Το Ρέθυμνο στο… πόδι! Μέχρι και αφίσα τύπωσαν…

Όλο το Ρέθυμνο βρίσκεται στο… πόδι! Το αυριανό ματς με τον Άρη είναι σημείο αναφοράς για την αθλητική ζωή στην κρητική πόλη. Μέχρι και αφίσες έχουν κυκλοφορήσει σε κεντρικά σημεία της πόλης για να υπενθυμίσουν σε όλους τον αγώνα στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”. Ο Άρης θα βρίσκεται από σήμερα στο Ρέθυμνο, έτοιμος να διεκδικήσει αύριο το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα μακριά από την Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Στέργιου Κουφού θεωρείται μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με πέντε νίκες και πέντε ήττες. Δύναμη του Ρεθύμνου θεωρείται η έδρα του. Μετράει ήδη τέσσερις νίκες στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” ενώ τα δύο αρνητικά αποτελέσματα ήταν κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

rethymno-arisΟ Στέργιος Κουφός στηρίζει πολλά στο γρήγορο παιχνίδι και στην τριπλέτα των γκαρντ που αποτελείται από τους Λαμάρ Ράιτ (12π., 4,4ρ., 3,4ασ.), Ταρίκ Τζόνσον (7,9π., 2,7ρ.) και τον Ντίοντε Κρίστμας (18,5π., 4ρ.). Σημαντικές λύσεις κυρίως με την εμπειρία τους επίσης δίνουν και οι Καλλινικίδης, Δορκοφίκης και Παπανικολάου ενώ ο Άρης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο μαρκάρισμα του Μπρεντ Πέτγουεϊ, που είναι από τους πιο αθλητικούς παίκτες του πρωταθλήματος.

Το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” θα είναι για μία ακόμη φορά κατάμεστο με τους φιλάθλους του Ρεθύμνου να δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα, ειδικά όταν υπάρχουν αντίπαλοι σαν τον Άρη. Το όνομα και η ιστορία του Άρη στο μπάσκετ έχει γαλουχήσει αρκετό κόσμο και σίγουρα είναι αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο πάθος στον κόσμο.

Όσον αφορά την προϊστορία, την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες στο Ρέθυμνο ήταν η 24η αγωνιστική της σεζόν 2007-2008. Οι κίτρινοι του Γκόρντον Χέρμπερτ είχαν «αποδράσει» με το διπλό στις αποσκευές τους με σκορ 70-59, σ’ ένα παιχνίδι που για κάποιους θα ήθελαν να υπήρχε πολύ παρασκήνιο, αφού τότε είχε άμεση σχέση με τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ. Κορυφαίος για τον Άρη ήταν ο Ντάριους Ουάσινγκτον με 18 πόντους ενώ 16 πρόσθεσε ο Ρέισον Τέρι και 14 ο Τζέρεμι Μάσει. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης που θα αγωνιστεί και αύριο κόντρα στο Ρέθυμνο είχε μείνει στους 7 πόντους.

To Top