Τσέφεριν: “Έχουμε μία υπέροχη ιδέα για το Champions League, χαρούμενος που αλλάξαμε τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ”

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με το πώς εξελίχθηκε το φετινό Champions League και ανέφερε ακόμα πως υπάρχει μια υπέροχη ιδέα για τον θεσμό.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε σε συνέντευξή του στην “AS” πολύ ικανοποιημένος με το πώς εξελίχθηκε το φετινό Champions League, ενώ έχει εντυπωσιαστεί με όσα έχει πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, είπε ότι αισθάνεται χαρούμενος που άλλαξε ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ και πρόσθεσε πως υπάρχει μια υπέροχη ιδέα που ακόμα δεν μπορεί να τη μοιραστεί.

“Θα πρέπει να τους ρωτήσουμε πώς είναι δυνατόν. Για μένα, ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στην ιστορία είναι ο Μπενζεμά. Είναι ένας απίστευτος παίκτης. Και έχουν τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερα παίζει. Είναι μια έμπειρη ομάδα Θα μπορούσες να πεις ότι είχε λίγη τύχη σε κάποια παιχνίδια, αλλά μπορείς να είσαι τυχερός μόνο σε ένα, όχι σε όλα”, τόνισε.

“Το Champions League είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση στο ποδόσφαιρο και η καλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Και όταν παρακολουθείς αυτούς τους αγώνες, είναι απίστευτο. Είμαι χαρούμενος που αλλάξαμε τον κανόνα των εκτός έδρας γκολ. Όταν το είπα μερικοί συνεργάτες μου, ανέφεραν ότι θα υπάρξουν περισσότερα ματς στα πέναλτι. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια και έτσι έχει φανεί. Οι αγώνες, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο ενδιαφέροντες. Οι σύλλογοι του Champions League είναι οι καλύτεροι και το παιχνίδι εκτός έδρας είναι σχεδόν το ίδιο με εκείνο εντός, οπότε ανυπομονώ για τον τελικό”, είπε ακόμα

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρξει Final Four στο Champions League, τόνσε ότι είναι μια μακρινή επιλογή: “Θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα οδηγούσε σε λιγότερα παιχνίδια, αφού οι ημιτελικοί θα είχαν μόνο έναν γύρο. Αυτό σημαίνει επίσης λιγότερες εμπορικές ευκαιρίες για τους συλλόγους και τις τηλεοράσεις. Αλλά σκεφτόμαστε μία υπέροχη ιδέα, η οποία είναι πολύ νωρίς για να τη μοιραστούμε με το κοινό. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να την οριστικοποιήσουμε πριν μιλήσουμε γι’ αυτήν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, αλλά χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο για να την αναπτύξουμε”.

To Top