Το προαίσθημα του Διούδη και το τηλεφώνημα του Κατσιαούνη

Ο ήρωας του ημιτελικού της Εθνικής Νέων με την Αγγλία, Σωκράτης Διούδης, αποκάλυψε το προαίσθημα που είχε πριν από το παιχνίδι, το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Αλέκο Κατσιαούνη, αλλά και τις σκέψεις του ενόψει του τελικού της Κυριακής (15/07) με την Ισπανία.

Ο Διούδης μίλησε στον «Libero 107,4» και αναφέρθηκε αρχικά στην απόκρουση του πέναλτι μόλις μπήκε στο παιχνίδι: «Δεν σκεφτόμουν τίποτε την ώρα που έμπαινα στο παιχνίδι, το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να είμαι ψύχραιμος γιατί τελείωνε το ημίχρονο και έπρεπε να κρατήσουμε το σκορ. Δεν είχα χρόνο για ζέσταμα αλλά αυτό δεν έχει σημασία, το πέναλτι είναι θέμα ψυχολογίας και στιγμής».

Στην ερώτηση αν όντως είχε την αίσθηση ότι θα αγωνιζόταν στο ματς με την Αγγλία από την προηγούμενη ημέρα: «Δεν ξέρω γιατί αλλά έτσι ένιωθα. Ήμασταν στο δωμάτιο με τον Γιαννιώτα και του είπα ‘να κοιμηθούμε νωρίς γιατί έχω την αίσθηση ότι θα παίξω αύριο’!».

Συνεχίζοντας ο Σωκράτης Διούδης είπε επίσης: «Είναι τεράστια επιτυχία η πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ούτε εμείς οι ίδιοι δεν περιμέναμε ότι θα φτάναμε ως το τελικό της διοργάνωσης όταν άρχιζαν τα παιχνίδια. Οι ξένοι πάντως δεν το βλέπουν έτσι, μας υπολογίζουν πολύ σε αυτές τις ηλικίες και δεν θεωρούν έκπληξη ότι φτάσαμε ως τον τελικό. Πραγματικά έχουν να λένε για την ομάδα μας. Τώρα στον τελικό έχουμε την Ισπανία, παίξαμε και στον όμιλο μαζί τους και ελπίζω να έχουμε την ίδια απόδοση με αυτή του 2ου ημιχρόνου στο πρώτο παιχνίδι».

Για το αν τηλεφώνησε κάποιος από τον Άρη να τον συγχαρεί: «Αρχικά δεν πήρε κανείς τηλέφωνο, το λέγαμε μάλιστα με τον Γιαννιώτα και τον Κατίδη αρκετή ώρα μετά την λήξη του αγώνα. Το βράδυ πάντως μου τηλεφώνησε ο Αλέκος Κατσιαούνης για συγχαρητήρια αλλά από τότε κανείς άλλος, ούτε από την διοίκηση, ούτε από τους προπονητές».

Για το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής: «Είμαστε πολύ δεμένοι, όλα τα παιδιά, είμαστε μια οικογένεια. Αυτό που πραγματικά μας ξεχωρίζει είναι η μεγάλη ψυχή και το πάθος που έχουν όλα τα παιδιά μέσα στους αγώνες. Χθες όλοι έτρεχαν συνέχεια στο παιχνίδι και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Για τον χθεσινό ημιτελικό: «Η Αγγλία ευνοήθηκε από την αποβολή και μας πίεσε πολύ ενώ είναι αλήθεια ότι δνε τους περιμέναμε, δεν είχαν δείξει τέτοια στοιχεία στα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν μια δυνατή ομάδα που έπαιζε άμυνα και όχι ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, μας εξέπληξε χθες».

Καταλήγοντας, για τον τελικό ο Σωκράτης Διούδης ανέφερε: «Οι Ισπανοί είναι πολύ καλοί μεσοεπιθετικά αλλά έχουν αδυναμίες στην άμυνα, τους έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Εμείς στον τελικό θα μπούμε να παίξουμε και να χαρούμε το παιχνίδι, δεν φτάνεις συχνά σε έναν τελικό και θα είναι γιορτή. Τακτικά θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας και αν γίνεται να έχουμε την ίδια απόδοση που είχαμε στο 2ο ημίχρονο του προηγούμενου αγώνα μας».

To Top