Ναούμ: «Πλέον η ΚΜΑ θα αποφασίζει κατά πλειοψηφία»

Η επιδιωκόμενη ομοφωνία στο δ. σ. της Κοινωνίας Μελών Άρη δεν μπορεί να επιτευχθεί και πλέον οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά πλειοψηφία από όσους συμφωνούν, αφού οι χρονικές προθεσμίες πιέζουν. Αυτό υπογράμμισε το μέλος της διοίκησης, Άρης Ναούμ, αποκαλύπτοντας επίσης ότι «συνεχίζονται οι επαφές με επιχειρηματίες», για να ενισχύσουν οικονομικά την ΠΑΕ.

Στην αρχική του τοποθέτηση, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «Libero 107,4», ο κ. Ναούμ ανέφερε: «Τα πράγματα δεν ήταν όπως τα φανταζόμουν ως οπαδός της ομάδας, μιλάω για τον εαυτό μου τώρα και όχι ως μέλος του ΔΣ της ΚΜΑ. Δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη αναγκαιότητα για ρευστό αλλά και δεν φαντάζομαι ότι μια ομάδα όπως ο Άρης δεν μπορεί να μαζέψει το ποσό που χρειάζεται για να πάρει την άδεια από την ΕΕΑ, πρέπει όλοι να τρέξουμε και να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Στην παρατήρηση ότι μέχρι στιγμής μόνο οι απλοί αγνοί φίλαθλοι της ομάδας έχουν ενισχύσει οικονομικά τον Άρη και κανείς άλλος: «Μέχρι στιγμής όντως μόνο οι φίλαθλοι έχουν φέρει χρήματα στην ομάδα αλλά οι επαφές συνεχίζονται, τόσο με επιχειρηματίες όσο και με κάθε άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει τώρα, δεν υπάρχει όμως αυτή την στιγμή κάτι ανακοινώσιμο. Οι εκλογές στην ΚΜΑ έγιναν Δευτέρα και το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα το βράδυ της Πέμπτης, είμαστε λοιπόν ένα ΔΣ μόλις μιας εβδομάδας. Προσπαθούμε να βρούμε σημείο επαφής σε 5 βασικά πράγματα για τον Άρη ώστε τρέξουν αρκετές ενέργειες που έχουν ήδη προγραμματιστεί. Δεν έχουμε συμφωνήσει όμως ακόμη σε όλα, τα πλάνα υπάρχουν αλλά θέληση μας ήταν να υπάρξει πρώτα απόλυτη ομοφωνία για να αρχίσουν να τρέχουν. Είναι σημαντικό να δείξουμε πνεύμα ενότητας και ομόνοιας στον κόσμο του Άρη ώστε να τον πείσουμε να έρθει ακόμη πιο κοντά στην ομάδα».

Για τον αν θα υπάρξει τελικά ομοφωνία: «Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια στον Άρη, πρέπει να τρέξουν όλα τα πλάνα, να γίνουν οι ενέργειες για την ενίσχυση της ομάδας. Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία σε όλα, είδαμε και αυτό που μας οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια. Προσπαθήσαμε ως ΔΣ της ΚΜΑ να συμφωνήσουμε σε μερικά βασικά πράγματα αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει και τώρα το ΔΣ θα προχωρήσει πλειοψηφικά. Ο χρόνος μας πιέζει και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες με πλειοψηφικές αποφάσεις».

Για την εικόνα που δίνουν στον κόσμο του Άρη οι διαφωνίες των μελών του ΔΣ της ΚΜΑ: «Χθες η συνέντευξη Τύπου μεταδόθηκε ζωντανά από πολλά μέσα και ο κόσμος κατάλαβε πολλά, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Το άρθρο 99 είναι μια πρόταση του κ. Σκόρδα, το επεξεργάζεται εδώ και 6 μήνες και όταν συγκεντρωθήκαμε ζήτησε να το προχωρήσει ο ίδιος, με δικό του τιμ και εφόσον αναλάβει πρόεδρος της ΠΑΕ. Νομίζω ότι μιλώ και εκ μέρους όλων στο ΔΣ της ΚΜΑ όταν λέω ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Από Δευτέρα μάλιστα θα ανατεθεί σε νομική ομάδα από την ΚΜΑ να εξετάσει την περίπτωση υπαγωγής στο άρθρο 99 για να δούμε πόσο εφικτό είναι, δεν πρόκειται να βασιστούμε μόνο στα λόγια ενός ανθρώπου, θέλουμε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη άποψη, αν είναι να προχωρήσει κάτι τέτοιο. Πάντως αυτή δεν είναι η άμεση προτεραιότητα για τον Άρη».

Στο ερώτημα αν ο κ. Σκόρδας στο εξάμηνο που επεξεργαζόταν το άρθρο 99 ήρθε σε επαφή με πιστωτές, παίκτες κτλ.: «Είναι ένα εύλογο ερώτημα. Και έχω και εγώ το ίδιο ερώτημα, αλλά δεν μπορώ να το απαντήσω, πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Σκόρδα αν όντως έκανε επαφές όλο αυτό το διάστημα με πιστωτές, παίκτες, μάνατζερ».

Για το αν θα έπρεπε να εμπλακούν στα κοινά του Άρη άνθρωποι που έχουν ήδη περάσει από θέσεις στην ομάδα και έχουν κριθεί από τον κόσμο: «Για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να πούμε ότι ο κ. Σκόρδας και ο κ. Ματθαίου δέσμευσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία το 2004. Βέβαια ο κ. Σκόρδας το 2009 έφτασε ως πρόεδρος το χρέος στα 10-12 εκ ευρώ, άρα η περιουσία του κινδυνεύει και από την δική του κακοδιαχείριση. Τον κ. Ζαμπέτα τον γνώρισα πρόσφατα, δεν τον ήξερα από πριν και έχω την ίδια άποψη πιστεύω με την πλειοψηφία του κόσμου του Άρη. Κρίνοντας λοιπόν εκ του αποτελέσματος και αυτός και οι υπόλοιποι της διοίκησης είναι αποτυχημένοι. Αυτή την στιγμή πάντως ο κ. Ζαμπέτας μένει γιατί έχει το δικαίωμα της υπογραφής και γιατί ο ίδιος θέλει να βοηθήσει στην νέα προσπάθεια. Υπάρχουν επαφές και συζητήσεις για την καλύτερη δυνατή κατάρτιση του ΔΣ της ΠΑΕ αλλά θυμίζω ότι ο κ. Ζαμπέτας ήταν μέσα και στις 3 προτάσεις για την ΠΑΕ που ακούστηκαν στην ΓΣ της ΚΜΑ. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι προχωράμε και όλα είναι υπό συζήτηση ενώ ακόμη δεν έχουμε βρει κάποιον άλλο να πάρει την ευθύνη και το δικαίωμα υπογραφής».

Κλείνοντας ο κ. Ναούμ είπε: «Είμαστε μια εβδομάδα μόλις στο ΔΣ της ΚΜΑ, δεν είναι πολύς χρόνος αλλά ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη εποχή και δεν υπάρχει περίοδος ανοχής από τον κόσμο, μπήκαμε στα βαθιά και πρέπει να κολυμπήσουμε. Όπως έχουν τώρα τα πράγματα θα πρέπει να τρέξουμε ώστε να αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα τα πλάνα της ΚΜΑ. Θέλαμε να υπάρξει ομοφωνία στις αποφάσεις αλλά εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο και πλέον το ΔΣ θα παίρνει τις αποφάσεις πλειοψηφικά».

To Top