Χαρίσης: “Ο Άρης είναι ιδέα, δουλεύουμε για την αναγέννηση του”

Ο Άρης είναι ιδέα και όλοι όσοι ανήκουν στην ομάδα δουλεύουν με στόχο την “αναγέννηση του”. Αυτό υποστήριξε ο Κώστας Χαρίσης σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας ακόμη πως δεν μετάνιωσε για την επιλογή του να έρθει στην ομάδα ενώ υπόσχεται πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη.

Ο Χαρίσης απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους εκπροσώπους του τύπου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ. Αναλυτικά η συνέντευξη του σέντερ των κίτρινων:

1.Ο Άρης αντί να στέκεται στο (φοβερά ένδοξο παρελθόν του) μήπως θα πρέπει να το αφήσει οριστικά πίσω του, μπας και μπορέσει να δημιουργήσει ένα λαμπρό μέλλον;
ΣΚΑΪ 100,3

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στον Άρη αυτή τη στιγμή, δουλεύουμε για να θέσουμε τις βάσεις μιας «αναγέννησης» της ομάδας. Το παρελθόν μάς δίνει δύναμη για το μέλλον.

2.Πόσο δύσκολο είναι να βλέπει κανείς μια τόσο ιστορική ομάδα όπως ο Αρης να βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας ; Και τι θα κάνετε για να το αλλάξετε ;
ΤΑ ΝΕΑ

Εδώ και πολλά χρόνια, ο Άρης παρουσιάζει ομάδες της μιας χρονιάς. Από φέτος στήνεται ένας κορμός πάνω στον όποιο θα δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα αποδώσει σε βάθος χρόνου.

3.Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που έχετε ως ομάδα μπορεί να καλύψει την πίεση που υπάρχει λόγο του ονόματός σας;
Sportday

Καθημερινά δουλεύουμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε να αποδίδουμε τα αναμενόμενα. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε την πίεση αυτή εποικοδομητικά.

4. Πιστεύεις ότι ο Αρης θα παρουσιαστεί πιο δυνατός το 2013;
ΑΝΤ1

Στα τελευταία παιχνίδια έχει ήδη φανεί μια διαφορά στον τρόπο που επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε αγωνιστικά. Σίγουρα το υπόλοιπο της χρονιάς θα είναι καλύτερο για εμάς.

5.Μετάνοιωσες που πήγες στον Αρη;
ART Channel

Όταν αποφάσισα να υπογράψω στον Άρη, ήξερα ότι θα υπάρξει μια δύσκολη αγωνιστική περίοδος. Ήρθα με σκοπό να βοηθήσω το νέο ξεκίνημα του ιστορικού Άρη. Ήταν εν γνώσει μου οι δυσκολίες και δε μετανιώνω.

6.Πόσο σας επηρεάζουν τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα της ομάδας;
Pamesports.gr

Σίγουρα δε μας αφήνουν αδιάφορους και γι’ αυτό καλούμε συνέχεια τους φίλους της ομάδας να βοηθήσουν. Η διοίκηση, όμως, κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και τη στηρίζουμε.

7.Στις 10ετίες του ’80 και του ’90 ο Άρης μεγαλουργούσε, αλλά τα τελευταία χρόνια βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Γιατί και πώς τώρα θα γίνει κάποιος φίλος του Άρη, αφού δε μπορεί να… γουστάρει;
Gazzetta.gr

Ο Άρης δεν είναι καφετέρια που απλά μπορείς να πας κάπου αλλού για να … γουστάρεις. Η ομάδα αυτή είναι Ιδέα.

8.Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Άρη απ’ εδώ και στο εξής;
Goal News

Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, θα παρατηρηθεί μεγάλη σοβαρότητα σε όλους τους τομείς, ενώ επίσης θα βγει και ένας μεγάλος αριθμός νέων αθλητών που θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν σύντομα στην ομάδα.

9.Τα χρόνια στον Κολοσσό που σου έδωσαν πρωταγωνιστικό ρόλο ως τι θα τα θυμάσαι;
Goal News

Στον Κολοσσό ήμουν σχεδόν το ¼ της καριέρας μου. Πέρασα 4 επιτυχημένες χρονιές και μακάρι να υπήρχαν κι άλλες ομάδες σαν τον Κολοσσό στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

10. Αν μια ομάδα με την ιστορία και τους τίτλους του Αρη, με βάση τα αποτελέσματα της οδηγηθεί στην Α2, μήπως θα πρέπει να αναζητηθεί η φόρμουλα να παραμείνει στην Α1;
“Πελοπόννησος”

Ο στόχος της ομάδας είναι σίγουρα προς τις πάνω θέσεις της κατηγορίας και δεν έχουμε την επιλογή να κοιτάμε προς τα κάτω. Δουλεύουμε καθημερινά για να «δέσουμε» αυτό το σύνολο των παικτών που έχουμε, έτσι ώστε να ανεβάσουμε βαθμολογικά τον Άρη κοντά στην κορυφή της Α1.

11. Το ρόστερ του Άρη αποτελείται από παίκτες εγνωσμένης αξίας. Ισχύει το ότι η «βαριά φανέλα» είναι ένας λόγος που η ομάδα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα (όχι μόνο φέτος); Είναι και ψυχολογικό το θέμα
basketplus.gr

Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος για τον οποίο ήρθαμε στον Άρη, γιατί θέλουμε κι εμείς να τιμήσουμε την Ιστορία του. Όσο ο κόσμος στηρίζει την προσπάθειά μας, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά, όλα θα πάνε καλά.

12. Το καλοκαίρι όταν είχες να διαλέξεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αρη προτίμησες τον δεύτερο. Ποιοί ήταν οι λόγοι που πήρες την απόφαση αυτή;
Live Sport

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια καταπληκτική χρονιά και είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Εκτός από προσωπικούς λόγους για τους οποίους προτίμησα τον Άρη, το γεγονός ότι θα είχα πρωταγωνιστικό ρόλο, με έσπρωξε να πάρω αυτήν την απόφαση. Από την αφάνεια του Ολυμπιακού, προτίμησα το πρότζεκτ του Άρη.

13. Μετάνιωσες που δεν έμεινες στις ΗΠΑ όταν είχες την ευκαιρία να το κάνεις και διάλεξες τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα;
Πρωταθλητής

Δε νομίζω ότι στις ΗΠΑ θα μπορούσα να καταξιωθώ σαν αθλητής. Η επιλογή ήταν μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και δε θα μπορούσα να αντισταθώ σε εκείνη την ηλικία στην πρόταση του Ολυμπιακού.

14. Τι ένιωσες όταν κατάλαβες πως το ματς με την Δράμα χάθηκε από μια τεχνική ποινή;
Superbasket.gr 

Είχαμε ανατρέψει το εις βάρος μας σκορ δύο φορές στο συγκεκριμένο παιχνίδι και το τελευταίο 1,5 λεπτό κάναμε μια υπερπροσπάθεια για να κερδίσουμε. Όταν βρεθήκαμε 2’’ πριν από το τέλος τελικά να κερδίζουμε, σχεδόν όλη η Ελλάδα θεώρησε δεδομένο ότι ο Άρης πήρε τη νίκη. Δεν μπορώ να πάρω θέση για το σφύριγμα, αλλά σίγουρα έχω την αίσθηση της αδικίας.

To Top