ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν η Huawei… συνάντησε την Deep Blue στο Ζάππειο (photos)

H ολοκλήρωση του επιχειρηματικού-τεχνολογικού συνεδρίου στο Ζάππειο, με διοργανώτρια την Hellenic Trade Council (HETCO), επικεφαλής της οποίας είναι η Ειρήνη Καρυπίδη, έδωσε την δυνατότητα πραγματοποίησης συμφωνιών ανάμεσα σε ελληνικές και κινέζικες επιχειρήσεις, το αποτέλεσμα των οποίων θα φανεί στο μέλλον.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ανάμεσα σε αυτές πραγματοποιήθηκε συμφωνία συνεργασίας της εταιρίας (με εξειδίκευση σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης) Deep Blue και της ΑΜΑΝΙ η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ Άρης… Το τι θα βγει από αυτήν την συνεργασία είναι νωρίς να καταγραφεί  από τώρα. Δεν χρειάζονται ούτε βιαστικά συμπεράσματα, ούτε υπερβολές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί σε ότι αφορά την εταιρία Deep Blue κινέζικων συμφερόντων, ότι πρόκειται για ανερχόμενη επιχειρηματική δύναμη στην Κίνα, με τους ειδικούς να “βλέπουν” να κάνει τα βήματα που έκανε στην αρχή της η Huawei. Όπως σχολίασε ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος, ο οποίος παρακολούθησε το συνέδριο για λογαριασμό του CNN Greece: “Μιλάμε για μία μεγάλη εταιρία και την χαρακτηρίζουν σαν την Huawei στην αρχή της. Το γεγονός ότι ενδιαφέρεται να έρθει στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό. Μακάρι να ευοδωθούν τέτοιες προσπάθειες. Οι Κινέζοι είναι πολύ προσεκτικοί. Υπάρχουν περιορισμοί από την ΕΕ. Ενδιαφέρεται για τον τομέα των λεωφορείων και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχτεί και στο θέμα της αναβάθμισης του Χαριλάου”.

Στο περιθώριο του συνεδρίου και ενώ είχαν μπει οι υπογραφές ανάμεσα στον Θόδωρο Καρυπίδη και τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας Anderson Chen Haibo, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του τελευταίου με εκπροσώπους της Huawei στο Ζάππειο.

Δείτε εδώ τις σχετικές εικόνες:

To Top