Μπερτομέου: “Με 50 έως 60% φιλάθλους τη νέα σεζόν”

Ο Ζόρντι Μπερτομέου τόνισε πως υπάρχει πρόβλεψη για την επιστροφή των φιλάθλων στην Euroleague, της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε, υπάρχει ήδη πρόβλεψη ώστε να επιτραπεί στις ομάδες να έχουν φιλάθλους στο 50 έως 60% της χωρητικότητας των γηπέδων τους. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αλλαγές που θα γίνουν στο Eurocup το προσεχές διάστημα.

Αρχικά, ο Μπερτομέου δήλωσε στο “RAC1”: “Η κανονικότητα θα επιστρέψει ανάλογα με το τι συμβαίνει στις χώρες. Μια συντηρητική πρόβλεψη για την επόμενη σεζόν θα είναι να βρίσκονται φίλαθλοι στο 50-60% της χωρητικότητας, αν και αν αυτή η πανδημία μας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι αυτό που λέω σήμερα για αύριο δεν είναι πλέον έγκυρο. Θα μπορούσε από τα Χριστούγεννα να αυξηθεί, αλλά αυτή είναι η πρόβλεψη. Δεν έχουμε κατανοήσει τους περιορισμούς που έχουν εφαρμοστεί στην Ισπανία. Σε άλλες χώρες οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πάνε στα περίπτερα και ακόμη και εδώ οι άνθρωποι μπορούσαν να πάνε να δουν futsal ή χάντμπολ, αλλά όχι την Euroleague. Για τους οπαδούς, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να καταλάβουν και είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στις οικονομίες των ομάδων. Υποθέτω ότι είχαν τους λόγους τους”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο Eurocup, για το οποίο τόνισε: “Με εξέπληξε η είδηση ​​ότι το Eurocup 21/22 θα μπορούσε να ανασταλεί, είναι το αντίθετο. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε μια ριζική αλλαγή στο Eurocup για να την ενσωματώσουμε περισσότερο στην Euroleague. Σκεφτόμαστε ακόμη ότι ο τελικός του Eurocup μπορεί να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του Final Four και επομένως αυτό που θέλουμε είναι να το αλλάξουμε και να προσαρμοστεί. Εστιάζουμε σε 20 ομάδες που θα μπορούσαν να είναι στην ελίτ στο μέλλον. Ομάδες με δυνατότητες, θέληση και φιλοδοξία να είναι στην Euroleague.

Κάποιοι θα έχουν ένα τριετές συμβόλαιο και με τα υπόλοιπα θα πάμε χρόνο με το χρόνο. Σίγουρα μιλάμε για 13-15 ομάδες με 3ετές συμβόλαιο, αλλά δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Οι ομάδες της Liga Endesa που μπορούν να έχουν θέση στο Eurocup είναι οι Μπανταλόνα, Μάλαγα, Γκραν Κανάρια και Ανδόρα, ομάδες που έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Δεν κοιτάμε την κατάταξη του πρωταθλήματος, γιατί από το 2017 δεν έχει νόημα, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το Basketball Champions League”.

To Top