Ελλάδα: 21 νέα κρούσματα – Χαρδαλιάς: “Κλείνει η πλατεία στην Αγ.Παρασκευή”

Στην επίσημη ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα ανακοινώθηκε πως το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας καταγράφηκαν μόλις 21 νέα κρούσματα, ενώ ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό.

Μόλις 21 νέα κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 2663.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας από τα 21 νέα κρούσματα, τα 11 αφορούν υγειονομική δομή ενόπλων δυνάμεων. Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το 55,5% αφορά άνδρες.

Τα 603 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό. Τα 1326 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι 35 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες εντατικής θεραπείας. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη ενώ οι 8 εξ αυτών είναι γυναίκες. Το 97% των διασωληνωμένων έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε 82 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ένας ακόμη θάνατος καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα. Συνολικά 147 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και οι 40 εκ των θυμάτων ήταν γυναίκες. Το 93% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλησε ότι για να επιτύχει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων απαιτεί συλλογική προσπάθεια.

Οπως είπε αν υπάρξουν παραβατικές συμπεριφορές θα καθυστερήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η αστυνομία έκανε ελεγχους για take away ποτά σε Αθήνα, Κηφισιά και Λάρισα.

Καταδίκασε το υπαίθριο πάρτι στην Αγία Παρασκευή.«Όσα διαδραματίστηκαν χθες και προχθές στην Αγία Παρασκευή παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας»,όπως είπε.

To Top