Υπέρβαση 700.000 ευρώ με θυσίες που ζητούν ανταπόκριση

Μόνο εύκολη δεν ήταν η υπόθεση της συμφωνίας του Άρη με τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που μετακόμισαν από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη. Μια… μετακόμιση που για να γίνει χρειάστηκε υπέρβαση από τη διοίκηση αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Από πλευράς διοίκησης ο Ντίμης Παπαϊωάννου συνόψισε τα πράγματα μέσα σε μερικές λέξεις: “Η διοίκηση έκανε υπέρβαση για να εντάξει στο δυναμικό του Άρη και τους τέσσερις. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα όμως…” Και πώς να είναι εύκολα, όταν η οικονομική κρίση έχει βουλιάξει τα πάντα, όταν ακόμη και το ίδιο το… γαλαντόμο ελληνικό ποδόσφαιρο που “γεννάει” χρήματα σταμάτησε να πληρώνει.

Αν θέλουμε να μπούμε στους αριθμούς που θα στοιχίσουν οι ποδοσφαιριστές θα γίνει κατανοητό, το μέγεθος της υπέρβασης. Σύμφωνα, λοιπόν με πληροφορίες, το συνολικό ποσό που θα δοθεί για φέτος και μόνον στους τέσσερις νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές ανέρχεται στις 700.000-730.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πιο χαμηλόμισθος θα είναι ο Ακόστα θα λάβει 60.000 με 70.000 ευρώ, ο Γιακούποβιτς 150.000 με 170.000, ο Σανκαρέ που θα αγγίξει τα 230.000 και ο πιο… ακριβός, ο Ουμπίντες που ίσως θα ξεπεράσει τα 250.000 ευρώ.

Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πόσο σημαντική είναι η οικονομική θυσία, από μια διοίκηση, που δεν έχει πίσω τους… μεγαλοεπενδυτές. Το άνοιγμα που έγινε προσβλέπει στην επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες γιατί και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές μπορούν να καλύψουν σημαντικά αγωνιστικά κενά σε μεσοεπιθετικά, αλλά και σε άμυνα και τη θέση του πορτιέρο.

Όπως σημείωνε και νωρίτερα ο Γιώργος Κολτσίδας, “ο Άρης έχει τη δυνατότητα να καλύψει το χαμένο έδαφος, μετά τις απώλειες των δυο πρώτων αγωνιστικών, αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο αγώνα με την Ξάνθη. Σε ένα παιχνίδι όπου η συμπαράσταση των φιλάθλων της ομάδας θα πρέπει να είναι διπλή: ηθική και οικονομική…

To Top