ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χερμάν Μπούργος, η πρώτη επιλογή του Καρυπίδη, αναμένεται συνάντηση στην Αθήνα!

Ο Αρης είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Χερμάν Μπούργος, τον επί σειρά ετών βοηθό του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο.

Τις τελευταίες ώρες ο Θόδωρος Καρυπίδης “έτρεχε” την υπόθεση του διαδόχου του Άκη Μάντζιου, ενώ ψηλά στην λίστα ήταν η υπόθεση του Αργεντινού προπονητή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Μπούργος αναμένεται σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα για να έχει συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Άρης!

Ο 52χρονος προπονητής και πρώην τερματοφύλακας, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του τεχνικού τιμ της Ατλέτικο και ήταν μέχρι τον Ιούνιο του 2020 βοηθός του Σιμεόνε. Μαζί κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2014), ένα Copa del Rey (2013), δύο Europa League (2012, 2018), καθώς και δύο Super Cup Ευρώπης ενώ έχουν βρεθεί σε έναν τελικό Champions League.

Ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα και έπαιξε σε Φέρο Καΐλ Οέστε (1989-94) Ρίβερ Πλέιτ (1994-99), Μαγιόρκα (1999-01) και στην Ατλέτικο Μαδρίτης (2001-04) όπου έκλεισε την καριέρα του.

Τον Ιούνιο του 2020 ανακοίνωσε την απόφαση του να ξεκινήσει καριέρα ως πρώτος προπονητής ύστερα από 9 χρόνια συμπόρευσης με τον «Τσόλο».

«Στο τέλος της σεζόν 2019/20 θα κάνω τα πρώτα βήματά μου ως πρώτος προπονητής. Νομίζω πως, με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην πρώτη κατηγορία, έχω όλα τα προσόντα να κατευθύνω μία ομάδα. Παίρνω έμπνευση από τους ανθρώπους που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα ως προπονητής και ως άνθρωπος. Θα τους κουβαλάω μαζί μου στην ψυχή μου. Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και θεώρησαν πως είναι φυσιολογικό να θέλω να γίνω από δεύτερος, πρώτος προπονητής», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Κάθισε στον πάγκο τις Νιούελς Ολντ Μπόις ως πρώτος προπονητής από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 2021, έχοντας τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες σε 15 αγώνες.

To Top