Το… ντέρμπι του Μάρσιο Αμορόζο (photogallery)

Ο Μάρσιο Αμορόζο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Άρη, όμως στην Βραζιλία έγινε θέμα για το επερχόμενο ντέρμπι της περιοχής Καμπίνας του Σάο Πάουλο, ανάμεσα στην “δική του” Γκουαρανί και την Πόντε Πρέτα!

Τι λέει το ένστικτό σου για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο πρώην επιθετικός του Άρη αναδείχθηκε στις ακαδημίες της Γκουαρανί και θήτευσε σ’ αυτήν συνολικά 2 χρόνια, χωρίς να κερδίσει ποτέ ένα ντέρμπι σε επαγγελματικό επίπεδο. Ένας τέτοιος αγώνας ήταν και ο τελευταίος της καριέρας του, στις 8 Φεβρουαρίου 2009, όταν έπαιξε 68 λεπτά στο 2-2 με την μεγάλη αντίπαλο, για το πρωτάθλημα Παουλίστα της πολιτείας του Σάο Πάουλο. Ήταν λίγους μήνες μετά το τέλος του από τον Άρη. Δεν συμμετείχε σε κάποιο από τα γκολ, αλλά χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους, στην επιστροφή του στην Γκουαρανί μετά από απουσία 13 ετών.

Σε συνέντευξή του στην “Globo” ο Αμορόζο τόνισε πως “προερχόμουν από αγωνιστική απουσία 9 μηνών, αφότου είχα λύσει το συμβόλαιό μου μ’ έναν ελληνικό σύλλογο, τον Άρη. Ήμουν αναποφάσιστος για το αν θα συνέχιζα ή θα σταματούσα το ποδόσφαιρο και τότε δέχθηκα την πρόσκληση της Γκουαρανί. Ήρθε περισσότερο εξαιτίας της πίεσης των οπαδών, παρά λόγω επεθυμίας της διοίκησης να με ξαναφέρει στην ομάδα. Δεν είχα παίξει στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, αλλά υποσχέθηκα ότι έστω και διαλυμένος θα ήμουν παρών στο ντέρμπι, όπως και έγινε. Δεν θα το άφηνα να περάσει”.

Για το ντέρμπι που θα γίνει μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (29/04), πρόβλεψε νίκη της Γκουαρανί με 2-1.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνέντευξη του Αμορόζο στην “Globo”:

{gallery}siridis/amoroso{/gallery}

To Top