Χωρίς κατηγορία

Πασσαλής: “Τα υπέρ και τα κατά του Χατζηνικολάου και μιας αποχώρησης του Γιαννιώτα”

O Πέτρος Πασσαλής μίλησε μεταξύ άλλων για την επόμενη ημέρα του Άρη και το θέμα του προπονητή, τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, για τον Γιαννιώτα και τη διαφαινόμενη μεταγραφή του στο εξωτερικό και τη δουλειά που επιβάλλεται να γίνεται στα τμήματα υποδομής.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν..98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό θεωρεί το θεσμό του προπονητή σε μια ομάδα: «Είναι σημαντικός θεσμός, αλλά δε ξέρω αν είναι ο πιο σημαντικός. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν σωστά, για να οργανωθεί μια ομάδα. Φέτος ο Άρης άλλαξε πέντε προπονητές κατά τη διάρκεια της σεζόν, στο παρελθόν, όταν αγωνιζόμουν και εγώ, άλλαξε σε μια περίοδο και έξι προπονητές»!

 Για τον κ. Χατζηνικολάου, που θεωρείται ένα από τα φαβορί για να καθίσει στον πάγκο του Άρη για την νέα χρονιά, είπε: «Τον γνωρίζω από το έργο που έχει κάνει σε Πλατανιά και Ηρακλή. Ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα αναλάβει την ομάδα. Στα θετικά του, είναι ότι γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του συλλόγου. Κάθε ομάδα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Έδειξε στον Πλατανιά ότι μπορεί να πάρει καλά στοιχεία από τους παίκτες. Στα αρνητικά του είναι ότι δε μπόρεσε να πετύχει τον στόχο του προβιβασμού με τον Ηρακλή, αφού έχασε από τον Παναιτωλικό την τελευταία αγωνιστική. Η δουλειά της διοίκησης είναι να μειώσει το ρίσκο στην επιλογή του προπονητή. Πάντα όμως για να έρθει για την ομάδα κάτι καλό, επιβάλλεται να υπάρχει διοικητική σταθερότητα».

 Για το πόσο δύσκολο θα είναι το έργο του νέου τεχνικού, με δεδομένο ότι θα υπάρχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά περιορισμός στον αριθμό των μεταγραφών, τόνισε: «Το θετικό είναι ότι η ομάδα σώθηκε πέρυσι, οπότε υπάρχουν οι βάσεις. Όπως είδαμε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν υπάρχει σχέδιο και πλάνο το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θετικό. Οι περιορισμοί δε σημαίνουν πολλά. Οι πολλές μεταγραφές φέρνουν πρόσκαιρη ευφορία και ενθουσιασμό. Είναι ίσως και καλό ότι ο Άρης δε μπορεί να κάνει πολλές μεταγραφικές κινήσεις. Πρέπει οι διοικούντες να είναι 70-80% σίγουροι για τις μεταγραφές που θα κάνουν, γιατί 100% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ».

 Για τους Αγκάνθο, Παπαζαχαρία και Παπαστεριανό και το αν πρέπει να ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους, επεσήμανε: «Βοήθησαν όλοι, αν και υπήρχαν κάποιες ιδιαιτερότητες με κάποιους προπονητές που δεν υπολόγιζαν κατά καιρούς τους δύο τελευταίους. Κατάφεραν να αποδείξουν ότι άξιζαν. Για τον Αγκάνθο, πρόκειται για τον πιο ποιοτικό παίκτη του Άρη και έναν από τους πιο ποιοτικούς του πρωταθλήματος. Αλλά, έχει κάποια προβλήματα με τα πόδια του. Ίσως πρέπει να του γίνει ένα συμβόλαιο στόχων, με μικρότερο εγγυημένο ποσό».

 Για τον Γιαννιώτα και το αν αυτή είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να αποχωρήσει από την ομάδα, είπε: «Αυτό θα το δείξει η ιστορία. Μπορεί σε δύο μήνες να έχει κάποιο τραυματισμό ή να έρθει κάποιος προπονητής που να μην τον υπολογίζει. Πάντως όποια και αν είναι η απόφασή του, πρέπει να του ευχηθούμε καλή επιτυχία. Εγώ τον βρήκα στα τμήματα υποδομής. Εκεί μόνο ο ίδιος μπορούσε να βοηθήσει τον εαυτό του. Οι περισσότεροι παίκτες δε βγαίνουν από οργανωμένη δουλειά, αλλά από τύχη. Το θέμα είναι να επενδυθούν σωστά τα χρήματα που θα κερδίσει ο σύλλογος από τη μεταγραφή του, και όχι να σκεφτόμαστε την απώλεια του Γιαννιώτα».

To Top