ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το ban έκλεισε σε χρόνο ρεκόρ το ρόστερ του Άρη!

Πριν προλάβει να βγει ο Ιούλιος ο Άρης είχε συμπληρώσει το ρόστερ του σε μεγάλο βαθμό. Ακολούθησε στις 5 Αυγούστου η συμπληρωματική κίνηση με τον Γιώργο Αγγέλου.

Το απαγορευτικό των μεταγραφών που έχει φέτος ο Άρης, είχε ως συνέπεια τον περιορισμό επιλογών από παίκτες που έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «κίτρινοι» είχαν συγκεκριμένους στόχους και πέτυχαν σχεδόν σε όλους… διάνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να κλείσει το ρόστερ της σε χρόνο ρεκόρ σε σύγκριση με τις τελευταίες (τουλάχιστον) σεζόν. Η μεταγραφή του Γιώργου Αγγέλου, που έγινε στις 5 Αυγούστου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η τελευταία για τον φετινό Άρη.

Έτσι η ομάδα θα ξεκινήσει πλήρης τις προπονήσεις της για τη νέα σεζόν και χωρίς να περιμένει άλλο παίκτη μεσούσης  της προετοιμασίας ή λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Παρόμοια ήταν η κατάσταση και το καλοκαίρι του 2013. Και τότε ο Άρης είχε ban από τη FIBA. Και τότε προπονητής ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου. Και τότε ο Άρης είχε κλείσει νωρίς το ρόστερ προχωρώντας σε πολλές ανανεώσεις συμβολαίων (Πελεκάνος, Χαντ, Ασημακόπουλος, Σαρικόπουλος, Χαρίσης) και σε μεταγραφές μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Μοναδική «αργή» μεταγραφή των «κιτρίνων» εκείνη τη σεζόν ήταν του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που έγινε στις 8 Οκτωβρίου, λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της σεζόν στο γήπεδο της Πυλαίας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Τότε ο Άρης επικράτησε με 71-63 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του θεσμού και αργότερα έφτασε μέχρι τον τελικό.

To Top