Τσιβιλίκας, ο πρώτος… «μάνατζερ»

Η οικογένεια του Άρη μετράει την απώλεια ενός ηθοποιού και καλλιτέχνη, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του. Πολλές οι αναφορές από δεκάδες μέσα σχετικά με την απώλεια του σπουδαίου Θεσσαλονικιού ηθοποιού και τους ρόλους στους οποίους συμμετείχε κατά καιρούς….

Ξεχωρίσαμε μια εύστοχη από το sport-fm, σχετικά με τον ρόλο του μάνατζερ ποδοσφαίρου, τον οποίο υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία πράγματι:

Ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά έμαθε στην Ελλάδα τον όρο «μάνατζερ». Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν πραγματικά απολαυστικός στον ρόλο που έπαιξε στην ταινία «Η Ρένα είναι οφ σάιντ». Ο εκπρόσωπος του Χούλιο Μπάλμας (Νίκος Γαλανός), ο οποίος κανόνιζε τα πάντα για το καλό του ποδοσφαιριστή. Κάπως έτσι γεννήθηκε το επάγγελμα «μάνατζερ» στην χώρα μας. 

Ο δημοφιλής ηθοποιός έκανε ντεμπούτο στον κινηματογράφο το 1970 στο «Η θεία μου η χίπισσα» αλλά για αυτό που τον θυμόμαστε ήταν για τον ξεκαρδιστικό ρόλο του μάνατζερ στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, «Η Ρένα είναι οφ σάιντ». 

Ο δημιουργός του φιλμ στόχευσε στην σάτιρα της ανεξέλεγκτης εισροής αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στις ελληνικές ομάδες τη δεκαετία του ’70. Τότε, που μέσα σε μία νύχτα, οι Αργεντινοί Πολέτι, Άρτσιμπαλ, Νικολάου, Ερέρα, ο Βραζιλιάνος Ντεμέλο, οι Ουρουγουανοί Βιέρα, Λοσάντα βαπτίστηκαν Έλληνες ομογενείς για να παίξουν μπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Αν και η ταινία δεν είναι και η καλύτερη κωμωδία ever, αξίζει να την δείτε για τον μοναδικό Βασίλη Τσιβιλίκα, ο οποίος κατάφερνε να σε κάνει να γελάς με τους μορφασμούς του, τις κινήσεις των χεριών του. Ήταν ο εκπρόσωπος του Χούλιο Μπάλμας και προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει τις ισορροπίες. 

Το μπρίο του Τσιβιλίκα, εκπληκτικό και κέρδισε το κοινό. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε τον θυμόμαστε όλοι ως τον πρώτο μάνατζερ ποδοσφαιριστή που είδαμε στην Ελλάδα. 

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top