Ο φόβος των Tαλιμπάν έστειλε ποδοσφαιρική ομάδα… 11.226 χιλιόμετρα μακριά!

Μία γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου αποτελούμενη από Αφγανές, που έφυγαν από την Καμπούλ τον περασμένο Αύγουστο προκειμένου να  αποφύγουν τους Ταλιμπάν, που τις απειλούσαν μόνο επειδή ήθελαν να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, επέστρεψε στην κανονικότητα έστω κι αν το έκανε 11.226 χιλιόμετρα μακριά  από τη χώρα της, στη Μελβούρνη.

Η Μελβούρνη Βίκτορι (Melbourne Victory Afghan Women Team) έγινε δεκτή σε ένα αυστραλιανό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. «Μια ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα η Μελβούρνη, ομάδα που βοηθάει τις Αφγανές, μετά τον αγώνα με την Μπάφαλο Κλαμπ.

Μια περίεργη επιστροφή στην κανονικότητα, αφού αρκεί να σημειωθεί ότι, οι παίκτριες δεν είχαν στο πίσω μέρος της φανέλας τα επώνυμά τους, από φόβο για αντίποινα από τους Ταλιμπάν εναντίον των οικογενειών τους, αλλά απλά τη σημαία του Αφγανιστάν.

Η ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση τον Φεβρουάριο και έκανε το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Το καλύτερο είναι ότι μπόρεσαν να παίξουν μαζί. Ως ομάδα διασκέδασαν και επέστρεψαν για να παίξουν ποδόσφαιρο», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας από το Αφγανιστάν, Τζεφ Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top