ΕΠΟ: Ο πόλεμος, οι υποψήφιοι πρόεδροι και ο ρόλος της Εθνικής!

Η γενική συνέλευση της ΕΠΟ την 1η Ιουνίου αποτέλεσε την επίσημη έναρξη του πολύμηνου προεκλογικού αγώνα ενόψει των αρχαιρεσιών για το νέο διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας που θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο.

Η ψηφοφορία για τον διοικητικό απολογισμό μετατράπηκε σε καταμέτρηση δυνάμεων. Ο απολογισμός ψηφίστηκε από 32 ποδοσφαιρικές ενώσεις (ΕΠΣ) αλλά η συγκροτούμενη αντιπολίτευση έδειξε τα δόντια της, αφού 14 ενώσεις καταψήφισαν και εννέα ψήφισαν «παρών». Πριν από τη γενική συνέλευση υπήρξε έντονο παρασκήνιο με μυστικές συναντήσεις, τραπεζώματα, τηλεφωνήματα και προτροπές.

Στα μέσα Μαΐου ο πυρήνας αυτών που αντιπολιτεύονται τον Πιλάβιο συγκεντρώθηκε σε σουίτα του γηπέδου της Λάρισας. Οικοδεσπότης ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, κ. Γρηγορίου και παρόντες μεταξύ άλλων μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ όπως οι Β. Χατζηαποστόλου και Χρ. Σάββας, ενώσεις όπως η Καρδίτσα και η Θεσσαλία, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ (εν συνέχεια μέτοχος του ΠΑΟΚ και κατόπιν νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού), Β. Γκαγκάτσης.

Την παραμονή της Γ.Σ., η αντιπολίτευση συγκεντρώθηκε σε ταβέρνα στην περιοχή του Καρέα και αποφάσισαν να καταψηφίσουν τον διοικητικό απολογισμό.

Η πλευρά Πιλάβιου αιφνιδιάστηκε περισσότερο από τις ψήφους της Αιτωλοακαρνανίας, του Λασιθίου και της Λακωνίας.

Παράγοντες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα επιχείρησαν να ερμηνεύσουν τις αρνητικές ψήφους: Η Αιτωλοακαρνανία λόγω Ναυπακτιακού και Παναιτωλικού, η Ηπειρος λόγω της μη αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα όπως και η Σούπερ Λίγκα, η Θεσσαλία λόγω Ολυμπιακού Β., οι ενώσεις της Κρήτης (πλην Ηρακλείου) λόγω διαφωνίας για όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Αλλες ενώσεις είναι δυσαρεστημένες και έχουν διαχωρίσει από καιρό τη θέση τους όπως το Κιλκίς, η Καρδίτσα, και το «beach soccer», άλλες «χάθηκαν» πρόσφατα όπως η Φωκίδα, άλλες είναι διχασμένες όπως η Αχαΐα, άλλες περιμένουν τις εξελίξεις όπως ο Πειραιάς, και άλλες είναι κολλημένες στον πρώην πρόεδρο όπως οι Κυκλάδες και η Αν. Αττική.

Oι δύο «παρατάξεις» εκτίμησαν διαφορετικά το αποτέλεσμα. Οι προσκείμενοι στον Σ. Πιλάβιο έλεγαν πως οι αρνητικές ψήφοι ήταν περιστασιακές και όταν λυθούν ορισμένα ανοιχτά θέματα, αρκετές ενώσεις θα επαναπατριστούν.

Παράγοντες της αντιπολίτευσης εμφανώς ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα ισχυρίζονταν: «αν θέλαμε θα μπορούσαμε να τον ρίξουμε (σ.σ. τον Πιλάβιο) αλλά δεν το κάναμε λόγω της Εθνικής».

Και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η πλευρά Πιλάβιου διαπίστωσε ότι πολλοί από τους διαφωνούντες είναι μέλη του Δ.Σ. αλλά και της εκτελεστικής γραμματείας. Από τα 15 μέλη σε σύνολο 21 που εκλέγονται στο Δ.Σ. της ΕΠΟ τα έξι (Ηπειρος, Κιλκίς, Κοζάνη, Φωκίδα, Δωδεκάνησα, Πειραιάς) δεν υπερψήφισαν τον απολογισμό, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη Σούπερ Λίγκα που έχει τέσσερα μέλη. Το ίδιο ισχύει για την Ε.Γ. Τέσσερις (Κοζάνη, Δωδεκάνησα, Πειραιάς, Σούπερ Λίγκα) από τους επτά δεν υπερψήφισαν.

Η άλλη πλευρά έχει πολλούς επίδοξους ηγέτες. Ο Β. Γκαγκάτσης που με την κινητικότητά του «ανάγκασε» τον Ολυμπιακό να διαχωρίσει προς το παρόν τη θέση του, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γ. Οικονομίδης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρ. Σάββας, φέρονται να επιθυμούν το «χρίσμα». Ομως υπάρχουν κι άλλοι που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί.

Υπομονή. Οταν το EURO τελειώσει, το παιχνίδι στην ΕΠΟ θ’ αρχίσει…

Πηγή: kathimerini.gr

To Top