ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Όλα όσα θέλει να βελτιώσει ο Ένινγκ στην διακοπή…

Ο Μίχαελ Ένινγκ για πρώτη φορά από την μέρα που ήρθε και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη έχει μπροστά του λίγο χρόνο διαθέσιμο για δουλειά, δίχως την πίεση ενός επίσημου αγώνα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Ο Γερμανός κόουτς συμπλήρωσε έναν μήνα στον πάγκο της ομάδας και η διακοπή του πρωταθλήματος φαντάζει ιδανική για τον ίδιο την δεδομένη χρονική περίοδο.

Διότι έχει πλέον μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, προκειμένου σε αυτό το δεκαήμερο που έχει μπροστά του να δουλέψει εντατικά και ενδεχομένως να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό ορισμένες αδυναμίες.

Συν τις άλλοις, ο Άρης προβληματίζει με τις εμφανίσεις του, παρότι έχει καταφέρει και έχει πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε, επομένως δεν θα χάσει κάτι σε ρυθμό η ομάδα.

Αυτό που δημιουργεί τα περισσότερα ερωτηματικά είναι πως αυτή η ομάδα έχει συνήθως εκρηκτικές εκκινήσεις στους αγώνες της, αλλά μετά καταρρέει. Πάνω σε αυτό αναζητείται το “φάρμακο” από τον Γερμανό προπονητή, που πρέπει να δουλέψει είτε στην νοοτροπία, είτε στην φυσική κατάσταση των παικτών του, αν η αιτία βρίσκεται εκεί ανάμεσα.

Παράλληλα, τα συμπτώματα της ομάδας να δέχεται εύκολα γκολ, συνεχίζονται. Επί Ένινγκ παρατηρήθηκε βελτίωση στα δύο πρώτα ματς με Ξάνθη και Παναιτωλικό, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στην πρώτη του ευκαιρία ο αντίπαλος σκοράρει και υποχρεώνει τον Άρη να αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο.

Κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές φέτος από το ξεκίνημα της σεζόν και για το οποίο επίσης πρέπει να βρει λύση ο Μίχαελ Ένινγκ, στον οποίο και πέφτει ο κλήρος…

Όπως πρέπει να υπάρξει βελτίωση και στην αποτελεσματικότητα της ομάδας. Συνεχίζει να είναι παραγωγική, αλλά σκοράρει με… δυσκολία, σπαταλώντας κλασσικές ευκαιρίες. Μάλιστα από τα έξι γκολ που έχει πετύχει ο Άρης με τον Γερμανό, τα τρία είναι με πέναλτι. Επομένως, γίνεται αντιληπτό, πως κι εκεί πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να φτάνει η ομάδα, πολύ πιο άνετα στο “εύκολο γκολ”.

Το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι και σίγουρα δεν μπορεί να εξαλείψει τις αδυναμίες του φετινού Άρη -για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνος- σε ένα δεκαήμερο. Αυτό, όμως, που περιμένουν άπαντες είναι να μην επαναληφθεί ξανά η εικόνα που έδειξαν οι “κιτρινόμαυροι” κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο ημίχρονο…

 

To Top