ΑΠΟΨΕΙΣ

Όραμα υπάρχει! Έφτασε η ώρα της μαζικής στήριξης από τον λαό του Άρη!

Δεν υπάρχει κανείς φίλος του Άρη (και μη) που να μην εντυπωσιάστηκε από τις μακέτες που αποκάλυψε χθες η ΠΑΕ Άρης για το “νέο” Κλεάνθης Βικελίδης! Ένα γήπεδο, που μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι εφάμιλλο της ιστορίας και της τεράστιας δυναμικής του Άρη και θα τον οδηγήσει σε ένα άλλο επίπεδο, ξεκάθαρα… ευρωπαϊκό, έτη φωτός μακριά από το “σκοτάδι” του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο κόσμος του Άρη διαπιστώνει το τελευταίο διάστημα μία μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Θοδωρή Καρυπίδη να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορέσει να καλύψει τα εξόχως απαιτητικά “θέλω” του Αρειανού. Η έξοδος στην Ευρώπη ήταν η αρχή. Όλα τα προηγούμενα ήταν αυτονόητα στο μυαλό ενός Αρειανού και δικαιολογημένα. Όμως ακόμα και τα αυτονόητα απαιτούν τεράστιο μόχθο, για να γίνουν πράξη. Και ο Θοδωρής Καρυπίδης έχει δύο και τις δύο όψεις του νομίσματος. Βίωσε την σκληρή κριτική για τις αποτυχίες του, αλλά και την απόλυτη αποθέωση για κάθε του επιτυχία, στα τέσσερα χρόνια που καθοδηγεί τον σύλλογο, έχοντας τα ηνία του. Όμως δεν πτοήθηκε, κυρίως στα δύσκολα.

Kρατήστε την ατάκα του Βαγγέλη Παντζαρτζίδη: “Μετά από δύο χρόνια σιωπηλής δουλείας και σε συνεργασία με μεγάλο γραφείο μελετητών είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το όραμα μας για το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του Άρη”. Δύο χρόνια πριν, τέτοια εποχή; Τεράστια αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Θοδωρή Καρυπίδη για την αποτυχία του Άρη να προβιβαστεί στην πρώτη σεζόν της Φούτμπολ Λιγκ. Κι όμως δούλευε μέσα στη… σιωπή, όπως του αρέσει να τονίζει, κάτι πολύ σημαντικό.

Ό,τι έγινε έγινε, δεν ξεγράφει, ούτε ξεχνιέται. Τα ωραία και τα άσχημα. Πάμε όμως στο “σήμερα” και κυρίως στο “αύριο”. Κάποιοι λένε ότι το παρελθόν καθορίζει το μέλλον. Όχι! Το παρόν καθορίζει το μέλλον, γιατί στο παρόν μπορείς να αποφασίσεις να μην καθορίζει το παρελθόν σου το μέλλον. Και ο Θοδωρής Καρυπίδης το καθορίζει μόνος του, δείχνοντας το πόσο έχει ανάγκη να γράψει το όνομά του με “λαμπερά” γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Στο “σήμερα” ο Άρης “χτίζει” μία ομάδα που θα έχει ως στόχο βήματα παραπάνω, απ΄όσα πέτυχε πέρσι στην Ελλάδα. Αλλά δεν είναι μόνο το αγωνιστικό που αναμφισβήτητα είναι πολύ σημαντικό. Είναι και η παρακαταθήκη που αφήνεις για το μέλλον. Η “προίκα” στις επόμενες γενιές. Σαν αυτή που άφησαν οι Νίκος Καμπάνης και Κλεάνθης Βικελίδης δεκαετίες πριν…

Το “Κλεάνθης Βικελίδης” γίνεται και πάλι γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Μία επένδυση που κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν τελειώνει εκεί. Δεν σταματά μόνο στις όποιες πρωταρχικές απαιτήσεις της UEFA για να σου επιτρέψει να το χρησιμοποιήσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι χθεσινές μακέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας εξύψωσαν το ηθικό των Αρειανών στα… ουράνια! Δικαιολογημένα, διότι μετά από πολλά χρόνια (άραγε πότε ήταν η τελευταία φορά;) τους δίνεται απλόχερα ένα όραμα! Ένα όραμα που δεν είναι ψεύτικο. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως ο Θοδωρής Καρυπίδης θα έκανε μία τέτοια κίνηση εντυπωσιασμού, απλά και μόνο για να γίνει αρεστός ακόμα περισσότερο. Δεν το έχει ανάγκη. Άλλωστε το μέλλον του στον σύλλογο, κρίνεται από τον ίδιο. Αυτός έχει τα “κλειδιά” του και αυτός θα καθορίσει την υστεροφημία του.

Τώρα είναι που χρειάζεται ακόμα περισσότερο τη στήριξη του κόσμου του Άρη! Με διαρκείας, με μαζική παρουσία και κυρίως με… υπομονή! Τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Εμπόδια θα βρεθούν, ίσως πολλά περισσότερα απ΄όσα μπορεί να πιστεύει κάποιος. Και εμφανίζονται πολύ πιο εύκολα όταν για κάποιον λόγο παίρνεις τα μάτια σου απ’ το στόχο!

Όμως υπάρχει ο τρόπος να ξεπεραστούν και είναι ένας και μόνο. Μία “γροθιά” όλος ο σύλλογος, προκειμένου όντως τα… όνειρα να πάρουν εκδίκηση!

 

 

To Top