Χαριστέας: “Έχω πέσει θύμα οπαδικής βίας πάρα πολλές φορές, με κυνηγούσαν και μου πετούσαν πέτρες” (video)

Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική Ελλάδος και νυν αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και έστειλε το δικό του μήνυμα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης είπε στην κάμερα του MEGA: “Αναγνωρίζω το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, αυτό που αντιπροσωπεύουν ως άνθρωποι”, δήλωσε αρχικά ο Άγγελος Χαριστέας, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν πράξεις για την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας, η οποία όπως σχολίασε “‘έχει να κάνει με συγκεκριμένο αριθμό οπαδών, χούλιγκαν που περιτριγυρίζουν τις ομάδες. Δεν είναι κάτι άγνωστο ούτε από τις ομάδες, ούτε από τα αρμόδια όργανα.Η λύση για μένα είναι ότι οι ποινές πρέπει να είναι κάθετες, αυστηρές, να τηρούνται, έτσι ώστε να μην έχουμε τα ίδια περιστατικά και από την άλλη πρέπει να περνάμε το θετικό μήνυμα της ενότητας του αθλητισμού και να ενισχύσουμε την παιδεία ως προς αυτό το κομμάτι”.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αποκάλυψε πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα οπαδικής βίας σε νεαρή ηλικία.

“Είμαι στον χόρο του ποδοσφαίρου πάνω από 25 χρόνια. Στην ηλικία των 17-18 χρονών έπαιζα στον Άρη και έχω πέσει πάρα πολλές φορές θύμα οπαδικής βίας. Πετροπόλεμο, κυνηγητό, ό,τι και να πω είναι λίγο. Ήμουν από τους τυχερούς που στα 22 μου έφυγα για το εξωτερικό, που εκεί είδα την ομορφιά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Γυρνώντας πίσω στη χώρα μου είδα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ουσία από τότε που είχα φύγει. Καταλαβαίνεις τον θυμό μου και τη στεναχώρια μου”, σχολίασε ο Άγγελος Χαριστέας.

Χαριστέας: “Έχω πέσει θύμα οπαδικής βίας, με κυνηγούσαν και μου πετούσαν πέτρες”

Για μία στυγνή δολοφονία έκανε λόγο ο Άγγελος Χαριστέας, ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική Ελλάδος και νυν αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης, μιλώντας στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” του MEGA, για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

“Αναγνωρίζω το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, αυτό που αντιπροσωπεύουν ως άνθρωποι”, δήλωσε αρχικά ο Άγγελος Χαριστέας, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν πράξεις για την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας, η οποία όπως σχολίασε “‘έχει να κάνει με συγκεκριμένο αριθμό οπαδών, χούλιγκαν που περιτριγυρίζουν τις ομάδες. Δεν είναι κάτι άγνωστο ούτε από τις ομάδες, ούτε από τα αρμόδια όργανα.

Η λύση για μένα είναι ότι οι ποινές πρέπει να είναι κάθετες, αυστηρές, να τηρούνται, έτσι ώστε να μην έχουμε τα ίδια περιστατικά και από την άλλη πρέπει να περνάμε το θετικό μήνυμα της ενότητας του αθλητισμού και να ενισχύσουμε την παιδεία ως προς αυτό το κομμάτι”.

To Top