ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κατσιαρός: “Χρειάζονται παίκτες-ηγέτες, κορυφαίος του Άρη ο Βέλεθ”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Παναγιώτης Κατσιαρός μίλησε για την πορεία του Άρη και την συνέχεια της προσπάθειας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για την περσινή και την φετινή χρονιά:

Η περσινή χρονιά ήταν καλή. Ξεκινήσαμε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες αλλά προσγειωθήκαμε ανώμαλα. Μια νέα ομάδα με ποδοσφαιριστές και διοίκηση που δεν ήταν στην Α’ εθνική θέλει χρόνο.

-Για τον Βέλεθ:

Νομίζω ότι ο Βέλεθ ήταν ένας από τους βασικότερους ποδοσφαιριστές. Δεν έχανε μονομαχία και μπορούσε να οργανώσει το παιχνίδι. Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί. Ήταν αυτός που έδειξε ότι η ομάδα μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Νομίζω ότι όποτε βγήκε με αλλαγή η αμυντική πλευρά της ομάδας άλλαξε σε μεγάλο βαθμό.

-Για τον Μάβραι:

Νομίζω ότι δεν μας έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Δεν βρήκε τα πατήματα του και δεν ένιωσε την ομάδα. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να αποχωρήσει δεν θα λείψει σε κάποιον. Ένας ξένος που δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα είναι ακόμη πιο δύσκολο να εγκλιματιστεί. Είχε μεγάλες περγαμηνές.

-Για την πορεία του Άρη:

Σίγουρα τα παιδιά προσπαθούσαν να κρατήσουν το 0 στα γκολ. Τους στόχους τους δίνει πάντα η άμυνα. Μόνο η άμυνα μπορεί να δώσει το στόχο. Σίγουρα νομίζω ότι κάπου το χάσαμε, γιατί αρχίσαμε και αλλάζαμε συνέχεια και αυτό είναι δύσκολο. Έπαιζαν συνεχώς διαφορετικές τετράδες. Δεν μπορούν όλοι οι ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν όλους τους συμπαίκτες τους μέσα στο παιχνίδι.

-Για τον Ερέρα:

Η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και στρωτό με τον Ερέρα στις πρώτες αγωνιστικές. Βλέπαμε έναν προπονητή που θα δημιουργήσει μια ομάδα. Η διοίκηση και η ομάδα έκριναν ότι δεν έπρεπε να μείνει ο Ερέρα. Ο Παντελίδης είναι προπονητής με μεγάλη πείρα.

-Για την πορεία της ομάδας:

Θέλουμε κατευθείαν μόλις ανεβήκαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όταν η ομάδα περνάει χρόνο μαζί καταφέρνει να πετύχει τους στόχους της. Όταν αλλάζουμε συνέχεια ποδοσφαιριστές, προπονητές ακόμη και διοίκηση δεν προλαβαίνει να δεθεί η ομάδα.

-Για το μειονέκτημα του Ερέρα σαν προπονητή:

Το μοναδικό που θα έλεγα για τον Ερέρα είναι ότι δεν κοιτούσε το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τα αποτελέσματα.

-Για τον Παντελίδη:

Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολη η μετάβαση. Βρήκε μια πιεσμένη ομάδα που ήθελε σίγουρα αποτέλεσμα. Η αλλαγή φιλοσοφίας, την οποία πρέπει και να τη μεταδόσεις, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτό φάνηκε, γιατί κάποιες φορές δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε και εμείς οι ίδιοι τι παίζουμε.

-Για τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές:

Για μένα θα έπρεπε να έχει γίνει προγραμματισμός πιο νωρίς. Η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου είναι πολύ δύσκολη. Αν φύγει ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να έρθει ένας άλλος, ο οποίος είναι πιο καλός και θα μας βοηθήσει. Θα ήθελα να μην κάνουμε 10 μεταγραφές, αλλά δύο με τρεις, με τις οποίες θα δούμε αυτό που θέλουμε.

-Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα:

Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός μέχρι το τέλος. Οι ομάδες είναι περίπου οι ίδιες. Αν κάποια ομάδα κάνει ένα δίμηνο πάρα πολύ καλό θα μπορέσει να πιάσει το στόχο του.

-Για το δύσκολο πρόγραμμα που έχει ο Άρης:

Γι’ αυτό σας είπα ότι αυτό το δίμηνο είναι πολύ δύσκολο. Ο Άρης έχει αβαντάζ αν πάρει τα  τρία παιχνίδια εκτός. Εγώ θα περιμένω και τον Αστέρα. Ο Αστέρας απλώς έτυχε και δεν είχε καλά αποτελέσματα.

-Για τα πράγματα που πρέπει να αλλάξει ο Άρης:

Αυτή τη στιγμή, από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει προσθήκες ακόμη το μοναδικό που μπορεί να αλλάξει είναι το ψυχολογικό. Ουσιαστικά πρέπει να είναι μια καινούρια αρχή. Σαν να ξεκινάμε τώρα και να πάμε καλά από την αρχή. Η αλλαγή προπονητή και τα κακά αποτελέσματα σε αγχώνουν. Όταν φεύγει ο προπονητής που σε διάλεξε αυτό σε αγχώνει.

-Για το αν ξεχωρίζει κάποιον ποδοσφαιριστή:

Ίσως αυτό να ήταν και το μεγάλο μας πρόβλημα στον πρώτο γύρο. Να δούμε κάποιον να κινείται διαφορετικά και να παίρνει την ομάδα στα χέρια του. Οι Έλληνες πάντα είναι πιο ηγέτες γιατί ξέρουν τον κόσμο και πονάνε και αγαπάνε την ομάδα. Μακάρι να είχαμε 11 Έλληνες ποδοσφαιριστές και οι 10 να είναι από τις ακαδημίες μας. Αλλά αυτό δεν γίνεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

-Για τις ξένες προσθήκες:

Εμένα αυτό δεν μου αρέσει. Στην εποχή μου όποτε είχαμε τον βασικό κορμό από Έλληνες πάντα παίζαμε καλύτερα. Αλλά αυτά τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα. Επειδή ξέρω, ο Άρης πρέπει να έχει το αρειανό στοιχείο μέσα του. Να δούμε παιδιά που τους αρέσει να αγωνίζονται στον Άρη.

To Top