήπεδο του Άρη… αγνοείται στον υπό κατάθεση φάκελο για το Μουντιάλ, “μέσα” Βοτανικός και Νέα Τούμπα

Την ώρα που έχουν γίνει ουκ ολίγες συναντήσεις για το νέο γήπεδο του Άρη (στην τελευταία μάλιστα παρουσία της Ειρήνης Καρυπίδη), μια είδηση που έχει να κάνει με την υποψηφιότητα της Ελλάδας για την ανάληψη του Μουντιάλ 2030 εγείρει κάποια ερωτήματα.

Όπως σημειώθηκε χθες σε άλλο ρεπορτάζ η Ελλάδα θα θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030,  σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Το ίδιο ρεπορτάζ τόνιζε ότι ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μπιν Σαλμάν έχει πάρει το ΟΚ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντελ Φαταχ Ελ Σίσι, ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες. 

Ως εδώ καλά… Μόνο που σε ότι αφορά τα ελληνικά γήπεδα, αναφέρεται στον υπό κατάθεση φάκελο ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Opap Arena, στο Καραϊσκάκη, στο ΟΑΚΑ, στη Νέα Τούμπα και στον Βοτανικό.

Τα τρία πρώτα είναι σε λειτουργία (με πρόσφατα τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ), ενώ σε ότι αφορά τη Νέα Τούμπα και τον Βοτανικό δεν έχουν ξεκινήσει και προς το παρόν υπάρχουν… μακέτες.

Καμία αναφορά δεν γίνεται, ούτε ως… προοπτική, στο νέο γήπεδο του Άρη, το οποίο για την ώρα βρίσκεται στο στάδιο των ζυμώσεων και των συναντήσεων.

Γίνεται αντιληπτό, ότι μια ενσωμάτωση του νέου γηπέδου του Άρη σ’ έναν τέτοιο φάκελο με μεγάλη χρηματοδοτική επένδυση θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα, “απόδειξη” ότι υπάρχει αρκετό φως στο τούνελ.

“Υπάρχει κάποια σχετική πρόοδος, είμαστε ακόμη σε ένα στάδιο ανίχνευσης της κατάστασης και διερεύνησης των δυνατοτήτων αλλά και των δυσκολιών που υπάρχουν. Τα πράγματα δεν είναι απλά, είναι σύνθετο θέμα καθώς εμπλέκονται δυο δήμοι, ένας οργανισμός, ένα ερασιτεχνικό σωματείο, μια ανώνυμη εταιρεία και φυσικά το κράτος. Για να καταλάβετε τη δυσκολία του θέματος να τονίσω ότι για τον Βοτανικό που σήμερα υπογράφηκαν κάποιες συμβάσεις, οι πρώτες συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από το 2010-2011″ σημείωσε μεταξύ άλλων χθες ο Γιώργος Μποτζώρης πολιτικός μηχανικός, μέλος του Α.Σ. Άρης και μέλος της επιτροπής μιλώντας για το νέο γήπεδο των κιτρινόμαυρων, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 .

Μποτζώρης για το νέο γήπεδο του Άρη: “Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά – Να μην αγχώνεται ο κόσμος”

To Top