Τραβάει “άσους” από το μανίκι ο Αγγέλου, κάθε φορά και άλλος πρωταγωνιστής

Ο Άρης βελτιώνεται μέρα με τη μέρα έχει γίνει ομάδα και αυτόν δεν αποτυπώνεται μόνο στις λέξεις αλλά φαίνεται πλέον ξεκάθαρα και στο παρκέ. Το καλό κλίμα βγαίνει προς τα έξω και ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό. Στον Άρη των αρκετά έμπειρων και ταλαντούχων παικτών λείπει ο πρωταγωνιστής που θα σηκώσει το βάρος του σκοραρίσματος σε κάθε παιχνίδι.

Παίκτες που τη μία αγωνιστική μπορεί να μην αγωνιστούν δευτερόλεπτο έρχονται από τον πάγκο και βοηθάνε παραγωγικά την ομάδα, στο επόμενο παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα στο χθεσινό ματς κόντρα στον Ελευσίνα ο Γιώργος Τσιάρας των 17 πόντων σε εννέα αγώνες, πήρε χρόνο και εμπιστοσύνη από τον προπονητή του και του επέστρεψε 13 πόντους προσφέροντας πολύτιμες λύσεις.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και μερικές αγωνιστικές πριν στην ήττα του Άρη από το Ρέθυμνο όταν ο πιτσιρικάς (στα χρόνια, γιατί σε θράσος και ετοιμότητα φαίνεται πολύ μεγαλύτερος) Βεζένκοφ ήρθε από τον πάγκο για να σημειώσει 13 πόντους και να «μαζέψει» έξι ριμπάουντ χωρίς αυτά όμως να είναι αρκετά για να δώσουν στους κίτρινους τη νίκη.

Στα τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου οι απουσίες των Καραποστόλου, Μποχωρίδη έφεραν τον Σπύρο Μούρτο από την… κερκίδα ξαφνικά στο παρκέ με το νεαρό γκαρντ να αρπάζει την ευκαιρία και να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή του Άρη στα παιχνίδια με Περιστέρι και Κολοσσό.

Ανάλογη πορεία είχε και ο Τζέρεμι Χαντ. Από το… αεροπλάνο της επιστροφής για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο απόφοιτος του Μέμφις έπεισε τον προπονητή του μέσα από τις προπονήσεις και έκανε τους ανθρώπους του Άρη να παραμιλούν μαζί του. Οι 15 πόντοι του κόντρα στο Περιστέρι ήταν η αρχή για το τι θα ακολουθούσε με τον 30χρονο γκαρντ να πετυχαίνει 14 πόντους την επόμενη αγωνιστική στην Καβάλα και να κερδίζει με αυτόν τον τρόπο την παραμονή του στην ομάδα.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου πιστεύει στις δυνατότητες κάθε παίκτη, ο καθένας έχει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και σε κάθε παιχνίδι υπάρχει διαφορετικός πρωταγωνιστής.

To Top