Παντίδος στον Super Aris: “Ο Άρης έχει την… μαγκιά και την ‘αλητεία’ για να επιβιώσει”!

Ο Νίκος Παντίδος είναι από τα νέα παιδιά που ήρθαν φέτος στον Άρη, ξεκίνησε καλά και με το σπαθί του κέρδισε φανέλα βασικού στην ομάδα… Ο νεαρός στόπερ προχώρησε σε μια πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Super Aris…

Αναλυτικά η αποκαλυπτική συνέντευξη του Παντίδου στην εφημερίδα των οργανωμένων οπαδών του Super 3:

Ένα απ’ τα νέα παιδιά της ομάδας, που μέχρι στιγμής, αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις είναι ο  Νίκος Παντίδος, που μίλησε μαζί μας, για τα κίνητρα που τον έφεραν στον ΆΡΗ και τις φιλοδοξίες που έχει, φορώντας τη κιτρινόμαυρη φανέλα με το Θεό, στο στήθος.

«Με το που μου γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον του ΆΡΗ ,τα πάντα, πλέον, για μένα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Δεν υπήρχε, καν, λόγος για δεύτερη σκέψη. Όταν, πρόκειται για μια τέτοια ομάδα, μ’ ένα τέτοιο λαό από πίσω, λες αμέσως το ναι. Είναι η δεύτερη και μεγαλύτερη ευκαιρία στη καριέρα μου, να δείξω τι πραγματικά αξίζω, κάτι που δε μου δόθηκε η ευκαιρία να πετύχω, μέχρι σήμερα.»

Θες να μας εξηγήσεις, ακριβώς,  τι εννοείς μ’  αυτό;

«Δε θέλω να κατακρίνω, την πρώην ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό, αλλά νομίζω ότι η διαχείριση που έγινε, τόσο στη δική μου περίπτωση, όσο και κάποιων άλλων παιδιών, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή…Στα τρία χρόνια, που ήμουν επαγγελματίας, ενώ έκανα προετοιμασία κι ήμουν διεθνής και αρχηγός στην Εθνική Νέων, μου δόθηκε μόλις μια φορά η δυνατότητα ν’ αγωνιστώ σε κάποιο ματς της πρώτης ομάδας. Απεναντίας, δυο φορές πήγα δανεικός, τη μια στο Αιγάλεω και την άλλη στον Εθνικό Αστέρα.

Βέβαια, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και δεν κακίζω κανέναν…

Κάθε εμπόδιο για καλό, που λένε, αφού προέκυψε η ευκαιρία του ΆΡΗ, την οποία, πραγματικά, θεωρώ κεφάλαιο για την καριέρα μου»

Δε σε φόβισε η κατάσταση που άκουγες ότι υπάρχει στον ΆΡΗ ή το γεγονός του τρόπου της φυγής πολλών δικών του παιδιών;

«Όχι, καθόλου. Όπως και να ‘χει ο ΆΡΗΣ είναι μια τεράστια ομάδα και όσα προβλήματα κι αν έχει δε χάνεται. Σας είπα, ερχόμενος εδώ το βλέπω σα πρόκληση να ξαναχτίσω τα όνομα μου.»

Αγωνιστικά, τι εικόνα αντίκρισες;

«Όλοι ξέρουμε ότι ο φετινός ΆΡΗΣ, θα’ χει μια τελείως διαφοροποιημένη εικόνα απ’ αυτήν που συνηθίσαμε να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια εντελώς ανανεωμένη ομάδα με πολλούς, νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές που όλοι τους όμως, είναι διψασμένοι για διάκριση. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.Η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να είναι ένα θέμα, αλλά νομίζω ότι θα ισοσκελίζεται με το πείσμα, το πάθος και τη δύναμη που θα δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι…

Νομίζω, με τη πάροδο του χρόνου, όταν θ’ αρχίσουμε, ακόμα περισσότερο, να δένουμε σαν ομάδα και να λύνονται τα πόδια μας, θα φαίνονται κι οι πραγματικές μας δυνατότητες, που, προσωπικά, τις θεωρώ μεγάλες.»

Η εικόνα, πάντως, που δείξατε στη Νέα Σμύρνη ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη απ’ τις δεσμεύσεις που δώσατε, τόσο εσείς, όσο κι ο προπονητής σας, ότι θα παλεύεται κάθε παιχνίδι, και απαγορεύεται να επαναληφθεί ξανά.

«Όντως, εκείνη τη μέρα ήμασταν απαράδεκτοι. Παρουσιάσαμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό που δείχναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και των φιλικών παιχνιδιών που ‘χαμε δώσει, ως τότε, και μάλιστα με πολύ ισχυρότερους αντιπάλους. Ίσως, να ήταν το άγχος της πρεμιέρας, καθώς και το γεγονός ότι η ροή του παιχνιδιού δε μας βοήθησε, καθόλου, βρισκόμενοι από πολύ νωρίς, πίσω στο σκορ. Καταλάβαμε όλοι, ότι αυτή η εικόνα δε μας αντιπροσώπευε σαν ομάδα, ότι, απλά, ήταν μια κακή παρένθεση, κάτι, που νομίζω ότι το δείξαμε στον επόμενο αγώνα, αλλά, δυστυχώς, σταθήκαμε άτυχοι και δε κερδίσαμε…»

Πιστεύεις ότι θα βοηθήσει η παρουσία των έμπειρων παικτών που σιγά σιγά ενσωματώνονται στην ομάδα;

«Σαφώς και θα βοηθήσουν. Το είδαμε και στο φιλικό με τη Μπενφίκα. Είναι πολύ ικανοί και έμπειροι ποδοσφαιριστές με πολλές παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είμαι βέβαιος, ότι θα προσφέρουν τα μέγιστα στη φετινή προσπάθεια, όντας απ’ τους πρωταγωνιστές της ομάδας.»

Με λίγα λόγια και σταράτα. Γι αυτό που αναφέρθηκε  κι ο Κατσαβάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Έχει τον απαραίτητο τσαμπουκά, την απαιτούμενη ποδοσφαιρική μαγκιά ή «αλητεία» (…όπως θες πες το), να επιβιώσει η ομάδα στο πιο υποβαθμισμένο …για ευνόητους λόγους, πρωτάθλημα της Ευρώπης;

«Εννοείτε ότι την έχει και θα το δείξει στη πορεία. Να ‘στε σίγουροι γι αυτό…Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος των προβάτων που τα πάνε για σφαγή…»

Ξέρεις, αποτελούσε τραγική έλλειψη τα προηγούμενα χρόνια. Παντού με το σταυρό στο χέρι πηγαίναμε…

«Ξέρετε γιατί…;

Γιατί τον ξένο που έρχονταν εδώ, το πρώτο που τον ενδιέφερε ήταν να πληρωθεί και τίποτα περισσότερο. Ο ξένος παίκτης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων φυσικά, ειδικά, όταν είναι απλήρωτος δε θα βάλει, ποτέ, τα πόδια του στη φωτιά. Δε θα πονέσει τη φανέλα, δε θα ματώσει γι αυτή, δε θα τσακωθεί ποτέ… Ενώ ο Έλληνας, όπως και να το κάνουμε, το βλέπει αλλιώς, και δε νομίζω, να διαφωνεί κανείς μ’ αυτή την άποψη…»

Το κλίμα στην ομάδα πως είναι;

«Σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό. Έχουν γίνει, βέβαια, ένα-δυο θεματάκια, αλλά, νομίζω ότι σε κάθε ομάδα συμβαίνουν αυτά…»

Μόνο στον ΆΡΗ, όμως, βγαίνουν προς τα έξω…Άλλο πάλι κι αυτό…

«Δε θα ‘θελα να πω τίποτα γι αυτό, γιατί είναι ένα θέμα ανάμεσα στο κόουτς και ένα συμπαίκτη μου. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε που ήρθαμε και που βρισκόμαστε. Νομίζω ότι αν γίνει το συντομότερο κατανοητό αυτό, όλα θα πάνε πολύ καλά.»

Το στοιχείο της πειθαρχίας υπάρχει;

«Εννοείτε. Είδατε ότι ο κόουτς δε διστάζει, είτε έμπειρος, είτε άπειρος είναι κάποιος παίκτης, να τον θέτει εκτός ομάδας…»

Είχες άγχος, πριν τη πρώτη σου εμφάνιση, μπροστά, στο κοινό του ΆΡΗ;

«Άγχος όχι, αλλά τη περίμενα πως και πως…Όπως και όλοι άλλωστε…»

Πως τη βίωσες;

«Ότι και να πούμε είναι λίγο. Ήταν μια πρωτόγνωρη, μοναδική εμπειρία…Νομίζω είναι ότι καλύτερο που μπορεί να συμβεί σ’ ένα ποδοσφαιριστή κι ανυπομονώ να τη ξαναζήσω σ’ ακόμη μεγαλύτερα παιχνίδια.»

Ο κόσμος μετά το ματς με τον οφη σας χειροκρότησε. Κάτι δείχνει αυτό…

«Σαφώς και δείχνει κάτι. Για να πω την αλήθεια, ήταν κάτι που κι εμείς στο τέλος, έστω κι ενδόμυχα, το περιμέναμε. Ξέραμε ότι αν έβλεπε τσαμπουκά, πάθος και γενικά προσπάθεια, θα το εκτιμούσε. Στοιχεία, που, βεβαίως, εκείνη τη μέρα τα είχαμε, άλλα, όπως προείπα, απλά ήμασταν άτυχοι.»

Η στήριξη της ομάδας είναι μονόδρομος και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Καλείστε, εσείς, μια χούφτα πιτσιρικάδες, να βγάλετε ένα κάρο, που κάποιοι άλλοι φρόντισαν να χώσουν βαθιά μέσα στη λάσπη τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρουμε ότι το βάρος που έπεσε στις πλάτες σας είναι μεγάλο. Δε πρέπει να λυγήσετε όμως…

«Νομίζω όλοι μας, είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι για αυτό που θα γίνει φέτος. Πρώτα και πάνω απ’ όλα, σημασία έχει να σωθεί ο ΆΡΗΣ και μετά οτιδήποτε άλλο…»

Ευελπιστούμε ότι και ο πιο πικραμένος ΑΡΕΙΑΝΟΣ θα στηρίξει αυτή τη προσπάθεια και δε θα γυρίσει τη πλάτη στην ομάδα της καρδιάς του. Να ξέρεις, κάτι… Το πάθος και τη σχέση ανάμεσα σ’ αυτό το λαό κι αυτή την ομάδα δεν θα τη συναντήσεις, πουθενά αλλού.

«Αν και βρίσκομαι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα, έχουν, γίνει κάποια περιστατικά κι έχω γνωρίσει κάποια άτομα που πιστέψτε με, το ‘χω ήδη διαπιστώσει…»

Ολοκληρώνουμε με το επερχόμενο ματς του ΟΑΚΑ. Εκεί που θα πάμε μόνο για τη νίκη…

«Ακριβώς. Άλλο αποτέλεσμα δεν υπάρχει για μας. Είναι απ’ τα παιχνίδια που έχεις ως στόχο να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς. Πολλά πολλά δε χρειάζεται να λέμε. Είμαστε ο ΆΡΗΣ και πάμε μόνο για τη νίκη…»

 

 

 

To Top