ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουέστα: Ο ήρωας του Καμποτεχάρ που ρίζωσε στον Άρη, απέκτησε δεύτερη “πατρίδα” και έγραψε ιστορία!

Το Καμποτεχάρ είναι ένα μικρό χωριό έξω από τη Γρανάδα, στην Ανδαλουσία.  Ίσα που μετράει 1.300 κατοίκους. Ο ήρωας αυτού του μικρού ανδαλουσιανού χωριού λέγεται Χουλιάν Κουέστα… Ο ίδιος είμαστε σίγουροι, ότι όταν έπαιρνε τον δρόμο από την Βίσλα Κρακοβίας για τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον καλό του φίλο Φραν Βέλεθ, ούτε που θα είχε φανταστεί πως θα… ρίζωνε στον τόπο αυτόν.

Ο Κουέστα, ο “αγαθός γίγαντας” για τους συμπαίκτες του από χθες έβαλε την υπογραφή του σε ένα ιστορικό ρεκόρ για τον Άρη, συνδυάζοντας το με μια εξαιρετική εμφάνιση!

Το ρεκόρ

Έφτασε τις 188 συμμετοχές με τους κιτρινόμαυρους, μετά από 2.064 μέρες στον Άρη, αριθμός που τον καθιστά πρώτο στη λίστα των ξένων του συλλόγου. Ο έμπειρος γκολκίπερ ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση με τον Αρτούρ Λεκμπέλο, όμως με το που ξεκίνησε ο αγώνας με τους Πειραιώτες, έμεινε μόνος στην κορυφή. Ο Κουέστα βρίσκεται στο «Κλ. Βικελίδης» από το 2018 και έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τη σύγχρονη εποχή του Άρη.

Η ανανέωση

Πριν από δυο χρόνια, όταν είχε ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του αναγνωρίστηκε η προσφορά του στην ομάδα και ήταν από τα πρώτα ονόματα που τσέκαρε ο Χερμάν Μπούργος στο προσκλητήριο της νέας σεζόν. Ο Θόδωρος Καρυπίδης τον άκουσε, έκανε μια αξιόλογη προσφορά και όλα τα άλλα είναι ιστορία, μια και υπέγραψε μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Το Καμποχετάρ και η “δεύτερη πατρίδα”

Είμαστε επίσης σίγουροι ότι μιλώντας πια με τους δικούς του στην πατρίδα του, θα λέει με καμάρι ότι απέκτησε και δεύτερη “πατρίδα” στον Άρη, στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα. Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν μερικά χρόνια κατασκευάστηκε ένας αθλητικός πολυχώρος στο Καμποτεχάρ. Δεν δόθηκε ποτέ κάποια ονομασία μέχρι τις 23 Μαρτίου 2015, όταν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τιμήθηκε ο τερματοφύλακας που υπερασπίζεται την εστία του Άρη.

Το “Polideportivo Municipal” του Καμποτεχάρ πήρε το όνομα του Χουλιάν Κουέστα και ο δήμαρχος του χωριού, Χοσέ Λουίς Φεράν δήλωσε τότε πως “ο Χουλιάν αξίζει αυτό που έγινε σήμερα. Το σκεφτόμασταν πολύ καιρό αυτό, από τότε που υπέγραψε στη Σεβίλλη. Το είχα θέσει στο συμβούλιο και ομόφωνα το αποφασίσαμε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί που πάντα έρχεται το Καμποτεχάρ και είναι κοντά στους συγχωριανούς του”. Τώρα βέβαια, είναι σίγουρο ότι θα έχει δυο “σπίτια” να καμαρώνει και να μοιράζεται. Το αξίζει.

Οι δύσκολες στιγμές

Αυτός ο ήρωας του Καμπετεχάρ, βίωσε πολλά και διάφορά στα έξι χρόνια χρόνια που αναπνέει έχοντας το σήμα του “θεού του πολέμου” στο στήθος. Πέρασε από την αποθέωση, στην απόλυτη αμφισβήτηση. Είμαστε σίγουροι, ότι ακόμη βλέπει στον… ύπνο του, τους εφιάλτες με τον Μπουχαλάκη, του Μόλντε, της Κοβαλίβκα, ίσως κι άλλων “πρωταγωνιστών”. Ε, και;

Μήπως αυτή δεν είναι η μοίρα των πορτιέρο. Μια άσπρη γραμμή τους χωρίζει από την αποθέωση ή την κατακραυγή. Ένας λάθος για να πας στα τάρταρα ή μια μεγάλη απόκρουση για να γίνει ήρωας.

Η επίδραση στα αποδυτήρια

Πέρα όμως από την αγωνιστική του παρουσία, εκείνο που μετράει σημαντικά και επισημαίνεται από όλους μέσα στην ομάδα είναι ο χαρακτήρας και η καταλυτική του παρουσία στα αποδυτήρια, λειτουργώντας ως πραγματικός αρχηγός. Ποιος ξέχασε ότι ακόμη κι όταν βρέθηκε στον πάγκο, λειτούργησε προς όφελος της ομάδας με τη στάση και συμπεριφορά του στην περσινή χρονιά; Δεν είναι τυχαίο χθες, ο… έτερος αρχηγός Γιακούμπ Μπράμπετς όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ρεκόρ του Κουέστα τόνισε: “Δεν μας νοιάζει τόσο αυτό. Μας νοιάζει να είναι δίπλα μας για πολλές σεζόν ακόμη και να βοηθάει την ομάδα”.

Το όνειρο του κυπέλλου

Τώρα πια έξι χρόνια μετά νιώθει… Άρης, όσο λίγοι, είναι ο αρχηγός της ομάδας και ετοιμάζεται μαζί με χιλιάδες φιλάθλους να βιώσει το μεγάλο όνειρο ενός τίτλου, μετά από 54 ολόκληρα χρόνια, με την κατάκτηση του κυπέλλου. Ποιος ξέρει; Ίσως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη!

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κουέστα: Ο ήρωας του Καμποτεχάρ που ρίζωσε στον Άρη και απέκτησε δεύτερη “πατρίδα”!

Το Καμποτεχάρ είναι ένα μικρό χωριό έξω από τη Γρανάδα, στην Ανδαλουσία.  Ίσα που μετράει 1.300 κατοίκους. Ο ήρωας αυτού του μικρού ανδαλουσιανού χωριού λέγεται Χουλιάν Κουέστα… Ο ίδιος είμαστε σίγουροι, ότι όταν έπαιρνε τον δρόμο από την Βίσλα Κρακοβίας για τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον καλό του φίλο Φραν Βέλεθ, ούτε που θα είχε φανταστεί πως θα… ρίζωνε στον τόπο αυτόν.

Ο Κουέστα από χθες έβαλε την υπογραφή του για άλλα δυο χρόνια στη… σχέση του με τον Άρη, βαδίζοντας αισίως πια στον πέμπτο χρονο στο Κλεάνθης Βικελίδης με την προοπτική να φτάσει τα έξι.

Αναγνωρίστηκε η προσφορά του στην ομάδα και ήταν από τα πρώτα ονόματα που τσέκαρε ο Χερμάν Μπούργος στο προσκλητήριο της νέας σεζόν. Ο Θόδωρος Καρυπίδης τον άκουσε, έκανε μια αξιόλογη προσφορά και όλα τα άλλα είναι ιστορία.

Είμαστε επίσης σίγουροι ότι μιλώντας πια με τους δικούς του στην πατρίδα του, θα λέει με καμάρι ότι απέκτησε και δεύτερη “πατρίδα” στον Άρη, στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν μερικά χρόνια κατασκευάστηκε ένας αθλητικός πολυχώρος στο Καμποτεχάρ. Δεν δόθηκε ποτέ κάποια ονομασία μέχρι τις 23 Μαρτίου 2015, όταν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τιμήθηκε ο τερματοφύλακας που υπερασπίζεται την εστία του Άρη.

Το “Polideportivo Municipal” του Καμποτεχάρ πήρε το όνομα του Χουλιάν Κουέστα και ο δήμαρχος του χωριού, Χοσέ Λουίς Φεράν δήλωσε τότε πως “ο Χουλιάν αξίζει αυτό που έγινε σήμερα. Το σκεφτόμασταν πολύ καιρό αυτό, από τότε που υπέγραψε στη Σεβίλλη. Το είχα θέσει στο συμβούλιο και ομόφωνα το αποφασίσαμε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί που πάντα έρχεται το Καμποτεχάρ και είναι κοντά στους συγχωριανούς του”.

Τώρα βέβαια, είναι σίγουρο ότι θα έχει δυο “σπίτια” να καμαρώνει και να μοιράζεται. Το αξίζει.

To Top