Ψάχνει… αντίδοτο για τις «πληγές»

Η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με τον Πανιώνιο μπήκε στην τελική της ευθεία, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ έχει κάνει το γήπεδο δεύτερο… σπίτι του και καταστρώνοντας τα πλάνα για την αναμέτρηση της… πλατείας, αναζητεί το αντίδοτο στις αγωνιστικές «πληγές» της ομάδας.

Ο Πολωνός προπονητής έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανακατεύει την (αγωνιστική) τράπουλα συνέχεια, προτιμάει να έχει συγκεκριμένο κορμό σε συγκεκριμένους ρόλους και θέσεις για τους ποδοσφαιριστές του.

Με αυτό το σκεπτικό πάντα, καλείται τώρα να καλύψει δυο κενά σε σχέση με την ενδεκάδα που κατέβασε και πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, μέσα στο «Γεντί Κουλέ» επί του ΟΦΗ. Δυο αλλαγές για τη μάχη της Νέας Σμύρνης, με τις οποίες θέλει να καλύψει τις απουσίες των Ουμπίντες και Ντίκο.

Σε ότι αφορά τον Χαβιέρ Ουμπίντες, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στα τελευταία παιχνίδια, έχοντας διακριθεί με τις ασίστ του σε όσα παιχνίδια οι κίτρινοι βρήκαν δίχτυα. Η απουσία του είναι ένας πονοκέφαλος και ο Πρόμπιερζ αναζητεί το αντίδοτο.

Η πλέον πιθανή λύση στη φάση αυτή είναι η συμμετοχή του Νόε Ακόστα στην αρχική ενδεκάδα του Άρη, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην αριστερή πλευρά και να αναλάβει τη δεξιά πτέρυγα ο Γιάννης Γιαννιώτας. Μια σχετική αλλαγή θέσεων με Ουμπίντες και Γιαννιώτα, έφερε άλλωστε και το όμορφο γκολ του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ.

Ενδεχομένως να υπάρξει σκέψη μετακίνησης του Καρίμ Σολτάνι ή του Νέρι Καστίγιο στα αριστερά και να τοποθετηθεί κεντρικός επιθετικός ο Βικτοράς Γιάκομπ με αντίστοιχα έναν από τους δυο λίγα μέτρα πιο πίσω στο χώρο της επίθεσης…

Σε ότι αφορά την ξαφνική απουσία του Φράνσις Ντίκο, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και θα απουσιάσει από τους αγώνες με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό, ο 39χρονος προπονητής λογικά θα καταλήξει στην χρησιμοποίηση του Νίκου Λαζαρίδη για να «δέσει» το κεντρικό δίδυμο των στόπερ.

Μπορεί με τον Πολωνό, ο Λαζαρίδης να μην πήρε φανέλα βασικού, αλλά λογικά προορίζεται για το βασικό σχήμα στο παιχνίδι της Κυριακής. Την ίδια ώρα ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να συμπεριληφθεί στην αποστολή, ως εναλλακτική λύση στους κεντρικούς αμυντικούς, καθώς ο νεαρός Μιχάλης Γιαννίτσης θα αγωνιστεί με την ομάδα Κ20.

Όλα αυτά αποτελούν σκέψεις επί χάρτου, οι οποίες ακόμη δεν έχουν πάρει μορφή στο… χορτάρι. Ο Πολωνός συζητάει με τους συνεργάτες του κι ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια ομάδα που θα συνεχίσει τις νίκες στο πρωτάθλημα, μέσα στη δύσκολη έδρα της Νέας Σμύρνης.

 

To Top