«Όχι» του Άρη στον Τζέιμς και τους μάνατζέρ του!

Ένα μεγαλοπρεπές «όχι» εισέπραξε η πλευρά του Ντομινίκ Τζέιμς στην πρόταση που έκανε για να πάρει το letter of clearance του Αμερικανού και να παίξει στην Παρτιζάν! Η πρόταση κρίθηκε εξευτελιστική και πλέον η FIBA καλείται να αποφασίσει αν το συμβόλαιο του Τζέιμς με τον Άρη είναι σε ισχύ ή όχι!

Μετά την πρωινή επικοινωνία που είχε ο Ράντε Φιλίποβιτς, εκπρόσωπος του Τζέιμς, με τον Γιάννη Δαμιανίδη, ακολούθησε δεύτερη τηλεφωνική επαφή των δύο πλευρών. Ο Άρης άκουσε την πρόταση της BDA Sports, εταιρείας που εκπροσωπεί τον Αμερικανό πλέι μέικερ και απάντησε αρνητικά κρίνοντας ότι τα χρήματα που θα δίνονταν ήταν ελάχιστα.

Ουδέποτε ο Άρης ήρθε σε επαφή με την Παρτιζάν, ουδέποτε ο Άρης δέχτηκε κάποια πρόταση από την σερβική ομάδα. Ούτε, επίσης, η διοίκηση του Άρη ήρθε σε επικοινωνία για συμβιβασμό με τον Τζέιμς, απλώς ενημέρωσε χθες τον εν Ελλάδι εκπρόσωπο του Αμερικανού πως η FIBA προέτρεψε για συμβιβαστική λύση και ρώτησε αν είχαν πρόταση. Τελικώς πρόταση υπήρχε, αλλά ήταν πάρα πολύ μικρή για να καλυφθούν οι απαιτήσεις του Άρη.

Πλέον, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα αποφασίσει τι θα γίνει με τον Τζέιμς και το συμβόλαιό του στον Άρη. Η ΚΑΕ έχει στείλει τα υπομνήματα στην FIBA και είναι πολύ πιθανό να ασχοληθεί το διαιτητικό δικαστήριο αύριο με την υπόθεση. Θεωρείται πολύ δύσκολο να εκδοθεί απόφαση άμεσα, δηλαδή την ίδια μέρα, ενώ οι αντιμαχόμενες πλευρές έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

Η FIBA θα αποφασίσει αν ο παίκτης ανήκει ή όχι στον Άρη. Αν αποφασίσει ότι ο Τζέιμς λανθασμένα έφυγε και ανήκει στους κίτρινους, τότε κατά πάσα πιθανότητα η ομάδα θα προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίου. Θέμα επιστροφής του Τζέιμς δεν υπάρχει. Αν αποφασίσει ότι ο Τζέιμς είναι ελεύθερος, τότε οι κίτρινοι θα ασκήσουν έφεση. Πότε στο παρελθόν δεν έχει δικαιωθεί παίκτης επειδή δεν είχαν πληρωθεί τα «μανατζερικά» των εκπροσώπων του.

To Top