ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μια ξεχωριστή συνέντευξη στο PRESSARIS! Μητρούσης: “Να βάλουμε όλοι… πλάτη για τον Άρη”! (photos)

Είναι πάππου προς πάππου… Αρειανός και ίσως ο πιο φανατικός υποστηρικτής της ομάδας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου ζει και εργάζεται. Είναι πλήρως ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα της ομάδας και ζει με τη δική του αγωνία αυτές τις κρίσιμες στιγμές, που βιώνει ο σύλλογος. Μπορεί η κατάσταση να είναι δύσκολη, αλλά ως φύσει αισιόδοξος άνθρωπος πιστεύει ότι ο Άρης, έστω και την τελευταία στιγμή θα τα καταφέρει.

Ο λόγος γίνεται για τον Μιχάλη Μητρούση, ο οποίος βρίσκεται το διάστημα αυτό στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη, καθώς συμμετέχει στο «Cabaret», που ανεβαίνει τα τριήμερα 17-19 και 24-26 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα, δηλώνοντας, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο, όπου βρεθεί και όπου σταθεί «εγώ είμαι μισό αιώνα ΑΡΗΣ!», δίνει ραντεβού με τους φίλους του συλλόγου το μεσημέρι της Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ώστε όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Ατρόμητου.

Σε συνέντευξη, λοιπόν, που παραχώρησε στο PRESSARIS σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο σύλλογο, μιλάει για την Κοινωνία Μελών Άρη, της οποίας είναι πιστός υποστηρικτής και παράλληλα αποκαλύπτει ότι έχει θέσει τον εαυτόν του στη διάθεση των διοικούντων για τον εορτασμό των 100 χρόνων!

Και για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μιχάλης Μητρούσης έχει παίξει ποδόσφαιρο στα παιδικοεφηβικά τμήματα του Άρη, με προπονητές μάλιστα τους Κλεάνθη Βικελίδη και Στέλιο Παπούτσοπουλο, ενώ ήταν συμπαίκτης με τον Θόδωρο Πάλλα!

«Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!»

Τις δικές του εκτιμήσεις για την αγωνιστική πορεία της ομάδας έκανε ο ταλαντούχος ηθοποιός, μένοντας αρχικά στο ότι: «Θεωρώ ότι ο Άρης, έστω και την τελευταία στιγμή, θα σωθεί. Η ομάδα έχει έναν ικανό πρόεδρο, τον Λάμπρο τον Σκόρδα, τον οποίο εγώ θα στηρίξω μέχρι τέλους, όπως και θα έκαναν με τον οποιονδήποτε για το συμφέρον του συλλόγου. Φυσικά, είμαι υπέρ της άποψης να γίνει η εκκαθάριση για να δούμε πώς έφτασε η ομάδα σε αυτήν την κατάσταση. Αυτό, όμως, που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι το αγωνιστικό, όπου η ομάδα δεν πηγαίνει καλά», για να υπογραμμίσει ότι: «Κατά την προσωπική μου άποψη, ο Σούλης (σ.σ. Παπαδόπουλος) έπρεπε να είχε παραμείνει, καθώς, δεν θα κρίνω αν είναι καλός ή κακός προπονητής, είχε δημιουργήσει μία καλή ψυχολογία και με το σύνολο, που είχε στα χέρια του, θα μπορούσε να ‘χτίσει’ μία βάση για τον Άρη».

«ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ»

Ο Θεσσαλονικιός ηθοποιός έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας: «Αυτήν την στιγμή ο Άρης πολεμιέται, όπως πέρυσι πολεμούσανε την ΑΕΚ. Οι άνθρωποι του συλλόγου θα πρέπει να δουν σαφώς τι θα γίνει με τα χρέη και το άρθρο 99, όμως, είναι γεγονός πως ο Άρης βρίσκεται στο στόχαστρο της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός και δυστυχώς δεν ισχύει το ‘δύο μέτρα και δύο σταθμά’», για να σταθεί στο ότι:

«Δηλαδή, ποιο είναι το συμφέρον της ΕΠΟ; Να μείνει μία ομάδα στην πόλη; Δεν λαμβάνουν υπόψη τους την ιστορία που έχει ο Άρης, τι έχει προσφέρει στο ελληνικό αθλητισμό, τι παίκτες έχει βγάλει; Ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, ακόμα ακόμα ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο Μακεδονικός θα πρέπει να κρατάνε τις ‘Θερμοπύλες’ στη Βόρεια Ελλάδα».

Με τις μνήμες να είναι ακόμα νωπές από το ματς του ΟΑΚΑ με την Καλλονή και το αμφισβητούμενο γκολ της ισοφάρισης της ομάδας της Λέσβου, ο Μιχάλης Μητρούσης λέει: «Πρέπει ο Άρης να απαιτήσει να υπάρχει μία ισονομία. Πρέπει ν΄ απαιτήσει να τον παίζουν 50-50. Δεν νοείται στο ματς με την Καλλονή, να προηγείται επιθετικό γκολ πριν το γκολ της ισοφάρισης και να μην το δίνει ο διαιτητής. Μετά, με τι ψυχολογία να παίξουν αυτά τα παιδιά, που στην πλειοψηφία τους είναι όλα νεαρά σε ηλικία;».

«ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΜΑ – ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΟΛΟΙ»

Στο παρελθόν έχει δηλώσει ανοικτά την στήριξή του στην Κοινωνία Μελών, της οποίας είναι εγγεγραμμένο μέλος. Το ίδιο κάνει και τώρα. «Φυσικά και είμαι υπέρ της Κοινωνίας Μελών και των όσων έχει προσφέρει στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και γενικότερα». Ερωτηθείς για το ποια θα πρέπει να είναι η λύση για την αγαπημένη του ομάδα, είναι κατηγορηματικός: «Καλώς ή κακώς, η μόνη λύση είναι ο ερχομός ενός επενδυτή, αφού το μεγάλο πρόβλημα του Άρη είναι το οικονομικό. Από εκεί και πέρα, όμως, όλοι οι Αρειανοί, και κυρίως οι επιφανείς, θα πρέπει να βάλουν πλάτη και να βοηθήσουν την μεγάλη αυτή ομάδα, πριν είναι πολύ αργά. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η κακοδιαχείριση και η μίζα. Και ο Άρης είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας».

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ‘ΟΠΛΟ’ ΤΟΥ»

Ο ταλαντούχος ηθοποιός εξήρε και την παρουσία του κόσμου της ομάδας, λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ κάτι, που μου αρέσει πάρα πολύ, και στο οποίο θεωρώ ότι είναι μεγάλη η συμβολή, τόσο της Κοινωνίας Μελών όσο και του Λάμπρου (σ.σ. Σκόρδα). Βλέπω στο γήπεδο μικρά παιδιά με τις μαμάδες τους, κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα. Ο Άρης, παρά την κακή αγωνιστική του πορεία, είναι 4ος-5ος στα εισιτήρια και σίγουρα αυτό λέει πολλά. Για μένα, λοιπόν, ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο ‘όπλο’ της ομάδας. Ο σύλλογος έχει φανατικούς φιλάθλους και χαίρομαι πάρα πολύ. Κατ΄ εμέ, μάλιστα, είναι και οι πιο ήσυχοι φίλαθλοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κανείς άγιος. Απλά δεν υπάρχουν οι ακρότητες, που υπάρχουν σε άλλες ομάδες».

«ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…»

Τέλος, ο Μιχάλης Μητρούσης αναφέρθηκε στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου: «Εγώ έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση των διοικούντων, αν θέλουν και όπως θέλουν, να τους βοηθήσω στα 100 χρόνια. Από εκεί και πέρα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα 100 χρόνια δεν είναι μόνο μια ημερομηνία. Είναι μια ολόκληρη ιστορία…».

To Top