Αλλάζουν σχεδόν όλοι στο νέο συμβούλιο, ρυθμιστής του παιχνιδιού ο Κόντης!

Η πρόταση Αθανασιάδη συγκέντρωσε την πλειοψηφία των μελών της Κοινωνίας που βρέθηκαν στο Βελλίδειο, η διοίκηση ετοιμάζει το επόμενο βήμα της και θα επιχειρήσει να δρομολογήσει να δώσει τέλος στο αδιέξοδο… Αυτήν τη στιγμή, θεωρείται βέβαιο, ότι θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει στη νέα τάξη πραγμάτων, με μοναδική σίγουρη μόνο την παρουσία του Θανάση Αθανασιάδη, ενώ άσχετα με τα όσα έχει πει σε συνεντεύξεις του ο εκτελεστικός διευθυντής, αυτός θα είναι ο ρυθμιστής του παιχνιδιού… Ήδη σε ότι αφορά μια σειρά από επαφές και διαπραγματεύσεις λειτουργεί, ήδη, και πάλι ως εκ των ισχυρών ανδρών της ΠΑΕ και στην πράξη.

Όπως επισημάναμε και χθες, άλλωστε, ο Κόντης από τη γενική συνέλευση της Δευτέρας, ήταν απών μόνο από την αίθουσα. Όλη η πρόταση φέρει καθαρά την δική του σφραγίδα και συμμετοχή.

Να θυμίσουμε κατ’ αρχήν τα κύρια σημεία της πρότασης της ΠΑΕ που υπερψηφίστηκε από το σώμα, μετά την ανάλυση από τα χείλη του Νίκου Στακιά:

1. Το χρονοδιάγραμμα αφορά την εισροή κεφαλαίων 2-2,5 εκατ. ευρώ έως 30 Ιουνίου. Για τις επόμενες χρονιές αναλογικά 2 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ συνολικά θα μπει ποσό της τάξης 8-8,5 εκατ. ευρώ έως το 2015.

2. Τα κεφάλαια που θα μπουν δεν θα καταστούν ποτέ απαιτητά και αυτό αποτελεί δέσμευση την οποία επανάλαβε πολλές φορές ο πρόεδρος του Άρη.

3. Δεν πρόκειται για δανειακή σύμβαση της ΠΑΕ με τον Φερνάντο Πλα, αλλά για δανειακή σύμβαση με συμβαλλόμενους από τη μια τον Ισπανό τραπεζίτη, εκ των αντιπροέδρων της Morgan Stanley στην Ζυρίχη και από την άλλη τον Θανάση Αθανασιάδη προσωπικά. Μόνο που το δάνειο, εκπορεύεται από την προσωπική φιλία των Πλα-Κόντη.
4. Ξεκαθαρίστηκε ότι αυτή η εισροή των κεφαλαίων θα πραγματοποιείται με απολύτως ασφαλή και νόμιμο τρόπο.

5. Στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος το πλάνο Αθανασιάδη έχει ως εξής: Έχει προβλεφθεί ρόστερ 27 παικτών, εκ των οποίων 13-14 θα είναι Έλληνες. Πέντε θα είναι μη κοινοτικοί, κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής (σε συνεργασία με την εταιρεία Traffic), 8-10 θα είναι κοινοτικοί, κυρίως από την αγορά της Ιβηρικής χερσονήσου. Μέσα στους 13-14 Έλληνες υπολογίζονται και όσοι παίκτες προωθηθούν από τις Κ-20 και Κ-17.

6. Εδώ έρχεται η συνεργασία με δυο πρόσωπα που αποτελούν συνδετικοί κρίκοι με τον Γιάννη Κόντη. Πρόκειται για τη συνεργασία με τον Μανέλ Φερέρ και τον Αρτούρο Φερνάντες (πρόεδρο της ομοσπονδίας μάνατζερ της Πορτογαλίας).

7. Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα διασφαλίστηκε με τη συναίνεση των μετόχων (Κοινωνία Μελών και ερασιτέχνης) η απρόσκοπτη διοικητική λειτουργία της ΠΑΕ, για την επόμενη τριετία, δηλαδή ως τον Ιούνιο του 2015.

8. Στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί καμία παραχώρηση μετοχών, είτε μεταβίβαση προς κάποιο μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ. Παράλληλα, θα υπάρχει έλεγχος με συγκεκριμένες δικλείδες από ΚΜΑ και ΑΣ προς το δ.σ. της ΠΑΕ

9. Θα δημιουργηθεί ένα ανέκκλητο πλαίσιο ενυπόγραφης συμφωνίας με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις το οποίο θα διασφαλίζει την λειτουργία της ΠΑΕ και τα δικαιώματα των μετόχων και είναι στη διάθεση των νομικών ερασιτέχνη και Κοινωνίας.

10. Σε περίπτωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όταν αυτή προκηρυχτεί, θα δοθεί δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων (ΚΜΑ, Α,Σ). Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά:  «Το ποσό που θα περισσέψει για το κλείσιμο της αύξησης, θα μετοχοποιηθεί για τις ανάγκες της εκάστοτε αδειοδότησης.

Από κει και πέρα, θεωρείται βέβαιο, ότι θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές, μια και αναμένεται να αλλάξουν σχεδόν όλοι στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ντίμης Παπαϊωάννου, Αγαπητός Βαλογιώργης είναι ήδη εκτός διοίκησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει ο Ηλίας Πόππης, ο Θέμης Μπεκιάρης ενώ ο Δημήτρης Σαρρής θα παραμείνει εκτός απροόπτου μόνο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ σε συγκεκριμένα νομικά θέματα που αφορούν την ελληνική πραγματικότητα. Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα συνεχίσει ο Τάσος Ορφανίδης.

Σε ότι αφορά τον Αντώνη Ζαμπέτα, από τη στιγμή που ως διευθύνοντας σύμβουλος έχει σηκώσει το βάρος σχεδόν του συνόλου της οικονομικής προσπάθειας, έχοντας αφιερώσει ώρες και χρήματα από την προσωπική του ζωή, αποτελεί ένα ζήτημα με ιδιαιτερότητες, το οποίο, πάντως, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του δικηγόρου Κωνσταντίνου Ζέμπερη στα κιτρινόμαυρα κοινά (ειδικεύεται σε θέματα ΦΙΦΑ και CAS και είχε χειριστεί την υπόθεση του Κάμπορα) ενώ η νέα διοικητική προσπάθεια θα φέρει φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του Γιάννη Κόντη. Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο…

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται πέρα από τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΑΣ να υπάρχει και μέλος του δ.σ. της Κοινωνίας, ζήτημα το οποίο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί…

To Top