ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Φρύδας: «Ο Άρης είναι το ελληνικό μπάσκετ – Αλίμονο αν ποτέ κανείς μπει πάνω από αυτή την ομάδα»

Ο Βαγγέλης Φρύδας, που έχει επιτελέσει με μεγάλη επιτυχία πρόεδρος στην ομάδα μπάσκετ στα Τρίκαλα, ενώ φυσικά αποτελεί κομμάτι της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας και βρίσκεται σε μόνιμη βάση στο Αλεξάνδρειο, μίλησε αρχικά για τα όσα είδε στον αγώνα της Κυριακής στο Χαριλάου και παράλληλα αναφέρθηκε διεξοδικά στα όσα συμβαίνουν στον μπασκετικό Άρη, επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο εμπλοκής του στα διοικητικά των «κιτρινόμαυρων» ενώ τέλος ξεκαθάρισε πως είναι λάθος ο Άρης να περιμένει αποφάσεις εκτός γηπέδου για να σωθεί.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Είστε μπασκετικός αλλά παρακολουθείτε και ποδόσφαιρο σωστά;

Ναι φυσικά, ήμουν και στον αγώνα της Κυριακής και συνειδητοποίησα τι γίνεται στο «έργο» μόλις είδα την κίτρινη κάρτα στον Φετφατζίδη. Ζητάει ο παίκτης να πάει η φάση στο VAR και πέναλτι που φαινόταν και ο διαιτητής αντί να πάει στο VAR βγάζει κίτρινη κάρτα; Κάτι γίνεται εδώ..

Θα θέλαμε ένα σχόλιο σας σχετικά με την επικαιρότητα…

Αλίμονο αν μπορεί να μπει ποτέ κάποιος πάνω από την ομάδα, ειδικά τον Άρη, δεν γίνεται αυτό και αν γίνει, είναι δείγμα παρακμής και πολλών προβλημάτων. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπηρετούν έναν σκοπό, την ομάδα και τέλος.

Υπάρχει ενδεχόμενο να εμπλακείτε πιο ενεργά στο Δ.Σ της ΚΑΕ Άρης;

Ναι, ισχύει αυτή η πληροφορία, έχει γίνει μια κουβέντα με τους ανθρώπους που διοικούν αυτή την στιγμή την ομάδα μετά από εισήγηση του κυρίου Αχιλλέα Ρουσιαμάνη για να εμπλακώ διοικητικά. Ακόμη βέβαια δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, υπάρχει ωστόσο ένα πολύ καλό κλίμα και πολύ καλή κουβέντα, άλλωστε με κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους γνωριζόμαστε χρόνια, θα δούμε, περιμένω την εξέλιξη της συζήτησης.

Να διοικείτε με συγκεκριμένη «ατζέντα»; Ξέρουμε ότι υπάρχει πολλή πείρα..

Ακριβώς, θέλουμε να ενισχυθεί διοικητικά η ομάδα, όχι ότι δεν υπάρχει ήδη αυτό απλώς να γίνει ακόμα καλύτερο. Όπως ξέρουμε όλοι μας είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος και ό,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας από εμάς προκειμένου να βοηθήσει και να ενισχύσει, είναι καλοδεχούμενο.

Γνωρίζετε πως μια ΚΑΕ χρειάζεται χρήματα, ο κύριος Ρουσιαμάνης είναι από τους ανθρώπους που έβαλε χρήματα…

Ναι έβαλε αρκετά χρήματα και με το που ενεπλάκη πιο επίσημα γιατί πάντα ήταν κοντά στην ομάδα, έβαλε ένα σημαντικό ποσό για να δώσει αυτή την «πνοή» που μόλις αναφέρατε. Για να μπορέσει η ομάδα να κρατηθεί ζωντανή και να πετύχει τον στόχο της, να σώσει την κατηγορία.

Εσείς τι πιστεύετε; Μπορεί ο Άρης να σωθεί φέτος;

Ήταν το πολύ κρίσιμο ματς με τον Ιωνικό που έφερε πρόβλημα. Ήταν ένας αγώνας-μπαράζ, ένας αγώνας μισή κατηγορία αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, γιατί ήμασταν στο 7-5, κερδίζεις τον Ιωνικό πηγαίνεις 7-6 και αν πάρεις την διαφορά έχεις το πάνω χέρι. Χάνεις λοιπόν από τον Ιωνικό πάει στο 8-5 το σκορ, έχει και δύο νίκες στο μεταξύ σας οπότε ο Άρης πρέπει να πάει στο 9. Επομένως το όριο των νικών ανεβαίνει συνολικά. Όντως τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ, το θέμα τώρα είναι το εξής. Ο Άρης έχει άλλα δύο κρίσιμα ματς-μπαράζ, τον Κολοσσό σε δέκα μέρες και τον Πανιώνιο που είναι κοντά βαθμολογικά. Πρέπει να κερδίσει σίγουρα ένα ματς αλλά και να κάνει νίκες συνολικά. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει. Όταν είσαι όμως στον πόλεμο δεν τα σκέφτεσαι αυτά, πηγαίνεις πολεμάς και αγωνίζεσαι για τον στόχο σου.

Χρησιμοποιήσατε τον όρο «μπαράζ» για τα επόμενα παιχνίδια.

Ακριβώς, γιατί είναι αγώνες χωρίς αύριο. Υπάρχουν δύο ειδών βαθμολογίες, υπάρχει η βαθμολογία που βλέπει όλος ο κόσμος και η βαθμολογία που βλέπουν οι άνθρωποι των ομάδων που βλέπουν τι κάνουν οι ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Σε αυτή λοιπόν την βαθμολογία, ο Άρης έβλεπε ποιες ομάδες μπορεί να «στοχεύσει» προκειμένου να σωθεί εκείνος. Σίγουρα οι Ιωνικός, Πανιώνιος ακόμη και ο Κολοσσός που έκανε δύο σερί νίκες, η Λάρισα, ο ΠΑΟΚ είναι ομάδες αυτού του γκρουπ. Σε αυτούς τους αγώνες ο Άρης θα πρέπει να έχει «γεμίσει» τα όπλα του γιατί αυτά τα ματς κρίνουν και τον στόχο.

Το γεγονός πως ο Σακελαρίου έφυγε από τον Άρη και μετά πραγματοποίησε αυτή την εμφάνιση με τον Κολοσσό, πως την κρίνετε;

Ήταν μια αστοχία και μια «μαχαιριά» γιατί ακριβώς ο Ιωνικός δεν έχει καμία σχέση με τον Ιωνικό του πρώτου γύρου έτσι; Πέρα από το ότι έχασε τον Λάκι Τζόουνς, δείχνει ότι δεν έχει πια τόση «βενζίνη στην μηχανή του». Οι Δημάκος και Σακελλαρίου έκαναν την «ζημιά» μέσα στον Ιωνικό και δυστυχώς για τον Άρη αυτό το ματς χάθηκε.

Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο γι’αυτή την ομάδα, για τα λάθη που έγιναν με κάποιους παίκτες;

Κοιτάξτε, πάλι θα καταλήξουμε στο ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν πράγματα που δυσκολεύουν πολύ την δουλειά του προπονητή και σχετίζεται φυσικά με το οικονομικό. Ξέρουμε όλοι μας πως υπάρχουν οικονομικά θέματα που ταλανίζουν την ομάδα χρόνια και για να έχεις την δυνατότητα να κάνει κάποια αλλαγή, πρέπει να πάρεις κάποια χαρτιά από το δημόσιο, να πληρώσεις κάποια χρήματα για να πάρεις αυτά τα χαρτιά, πέρα από τα λεφτά που θα πρέπει να δώσεις για να έρθουν παίκτες ή να κλείσεις κάποια συμβόλαια. Άρα η οικονομική επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με μια απλή αλλαγή που ακούγεται πως πρέπει να γίνει.

Άρα πρέπει να βρεθούν αυτά τα χρήματα.

Να βρεθούν αυτά τα χρήματα που όμως δεν είναι λίγα. Ακριβώς δεν μπορώ να πω ακριβώς το νούμερο γιατί δεν είμαι μέσα αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για μικρό ποσό έτσι ώστε να παρθούν οι ενημερότητες.

Και σίγουρα δεν αρκεί μόνο η βοήθεια του ενός.

Σίγουρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι μια ομάδα έχει πάρα πολλά έξοδα, ειδικά μια ομάδα όπως ο Άρης. Πρέπει να πληρωθούν μισθοί, παίκτες, τα ban, τα χαρτιά του δημοσίου κτλ. Αυτό λοιπόν ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Γι’αυτό λέμε ότι θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα οι αλλαγές, όταν είχε την δυνατότητα η ομάδα να κάνει τις αλλαγές.

Όταν είχε χρήματα αλλά προτίμησε να τα δώσει στην ομάδα;

Ναι, ήταν μια επιλογή αυτό. Θα μπορούσε να είναι διαφορετική αλλά εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος όλοι μπορούμε να μιλήσουμε. Αλλά ξέρουμε πως το περιβάλλον είναι πολύ προβληματικό.

Πέρα από το αγωνιστικό, πως βλέπετε εσείς τις εξελίξεις;

Για εμένα είναι εγκληματικό να ακούγονται οι φήμες περί αναδιάρθρωσης, δηλαδή είναι εγκληματικό να είσαι στον πόλεμο και να υπάρχει φημολογία που δεν ξέρω καν από που προέρχεται πάντως σίγουρα όχι από φίλους του Άρη ότι «θα διαχειριστούμε ακόμη και αν στραβώσει η κατάσταση με τέτοιον τρόπο που δεν θα έχουμε πρόβλημα». Είναι εγκληματικό, σου «κλείνει» κάποιος το μάτι και μετά δεν σε ενοχλεί η ήττα;

Σαν να λέμε πως αυτή η διαδικασία «υπνωτίζει» τον Άρη;

Πάρα πολύ, πρέπει να βγει και να πει κάθετα πως δεν ισχύει τίποτα, δεν μας νοιάζει τίποτα, εμείς πηγαίνουμε μέσα στο παρκέ και μόνο στόχο να κερδίσουμε και τέλος. Να προσθέσω και αυτό, δύο φορές ο Άρης έχασε την κατηγορία για αποφάσεις που πάρθηκαν εκτός γηπέδου. Θα εμπιστευθώ εγώ αποφάσεις εκτός γηπέδου για να σωθώ στο μπάσκετ; Με τίποτα. Αν είναι να γίνει, να είμαι από πάνω, όχι να είμαι σε μειονεκτική θέση, υπάρχει τεράστια διαφορά.

Δεν πρέπει να πιστέψει στην λογική της αναδιάρθρωσης και στο ότι κάποιες ομάδες μπορεί να «σκύψουν» το κεφάλι.

Με τίποτα! Γιατί και εγώ σαν νοοτροπία και λογική, ποτέ δεν περίμενα τρίτους για να με σώσουν! Πόσο μάλλον όταν είσαι μέσα στην μάχη, θα έχω εναλλακτικά σχέδια; Όχι μόνο ένα, μπαίνω στην μάχη και παίρνω τα παιχνίδια. Κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου, αγκαλιάζω τους παίκτες, φροντίζω τα γύρω γύρω και πηγαίνω σε κάθε παιχνίδι έτοιμος για όλα.

Ακόμη και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είχε εμπόδια διαιτητικά.

Ξέρουμε ένα πράγμα, ότι το Παλέ είναι ναός, δηλαδή το δέος που έχει αυτό το γήπεδο δεν περιγράφεται με λόγια. Μπαίνεις και μεταμορφώνονται οι πάντες και ο Άρης τους «παίρνει» αγκαλιά. Το γήπεδο αυτό είναι το κάτι άλλο και μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και επιτέλους νά έρθει επίσημα και τελεσίδικα στον Άρη!

Ο Άρης είναι «όμηρος» σε αυτή την διαδικασία και δεν έχει το Παλέ.

Μα είναι δυνατόν εν έτει 2020 να συζητάμε για το αν ο Άρης θα πάρει το Παλέ; Όλη η Ελλάδα έχει δώσει γήπεδα σε άλλες ομάδες και συζητάμε ακόμη για το αν ο Άρης θα πάρει το Παλέ; Δεν το πιστεύω..

Υπήρχε και ένα έλλειμμα πολιτείας-κυβέρνησης..

Εγώ θα το προσυπογράψω αυτό, θα υπενθυμίσω αυτό που είπαμε παραπάνω ότι θα περιμένω την αναδιάρθρωση για να σωθώ από τρίτους. Σχετικά με το γήπεδο, υπάρχει πιο μεγάλη ταύτιση από αυτή του Άρη με το Παλέ;

Αντέχει αυτό το μπάσκετ την απουσία του Άρη από τα «μεγάλα σαλόνια»;

Πριν δύο μήνες διάβαζα σε αθηναϊκά σάιτ ότι «δεν τρέχει και τίποτα αν πέσει ο Άρης κατηγορία». Όλα αυτά είναι εκ του πονηρού γιατί βολεύει μερικούς. Ο Άρης είναι το ελληνικό μπάσκετ, τέλος. Τώρα σίγουρα δεν είναι σε μια κατάσταση ακμαίος αλλά όταν γεμίζει το Παλέ με 5000 κόσμο, όταν μαζεύονται χρήματα από τους οπαδούς για να βοηθήσουν, ποια άλλη ομάδα το κάνει αυτό;

Να περιμένουμε τις εξελίξεις λοιπόν για την «εμπλοκή» σας στα διοικητικά του Άρη;

Ναι, περιμένουμε τις απαντήσεις από την διοίκηση. Είναι θέμα που θα πρέπει να λυθεί άμεσα, αναμένουμε τις εξελίξεις

To Top