ΜΠΑΣΚΕΤ

Υπέρβαση πρόκρισης με πάθος και κόσμο θέλει ο Άρης κόντρα στην Προμετέι (19.00, PRESSARIS LIVE)

«Όλα για όλα» σήμερα ο Άρης στη Ρίγα στον αγώνα με την ουκρανική Προμετέι, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19:00 (PRESSARIS LIVE) , στη Ρίγα της Λετονίας, για τη φάση των play-offs του BKT EuroCup.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν χθες την τελευταία τους προπόνηση και είναι πολύ αισιόδοξοι για μια καλή εμφάνιση.

Μοναδικό ερωτηματικό παραμένει ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος δοκίμασε χθες να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα, μερικά 24ωρα μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στην Πάτρα, στο παιχνίδι απέναντι στον Προμηθέα και όλα θα κριθούν πριν το τζάμπολ.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που στην πρώτη μας εμφάνιση στο BKT EuroCup μετά από πολλά χρόνια, καταφέραμε να περάσουμε στις 12 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και να παίξουμε στα play-offs. Έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα, γεμάτη ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της.Η Προμετέι τρέχει πολύ στο τρανζίσιον και σκοράρει πολλούς πόντους από δεύτερες ευκαιρίες, με τα επιθετικά ριμπάουντ. Συνεπώς, ο έλεγχος του ρυθμού και τα ριμπάουντ θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σκληρά και να δώσουμε το 100% και στις δύο άκρες του παρκέ», όπως σχολίασε ο Γιάννης Καστρίτης.

Την ίδια ώρα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης τόνισε στην ιστοσελίδα του EuroCup για το παιχνίδι:«Μετά από μια μεγάλη χρονικά regular season, ήρθε η ώρα των νοκ άουτ αγώνων στο BKT Eurocup. Η αναμέτρηση με την Προμετέι είναι do or die κι αυτό τα λέει όλα για την ετοιμότητα που πρέπει να έχουμε στη Ρίγα.Αντιμετωπίζουμε μία πολύ ποιοτική ομάδα, με βάθος στο ρόστερ της και ιδιαίτερο επιθετικό ταλέντο. Εύλογα, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να βγάλουμε πολλή ενέργεια στην άμυνα, ώστε να περιορίσουμε την παραγωγικότητα του αντιπάλου. Ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα».

H Προμετέι έχει διατηρήσει μεγάλο μέρος από τον περσινό κορμό της, ο οποίος έφτασε στα ημιτελικά του Eurocup και στόχο έχει φέτος μια διάκριση στο θεσμό, παρά το γεγονός ότι εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, αγωνίζεται στη Ρίγα της Λετονίας. Eίναι μια ομάδα με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Ένας εξ αυτών ο οποίος μάλιστα ξεχωρίζει στον ουκρανικό σύλλογο, είναι ο Όντρει Μπάλβιν. Πρόκειται για Τσέχο σέντερ με ύψος 2.17. Εδώ και μια διετία ανήκει στην Προμετέι ενώ πριν τρία χρόνια (το 2021) το όνομά του είχε “παίξει” για τον Ολυμπιακό.

Φέτος, στο Eurocup, ο Μπάλβιν έχει μέσο όρο 19,4 βαθμούς στο ranking και είναι με διαφορά ο πολυτιμότερος της Προμετέι. Πίσω του, στην δεύτερη θέση είναι ο Ντόναλντ Μαρτς, με μέσο όρο 12,8 βαθμούς στο ranking. Na σημειωθεί πως ο Μπάλβιν έχει 10,6 πόντους ανά ματς, 9,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, 2,4 ασίστ ανά αγώνα καθώς και 1,2 κοψίματα ανά ματς.

Φυσικά, ο Άρης για μια ακόμη φορά δεν θα είναι μόνος του στη Ρίγα και πολλοί φίλαθλοι θα είναι κοντά του.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρθία από τους πιο έμπειρους για ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεύτερος ο Τούρκος Αμίτ Μπαλάκ και τρίτος ο Σέρβος Ούρος Ομπρκνέζεβιτς.

 

To Top