Ψηφίδης και Ναούμ για τα χρήματα του ΟΠΑΠ

Ο Άρης Ναούμ μίλησε όσον αφορά τα χρήματα που πήρε η ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

«Αν έχουν παρθεί αυτά τα χρήματα που ανέρχονται στις 278.000 ευρώ, να μας πεί ο κ. Σκόρδας που δόθηκαν. Ένα μέρος του ποσού είπαν θα δοθεί στο προσωπικό της ΠΑΕ που είναι αρκετό καιρό απλήρωτο. Τα υπόλοιπα θα έπρεπε να πάνε σε άλλες υποχρεώσεις και στην εφορία. Το κυριότερο συμπέρασμα που βγήκε από την Γενική Συνέλευση είναι ότι αποφασίστηκαν να γίνουν εκλογές. Να βγούμε εμείς στο βήμα και να εξηγήσουμε στον κόσμο αυτά που τον απασχολούν» είπε μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις”.

Όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν το δικαίωμα ψήφου σε τόσο σοβαρά ζητήματα είπε:

«Προφανώς και ο αριθμός είναι μικρός, γι αυτό αποφασίστηκε στις εκλογές να έχουν δικαίωμα ψήφου και οι κάτοχοι διαρκείας που ανέρχονται γύρω στις 4.500 άτομα».

Σ’ εκείνο το σημείο ο Γιάννης Ψηφίδης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, λέγοντας πως με βάση νόμου τα χρήματα του ΟΠΑΠ δεν μπορούν να παρθούν από την ΠΑΕ .

«Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα όσον αφορά τα χρήματα του ΟΠΑΠ. Κατ’ αρχάς να πώ ότι εγώ είχα όλη τη καλή διάθεση για να βοηθήσω τον κ. Σκόρδα, όμως η συμπεριφορά του δεν ήταν «Αρειανίδικη», και βγήκα απογοητευμένος από το γραφείο του. Τώρα όσον αφορά τα χρήματα. Αυτά δεν μπορούνε να παρθούν από την ΠΑΕ καθώς με βάσει νόμου, ο ΟΠΑΠ έχει την συμφωνία με την ΦΑΕ και το ποσό πηγαίνει κατ’ ευθείαν στις υποχρεώσεις προς το δημόσιο.

Το πρόβλημα είναι ο ΦΠΑ, καθώς στις 560.000 του ΟΠΑΠ προστέθηκαν άλλες 280.000, άρα το πόσο που πρέπει να καταβληθεί για τον φόρο θα πρέπει να είναι 193.000 ευρώ. Η διαδικασία που ακολουθούσα εγώ, κι αυτή συνεχίζει να υφίσταται ακόμη, ήταν να γίνομαι εγώ ο παραλήπτης της επιταγής και να τοποθετούνται τα χρήματα αυτής στους τρέχοντες φόρους. Από εκεί και πέρα τα χρήματα δεν μπορούν να παρθούνε από την ΠΑΕ, καθώς η επιταγή κόβεται απ’ ευθείας στην Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης. και καταβάλλονται στις υποχρεώσεις προς το δημόσιο», είπε εν ολίγοις ο Γ. Ψηφίδης.

Στη συνέχεια ο Άρης Ναούμ επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο κ. Ψηφίδης και συμπλήρωσε:

«Όντως αυτή είναι η διαδικασία που ισχύει. Ο μόνος που μπορεί ν’ απαντήσει αυτή τη στιγμή για το τι ακριβώς συμβαίνει, είναι ο έχων τον έλεγχο των οικονομικών. Όσοι διοίκησαν από το 2004 και μετά την ομάδα, έκαναν ορισμένες λάθος κινήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φέρουν το «καράβι» στα ίσια, γιατί άπλωσαν παραπάνω τα πόδια τους.

Με βάση την κοινή λογική δεν γίνεται ξαφνικά αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι να το κυβερνήσουν ξαφνικά σωστά. Κατά τη γνώμη μου ένας άνθρωπος που διχάζει την οικογένεια του Άρη δεν μπορεί να μπεί μπροστά και να διοικήσει».

To Top