«Χρειαζόταν η αλλαγή προπονητή»

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των σκέψεων, μέσα από το blog του στο PRESSARIS, o Χρήστος Βανγκέλι μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για την νέα του ποδοσφαιρική ζωή, αλλά, φυσικά και για τον Άρη.

«Σίγουρα για μένα στην αρχή ήταν δύσκολα. Με το πέρασμα του χρόνου όμως και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου προσαρμόστηκα. Τώρα περνάω πολύ καλύτερα από όταν ήρθα στην αρχή» είπε μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για να σημειώσει: «Να σας πω την αλήθεια στην πόλη που βρίσκομαι ο καιρός είναι σχεδόν ίδιος με τη Θεσσαλονίκη. Το κρύο και τη διαφορά στη θερμοκρασία το αντιλαμβάνομαι όταν παίζω εκτός έδρας όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές».

Σε ερώτηση για τις διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου με το ουκρανικό, ο Κρίστι Βανγκέλι είπε χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο δυνατό. Στην Ουκρανία υπάρχουν 4-5 ομάδες που είναι πολύ δυνατές και κάνουν και τη διαφορά στην Ευρώπη αλλά οι υπόλοιπες ομάδες είναι πιο αδύναμες. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα που όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και παλεύουν για τον τίτλο, την έξοδο στην Ευρώπη και την παραμονή. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ποιοτικό».

Όσο για το αν η Ουκρανία ζει σε ρυθμούς EURO, αφού μαζί με την Πολωνία το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουν τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, απάντησε: «Πράγματι οι Ουκρανοί το περιμένουν πως και πως και πιστεύω ότι θα είναι απόλυτα έτοιμοι. Σε όλες τις πόλεις υπάρχουν διαφημίσεις από τώρα. Πολύς κόσμος εργάζεται έτσι ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για αυτή τη γιορτή. Εξάλλου έχει απομείνει λίγος χρόνος μέχρι και το καλοκαίρι».

Για το αν επισκέφθηκε το νέο γήπεδο του Κιέβο όπου θα φιλοξενηθούν αρκετά από τα παιχνίδια της τελικής φάσης του EURO ο πρώην ποδοσφαιριστής των κιτρίνων είπε: «Δεν το έχω επισκεφθεί ακόμα. Απλά ξέρω ότι στις επόμενες αγωνιστικές θα γίνουν κάποια παιχνίδια εκεί, και ίσως παίξει και η ομάδα μου εκεί».

Για το αν έχει καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα τόνισε: «Εάν δεν ήμουν στις βασικές επιλογές του προπονητή δεν θα με έπαιρναν. Έχω καθιερωθεί στη βασική ομάδα και σε αυτό με βοήθησε και ο προπονητής μου αλλά και οι συμπαίκτες μου».

Όσο για την παρουσία της Τσερνομόρετς στο Ουκρανικό πρωτάθλημα πρόσθεσε: «Η Τσερνομόρετς είναι μια ομάδα που ανέβηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία. Ξεκινήσαμε άσχημα στην αρχή αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές έχουμε πάει πολύ καλύτερα. Μαζέψαμε κάποιους βαθμούς και καλύψαμε το χαμένο έδαφος. Στόχος μας είναι στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι και τη διακοπή να έχουμε συγκεντρώσει και άλλους βαθμούς ώστε να απομακρυνθούμε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εάν τα πάμε καλά και αξιοποιήσουμε τα επόμενα 4 παιχνίδια ίσως βρεθούμε κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη».

Η κουβέντα πήγε –όπως ήταν φυσιολογικό- και στον Άρη. Παρότι ο Βανγκέλι ζει στην Ουκρανία δεν χάνει χρόνο να ενημερώνεται και να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στην αγαπημένη του ομάδα: 
«Δεν θα μπορούσα να μην μαθαίνω για τον Άρη. Παρακολουθώ τα παιχνίδια της ομάδας είτε από το ίντερνετ, είτε από την τηλεόραση. Δυστυχώς με εκπλήσσει το γεγονός ότι ομάδα βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Ο Άρης έχει πολλές δυνατότητες. Έχει καλό υλικό και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Κανονικά θα έπρεπε να είχε αυτή τη στιγμή άλλους 8 βαθμούς». 

Για την αλλαγή προπονητή τόνισε: «Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα χρειαζόταν η αλλαγή. Ελπίζω με το νέο προπονητή, ο Άρης να γίνει καλύτερος στη συνέχεια και να καλύψει το χαμένο έδαφος».

Για το τι έγινε και ο Σάκης Τσιώλης, με τον οποίο συνεργάστηκε, δεν κατάφερε φέτος να οδηγήσει την ομάδα σε θετικά αποτελέσματα υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Δεν νομίζω ότι άλλαξαν πολλά πράγματα από πέρυσι. Ήρθαν βέβαια κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές αλλά δεν νομίζω ότι άλλαξε και πολύ η εικόνα της ομάδας. Αυτό που πιστεύω ότι φταίει είναι ότι φέτος ο Άρης έχει χάσει τη κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό κουράζει τους ποδοσφαιριστές και δεν μπορούν να αποδώσουν όπως θα έπρεπε μέσα στο γήπεδο. Αυτό κούρασε την ομάδα και δεν μπόρεσε να αποδώσει. Επίσης πιστεύω ότι ο Άρης έπεσε ψυχολογικά εξαιτίας και του γκολ που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά».

Για τον Μίχαλ Πρόμπιερτς, είπε: «Δεν ξέρω πως δουλεύει. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο Άρης πρέπει να βασιστεί στη δύναμη και στην επιθετική γραμμή. Θα πρέπει ο νέος προπονητής να στηριχτεί σε αυτά τα στοιχεία και να βοηθήσει την ομάδα να τα βγάλει στο γήπεδο».

Για την επιστροφή του Γιάννη Μιχαλήτσιου στο πόστο του τεχνικού συμβόλου: «Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον κ. Μιχαλήτσιο. Είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον κ. Σεμερτζίδη με πήραν στην ομάδα. Με έχουν βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου. Όσο για τον κ. Μιχαλήτσιο την προσφορά του την γνωρίζουν όλοι στον Άρη».

Για την Εθνική Αλβανίας, με την φανέλα της οποίας μετράει ήδη 32 επίσημες συμμετοχές σημείωσε: «Είμαι στην Αλβανία τώρα γιατί έχουμε φιλικό με το Αζερμπαιτζάν. Το κακό είναι ότι έχει φύγει ο προπονητής και η Ομοσπονδία ψάχνει να βρει τη καλύτερη δυνατή λύση, γιατί πραγματικά η ομάδα έχει ταλαντούχους παίκτες. Στόχος μας είναι όταν θα έρθει ο νέος προπονητής να ετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα για τα προκριματικά του Μουντιάλ».

Για το αν οι οπαδοί της Τσερνομόρετς είναι εξίσου θερμοί με τους οπαδούς του Άρη: «Μέχρι τώρα παίζαμε σε άλλο γήπεδο που ήταν μικρό. Τώρα θα πάμε στο καινούριο γήπεδο που είναι μεγαλύτερο και περιμένω το κόσμο να έρθουν να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Η πόλη που ζω ζει και αναπνέει για την ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν είναι βέβαια αυτό που ζούσα στο Κλεάνθης Βικελίδης».

Για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο Παναθηναικός αν και ξεκίνησε άσχημα κατάφερε να παρουσιάσει στη συνέχεια ένα αξιόμαχο σύνολο. Παίζει γρήγορα και πολύ ομαδικά. Αντίθετα στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει η ίδια ομαδικότητα. Ο Ατρόμητος παρουσιάζει πολύ καλά στοιχεία αλλά και πάλι πιστεύω ότι ο Άρης θα μπορούσε να ήταν πιο δυνατός και πιο πάνω από τον Ατρόμητο».

Τέλος, ο Κρίστι Βανγκέλι έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη, λέγοντας: «Αυτό που θέλω να πω στους οπαδούς του Άρη είναι ότι τους παρακολουθώ κάθε εβδομάδα. Επίσης θέλω να τους ζητήσω να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια γιατί μόνο με τη δική τους συμπαράσταση μπορεί η ομάδα να ανακάμψει».

.

 

 

 

 

 

To Top