ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την ενδεκάδα

Κρίσιμο ματς δίνει σήμερα ο ποδοσφαιρικός Άρης, απέναντι στον Ολυμπιακό, για ακόμα μία φορά σε ένα άδειο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Για ακόμα μία φορά, η ομάδα του Άκη Μάντζιου θέλει να δείξει χαρακτήρα νικητή και να νικήσει ακόμα έναν ποιοτικό αντίπαλο έτσι ώστε να φτάσει ακόμα πιο κοντά και να μπει «σφήνα» στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός μετράει δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Βέλεθ και Ζαν Ζουλ που τραυματίστηκαν και θα μείνουν εκτός, ωστόσο έχει παίκτες που έδειξαν θετικά στοιχεία στα προηγούμενα παιχνίδια και μπορούν να καλύψουν τα κενά που προέκυψαν.

Έτσι, σύμφωνα με την τελευταία προπόνηση, ο Άκης Μάντζιος φαίνεται πως σήμερα το βράδυ θα χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τους: Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φεράρι, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Τζούρασεκ, Βερτσράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο και Μορόν.

Μία ανταγωνιστική ομάδα που μπορεί να κάνει την ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αλλαγές στο ματς καθώς Φετφατζίδης, Ζαμόρα και Παναγίδης μπορούν να προσφέρουν στο επιθετικό κομμάτι ενώ Ντουκουρέ και Πάρντο μπορούν να δώσουν «ανάσες» στην μεσαία γραμμή

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την ενδεκάδα, ποιες θέσεις τον προβληματίζουν

Από σήμερα αναμένεται να γίνουν πιο ξεκάθαρες οι σκέψεις του Άκη Μάντζιου για την ενδεκάδα του αγώνα της Κυριακής με τον ΟΦΗ. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες θέσεις που ήδη έχουν τον… κάτοχό τους, αλλά και κάποιες άλλες που προβληματίζουν.

Στην άμυνα τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα, μια και ο Φεράρι συνεχίζει να βρίσκεται εκτός ομαδικού προγράμματος. Οντουμπάτζιο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς αναμένεται να παραταχθούν μπροστά από τον Κουέστα.

Στα αμυντικά χαφ, υπάρχει η παρουσία τριών παικτών: Ζουλ, Τζούρασεκ (που πήγαν αρκετά καλά με την ΑΕΚ), ενώ επιστρέφει και ο Βερστράτε.

Ο Νταρίντα αναμένεται στη συνέχεια να πάρει θέση πίσω από τον Μορόν…

Από κει και πέρα, η απουσία του νεαρού Μιχάλη Παναγίδη, δημιουργεί ένα ερώτημα για το ποιος θα πάρει τη θέση του στα αριστερά. Ο νεαρός υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει από το νέο έτος και μέχρι τότε ο προπονητής του Άρη πρέπει να βρει λύση να καλύψει το κενό σε μία θέση που τον έχει προβληματίσει περισσότερο από κάθε άλλη στη διάρκεια της σεζόν.

Ο λόγος; Έχει αναφερθεί εκτενώς, ότι με εξαίρεση τον Σουλεϊμάνοφ και την αξιόλογη προσπάθεια του Παναγίδη, κανείς από τους υπόλοιπους ακραίους επιθετικούς μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να προσφέρει αυτά που θέλει η ομάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πάλι ένα ερωτηματικό για τον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει ένα κενό στην αριστερή πλευρά της επίθεσης στους δύο αγώνες σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Κάρλσον και Μενέντες είναι οι επικρατέστεροι, αλλά οι χαμηλές πτήσεις τους στον πρώτο γύρο προφανώς βάζουν τον προπονητή του Άρη σε δεύτερες σκέψεις. Εδώ και λίγο καιρό στο “κάδρο” έχει μπει και ο Κίκε Σαβέριο, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει μία ακόμη επιλογή για τις πλευρές της επίθεσης.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την ενδεκάδα

Αρκετές απουσίες και σήμερα για τον Άρη αφού οι Τζούρασεκ και Ζουλ έμειναν εκτός και προστέθηκαν στη λίστα με τους απόντες μαζί με τους Ρουπ και Σαβέριο.

Σε ότι αφορά τις σκέψεις του Άκη Μάντζιου για την ενδεκάδα, το δίδυμο των Νταρίντα και Βερστράτε αναμένεται να διατηρηθεί στο κέντρο, με τον παίκτη που θα παίξει μπροστά τους να αποτελεί το δίλημμα του. Πάρντο και Σαμόρα είναι υποψήφιοι, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα.

Μενέντες, Σουλεϊμάνοφ και Μορόν, αναμένεται να διατηρηθούν στην τριάδα της επίθεσης, ενώ αλλαγές αναμένονται στην άμυνα. Σίγουρα θα διαφοροποιηθούν τα άκρα με τον Οντουμπάτζιο να επιστρέφει στη φυσική θέση του δεξιά, ενώ αριστερά ο Φεράρι θα πάρει τη θέση του Ματαρίτα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, ο Μπράμπετς είναι στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή και ανάλογα με το πώς θα αισθάνεται. Αν δεν μπορέσει να παίξει από την αρχή, τότε τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Βέλεθ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την ενδεκάδα και τα ερωτηματικά

Ο Άρης ρίχνεται στη μάχη του κυπέλλου και πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αρκετές οι σκέψεις του Άκη Μάντζιου και τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα.

H πρώτη αλλαγή έρχεται από την άμυνα μπροστά από τον Κουέστα, εκεί όπου είναι εκτός αποστολής ο Γκάνεα και την θέση του θα πάρει ο Λούμορ. Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, οι άλλοι τρεις της αμυντικής γραμμής.

Στο κέντρο Εντιαγέ και Τζέγκο έχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν τις θέσεις των Λούκα Σάσα και Ματίγια, που άρχισαν βασικοί στη Ριζούπολη.

Από εκεί και πέρα, από τα επίπεδα ετοιμότητας του Κρίστιαν Λόπεθ θα κριθούν οι αλλαγές στην επιθετική γραμμή. Αν ο Ισπανός φορ είναι έτοιμος για 90λεπτο, τότε θα παίξει στην κορυφή και ο Μαντσίνι θα επιστρέψει στα εξτρέμ στη θέση του Ματέο Γκαρσία. Μπρούνο Γκάμα και Μπερτόγλιο αναμένεται να είναι οι άλλοι δυο μεσοεπιθετικά.

Ο Ιτούρμπε αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, η λογική λέει ότι δεν θα ξεκινήσει, αλλά θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την ροή του αγώνα.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την ενδεκάδα του Άρη με δυο ερωτηματικά

Ο Άρης μετράει 2+1 απουσίες, αυτές των Μπερτόγλιο, Γκαρσία και του πορτιέρο Ντένις. Αντίθετα επιστρέφουν οι Σούντγκρεν και Τζέγκο και με αυτά τα δεδομένα, ο Άκης Μάντζιος ετοιμάζει την ενδεκάδα για το τελευταίο παιχνίδι του 2021 κόντρα στον ΟΦΗ.

Στις σκέψεις του Έλληνα τεχνικού αναμένεται να καταγραφεί η επιστροφή τόσο του Σουηδού αμυντικού όσο και του Αυστραλού μέσου, όμως προκύπτουν δυο ερωτηματικά.

Πιο αναλυτικά, ο Κουέστα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς να είναι οι σίγουροι στην άμυνα. Το πρώτο ερωτηματικό έχει να κάνει με το αριστερό μπακ. Ο προπονητής του Άρη εάν θα προτιμήσει τον Λούμορ που δείχνει σε άνοδο ή τον Γκάνεα, ο οποίος δείχνει πιο σεταρισμένος στο αμυντικό παιχνίδι σε σχέση με τον Γκανέζο.

Στο κέντρο οι Σάσα, Τζέγκο με τον Εντιαγέ πιο μπροστά, πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι.

Ο Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης και στις πτέρυγες προκύπτει το δεύτερο ερωτηματικό. Ο Ιτούρμπε δείχνει να έχει το προβάδισμα για τις μια από τις δυο θέσεις και από κει και πέρα, υπάρχει ένας προβληματισμός, μια και ο Μαντσίνι υποφέρει από ένα χτύπημα και δεν είναι στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας. Οπότε θα ξεκαθαρίσει πριν από την σέντρα, εάν θα προτιμηθεί να ξεκινήσει ο Γκάμα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την ενδεκάδα με ερωτηματικό στον Γκαρσία

Ο Άρης μπήκε στην τελική ευθεία του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με ένα και μοναδικό στόχο την νίκη μέσα στην Τούμπα. Ο Άκης Μάντζιος ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της ομάδας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν και καταγράφει τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Χθες ήταν η τελευταία προπόνηση πριν την Τούμπα. Το ραντεβού ήταν στο Νέο Ρύσιο, εκεί όπου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Άρη.

Σύμφωνα με όσα φάνηκαν τις τελευταίες μέρες το ερωτηματικό ακούει στο όνομα του Ματέο Γκαρσία, σχετικά με το αν θα ξεκινήσει ή όχι βασικός.

Σε πρώτο χρόνο η επιστροφή των Φαμπιάνο και Σούντγκρεν δίνει την ισορροπία που αναζητεί ο προπονητής του Άρη στην άμυνα. Οι αναμενόμενες αυτές επιστροφές που όπως φάνηκε έλειψαν με τον ΠΑΣ, θα είναι οι δυο πρώτες αλλαγές στην κιτρινόμαυρη ενδεκάδα, μια και τόσο ο Βραζιλιάνος, όσο και ο Σουηδός δείχνουν ότι έχουν ξεπεράσει τον τραυματισμό τους.

Στην δεξιά πτέρυγα αναμένεται να ξεκινήσει με… προβάδισμα μα στην “επιστροφή” του Μαντσίνι στο ντέρμπι της Τούμπας. Το ερωτηματικό αφορά κυρίως τον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου εκεί θα παραμείνει στην εξέδρα ο Φακούντο Μπερτόγλιο μια και θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές τιμωρίες που του επιβλήθηκαν.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό των τριών αμυντικών χαφ με Λούκας Σάσα, Τζέγκο και Εντιαγέ με τον τελευταίο σε πιο προωθημένο ρόλο πίσω από τον Καμαρά, σενάριο, το οποίο δοκιμάστηκε σε δύο αγώνες με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο και είχε αποφέρει αποτελέσματα.

Το μεγάλο ερωτηματικό μπαίνει στον Ματέο Γκαρσία. Εφόσον είναι έτοιμος θα ξεκινήσει. Διαφορετικά, ο Μπρούνο Γκάμα παίρνει φανέλα βασικού.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την ενδεκάδα και η “πρώτη” του Εντιαγέ

Ο Άρης θα δώσει σήμερα στις 20:00 το ένα από τα δυο φιλικά τεστ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΛ και κυρίως το βλέμμα όλων θα πέσει σε κάποια από τα νέα πρόσωπα της ομάδας.

Ο Άκης Μάντζιος αναμένεται να δώσει χρόνο και ρόλο στον Μπαντού Εντιαγέ, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση, έστω και σε φιλικό παιχνίδι φορώντας τα χρώματα του Άρη.

Στις σκέψεις του προπονητή των κιτρινόμαυρων είναι να πλαισιώσει τον Λούκας Σάσα στον χώρο του κέντρου και μπροστά από την αμυντική γραμμή.

Εκεί όπου ο Ντένις αναμένεται να έχει τους Σάκιτς, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο και Μπεναλουάν μπροστά του.

Σε ότι αφορά την μεσοεπιθετική γραμμή, το πιθανότερο είναι να δούμε στην ενδεκάδα τους Γκάμα, Μπερτόγλιο, Μάνο, με έναν από τους Γκαρσία, Μαντσίνι.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την ενδεκάδα και πρόβα… ανατροπής!

Ο Άρης θα προπονηθεί σήμερα το απόγευμα για τελευταία φορά πριν από το παιχνίδι της Πέμπτης με την Αστάνα, εκεί όπου θέλει την νίκη πρόκριση με τρία γκολ διαφορά για να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν να ξεπεράσουν το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Καζακστάν, έχουν πίστη και αποφασιστικότητα και καλούνται να την μετουσιώσουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άκης Μάντζιος αναμένεται να κάνει σήμερα με τους παίκτες την τελική πρόβα για την ανατροπή. Σύμφωνα με τις σκέψεις που υπάρχουν σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Αστάνα, αναμένεται να υπάρξουν μέχρι τρεις αλλαγές, με την παρουσία των Σούντγκρεν, Μάνου και πολύ πιθανό του Φαμπιάνο.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να ξεκινήσει ο Ντένις, με τους Σούντγκρεν, Σάκιτς (αριστερά) στα άκρα και κεντρικό δίδυμο στην άμυνα τον Φαμπιάνο, με έναν εκ των Δεληζήση, Μπεναλουάν.

Στο κέντρο οι Σάσα, Ματίγια και μεσοεπιθετικά ο Μάνος στην κορυφή με τους Γκάμα, Μαντσίνι και Μπερτόγλιο να απαρτίζουν την μεσοεπιθετική γραμμή.

Σήμερα βέβαια, ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να τεστάρει τα πλάνα του ενόψει του αυριανού αγώνα και να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

To Top