Συγκλονίζει ο Όουεν για τον γιο του που είναι κλινικά τυφλός

Ο γιος του Μάικλ Όουεν, Τζέιμς είναι κλινικά τυφλός και ο πατέρας του συγκλονίζει με την εξομολόγησή του. Η ασθένεια Stargardt, που  «χτύπησε» σε ηλικία οκτώ ετών, άλλαξε τα δεδομένα για τον ίδιο και για την οικογένειά του.

Πρόκειται για μία σπάνια γενετική πάθηση που επηρεάζει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και συγκεκριμένα την ωχρά κηλίδα. Η ωχρά κηλίδα είναι υπεύθυνη για την οξεία κεντρική όραση, η οποία απαιτείται για την ανάγνωση, την οδήγηση και την αναγνώριση προσώπων. Είναι μια ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία.

Ο γιος του παλαίμαχου Άγγλου επιθετικού άρχισε να χάνει σταδιακά την όρασή του και πια θεωρείται κλινικά τυφλός.

«Π κόσμος περιμένει από εμένα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και το απολάμβανα πραγματικά. Αλλά έφτασα σε ένα σημείο όπου ήταν πολύ δύσκολο να ξέρω πού ήταν η μπάλα. Έχασα την απόλαυση γιατί ήθελα να είμαι ο καλύτερος» λέει ο Τζέιμς Όουεν.

«Είναι ίσως η χειρότερη ερώτηση, όχι ότι το δείχνω ποτέ ή το λέω σε κανέναν. Είτε πρέπει να βρεις μια δικαιολογία ή να πεις ότι ο μικρός δεν ενδιαφέρεται και οι άνθρωποι να σε κοιτούν και να λένε “δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο;” Μετά πρέπει να τα εξηγήσεις όλα και καταλήγεις σε μια συζήτηση που δεν θέλεις πραγματικά να κάνεις με κανέναν.

Όταν κάποιος έρχεται στην παμπ και σου λέει “ο γιος σου παίζει;” απλά θέλεις να αλλάξεις θέμα. Αυτό ήταν ίσως το πιο δύσκολο πράγμα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Τζέιμς μάλλον δεν απολάμβανε το ποδόσφαιρο όσο θα έπρεπε, γιατί δεν ήταν τόσο καλός όσο θα έπρεπε» είναι τα λόγια του Μάικλ Όουεν.

To Top