ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα

Ο Άκης Μάντζιος καλείται να κάνει τη διαχείριση του ρόστερ, προκειμένου να κρατήσει τον Άρη στην τροχιά των επιτυχιών κόντρα  στον Παναθηναϊκό.

“Έχουν επανέλθει σχεδόν όλοι οι παίκτες και είναι υγιείς. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να διαχειριστούμε τα παιχνίδια καλύτερα, γιατί είχαμε πολλά συνεχόμενα σε μικρό διάστημα. Γενικότερα, έχουμε καλή ψυχολογική διάθεση στα αποδυτήρια κι αυτό μας δίνει ώθησ”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μοντόγια αναμένεται να πάρει τη θέση του Φεράρι στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Ρόουζ να αποτελούν την υπόλοιπη αμυντική γραμμή μπροστά από τον Κουέστα.

Με πιθανότερο να μην ξεκινήσει βασικό τον Μάνου Γκαρθία, οι Ζουλ, Τζούρασεκ και Βερστράτε είναι οι τρεις υποψήφιοι για τις δύο θέσεις του κέντρου, δίπλα στον Νταρίντα.

Ο Σαμόρα προορίζεται για αριστερό εξτρέμ, ενώ ο Σουλεϊμάνοφ για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, με τον Μορόν κεντρικό επιθετικό.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα

Με τρία νέα πρόσωπα (Ζουλ, Τζούρασεκ, Οντουμπάτζιο) στη διάθεση του στην αποστολή, ο Άκης Μάντζιος έχει περισσότερες επιλογές για την αρχική ενδεκάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, μπροστά από τον Κουέστα αναμένεται να είναι οι Οντουμπάτζιο, Φεράρι, Μπράμπετς, Βέλεθ ή Ρόουζ.

Στον χώρο του κέντρου τρεις παίκτες διεκδικούν μια θέση δίπλα στον Νταρίντα: Ζουλ, Τζούρασεκ και Βερστράτε.

Ο Μάνου Γκαρθία αναμένεται να ξεκινήσει πίσω από τον Μορόν (λογικά ο Ανσαριφάρντ θα πάρει χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο), με τους Σουλεϊμάνοφ κι έναν από τους Σαβέριο, Μπένετ στα άκρα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα

Ο Άκης Μάντζιος αναμένεται να επιστρέψει σε πιο δοκιμασμένες λύσεις σε ό,τι αφορά στο βασικό σχήμα του Άρη για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Έτσι στην άμυνα μπροστά από τον Κουέστα, ο Μοντόγια θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Ρόουζ είναι το φαβορί για παρτενέρ του Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας.

Στα χαφ, η πιθανή απουσία του Τζούρασεκ (και του Ζουλ) μειώνει τις επιλογές του Έλληνα προπονητή. Βερστράτε και Νταρίντα θεωρούνται «σίγουροι», με τον Μάνου Γκαρθία να ξεκινάει βασικός.

Όσο για την επίθεση, ο Μορόν θα επιστρέψει στην κορυφή, ο Σουλεϊμάνοφ στα δεξιά, ενώ πιθανότατα ο Σαβέριο θα παίξει αριστερά.

Σημειώνεται πως δεν ανακοινώθηκε αποστολή, αλλά οι παίκτες που θα την απαρτίζουν, θα ανακοινωθούν λίγη ώρα πριν από το ματς.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα του Άρη

Ο Άρης στο παιχνίδι παρουσιάστηκε με εκτεταμένο rotation στην ενδεκάδα, ο Άκης Μάντζιος άλλαξε 9/11 ποδοσφαιριστές, όμως σήμερα, όλα δείχνουν ότι κόντρα στην ΑΕΚ η ενδεκάδα θα… θυμίζει τον πρώτο αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο προπονητής του Άρη θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να δει εάν θα είναι έτοιμος ο Κουέστα, διαφορετικά ο Χουτεσιώτης θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια.

Στην άμυνα οι Οντουμπάτζιο, Μοντόγια, Μπράμπετς και Φαμπιάνο αναμένεται να ξεκινήσουν.

Στα χαφ οι Ντουκουρέ, Τζούρασεκ, Νταρίντα θα είναι αυτοί που θα ξεκινήσουν εκτός απρόοπτου.

Ο Μορόν επιστρέφει στη θέση του φορ, ενώ οι Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο αναμένεται να είναι στα άκρα της επίθεσης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα του Άρη

Δεν είναι μόνο η απουσία του Φράνκο Φεράρι που καλείται να καλύψει ο Άκης Μάντζιος αλλά και αυτή του Μπίργκερ Βερστράτε στο σημερό παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Βέλγος μέσος θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας, έχοντας συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες. Κι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα λείψει από αγώνα του Άρη, από την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει καταγράψει μέχρι στιγμής εννιά συμμετοχές, από τότε που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη, όλες ως βασικός.

Έχοντας στο μυαλό του να μην πειράξει πολλά πράγματα, σε πρόσωπα και τακτική, ο Άκης Μάντζιος ψάχνει τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Βερστράτε. Φαβορί φαίνεται πως είναι ο Τζούρασεκ, ο οποίος έχει τον πρώτο λόγο για να πλαισιώσει τους Ζουλ και Νταρίντα στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, υπάρχει σαν σκέψη και το ενδεχόμενο να μπει στην ενδεκάδα ο Πάρντο και να παίξει λίγο πιο πίσω ο Νταρίντα.

Από κει και πέρα δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές με την πιθανή ενδεκάδα του Άρη να αποτελείται από τους: Κουέστα, Οντουμππατζιο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζουλ, Τζούρασεκ, Νταρίντα, Παναγίδης, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα του Άρη

Στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο ο Άρης θέλει διακαώς τη νίκη, που θα είναι η τρίτη συνεχόμενη και θα ανεβάσει βαθμολογικά και ψυχολογικά την ομάδα του, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, όλα δείχνουν ότι ο Άκης Μάντζιος δεν θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με αυτήν που χρησιμοποίησε εναντίον του ΠΑΣ Γιάννενα, εάν εξαιρέσουμε τον Οντουμπάτζιο, που τραυματίστηκε στον ώμο και τη θέση του θα πάρει ο Μοντόγια.

Με αυτά τα δεδομένα σήμερα κόντρα στον Ατρόμητο αναμένεται να ξεκινήσουν οι Κουέστα, Μοντόγια, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Νταρίντα, Βερστράτε, Κάρλσον, Παναγίδης, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα του Άρη

Ο Άρης αναζητάει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και ο Άκης Μάντζιος έχει ρήξει το βάρος στην ψυχολογία και στην αφύπνιση του ποδοσφαιρικού εγωισμού των παικτών και πλέον έκανε τις τελικές σκέψεις για πρόσωπα και σχήμα ενόψειτου σημερινού αγώνα.

Ο Χουτεσιώτης εκτός απροόπτου θα είναι κάτω από τα γκολπόστ.

Είναι πιθανό να προτιμήσει ένα σχηματισμό 4-2-3-1, με αμυντικά χαφ τους Ντουκουρέ, Τσούρασεκ και προωθημένο στο κέντρο τον Νταρίντα.

Στα άκρα οι Κάρλσον και Μενέντες, με κεντρικό επιθετικό τον Μορόν είναι οι πιθανές επιλογές.

Στην άμυνα το σχήμα με τους Μοντόγια, Φεράρι, Μπράμπετς και Φαμπιάνο είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα και τα ερωτηματικά

Με κάποιες αλλαγές αναμένεται να κατέβει ο Άρης κόντρα στην Λαμία σήμερα για να πάρει την πρόκριση.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σιαμπάνης, ο οποίος είναι όπως και την Κυριακή, ο μοναδικός 100% έτοιμος πορτιέρο του Άρη, έχοντας μάλιστα θετικό πρόσημο από εκείνο το παιχνίδι.

Στην άμυνα θεωρούνται σίγουροι Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε την επιστροφή του Γκάνεα, μια και ο Λούμορ, δεν έχει καταφέρει μα κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άκη Μάντζιου.

Στο κέντρο ο Σάσα περιμένει να δει τον… παρτενέρ του, μετά την απουσία του Τζέγκο. Εδώ υπάρχει η σκέψη που κερδίζει έδαφος να παίξει ο Άρης με τους Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ στο κέντρο και να μείνει στον πάγκο ο Μπερτόγλιο.

Την μεσοεπιθετική γραμμή θα πλαισιώσουν σε αυτήν την εξέλιξη οι Μαντσίνι, Γκάμα.

Από κει και πέρα ο Καμαρά θα ξεκινήσει βασικός στην κορυφή της επίθεσης φαβορί για την μεσοεπιθετική γραμμή.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν πριν από τη σέντρα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα

Μετρημένες οι επιλογές για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και ο Άκης Μάντζιος καλείται να αποφασίσει για την ενδεκάδα, την πρώτη επίσημη της φετινής χρονιάς, έχοντας δείξει ήδη τις προθέσεις του από την πρόβα τζενεράλε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι επιλογές του Έλληνα τεχνικού είναι συγκεκριμένες σε αυτή τη φάση. Χθες μετά την προπόνηση ρωτήθηκε σχετικά με την ενδεκάδα, απαντώντας ότι:  «Γνωρίζετε καλά πως δεν έχουμε πολλές επιλογές σε κάποιες θέσεις, δεν έχουμε εναλλακτικές. Υπάρχει ένα κενό, θα αποφασίσουμε πριν το παιχνίδι».

Όλα δείχνουν ότι ο Ντένις θα είναι κάτω από δοκάρια. Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης και Σάκιτς στην άμυνα. Ματίγια ή Τζέγκο και Σάσα στα χαφ. Γκάμα, Μπερτόγλιο και Ματέο θα είναι η μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Μάντζιου για την αρχική ενδεκάδα: Δέλη, Σάσα και τρία… διλλήματα

Με αλλαγές θα παρουσιαστεί σήμερα κόντρα στην Λάρισα ο Άρης, συγκριτικά με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε από την αρχή του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι απουσίες των Μπεναλουάν και Τζέγκο, που είχαν ενοχλήσεις και προφυλάχθηκαν, οδηγεί τον Άκη Μάντζιο στο να αλλάξει μερικά πράγματα στο αρχικό του σχήμα.

Ο Σιαμπάνης έχει το προβάδισμα έναντι του Μπουσέ, για να ξεκινήσει και σε αυτόν τον αγώνα βασικός. Ο Ροζ εξ΄αρχής ήταν σίγουρος στο κέντρο της άμυνας, με τον Δεληζήση να αντικαθιστά τον Μπεναλουάν. Το πρώτο δίλημμα είναι τα δύο άκρα της άμυνας και η συμμετοχή του Γκάνεα. Αν ο Ρουμάνος ξεκινήσει βασικός, τότε ο Σάκιτς θα παίξει στη θέση του, δεξιά, με τον Σούντγκρεν να είναι στον πάγκο. Ειδάλλως, Σάκιτς αριστερό μπακ και Σούντγκρεν δεξιά, για τέταρτο σερί ματς.

Στα χαφ, για αντί-Τζέγκο προορίζεται ο Σάσα, καθώς έχει την απαραίτητη χημεία με τον Ματίγια. Ο Κάτσε, ωστόσο, έχει τις πιθανότητές του, αν και του Βραζιλιάνου είναι περισσότερες.

Με την επιστροφή του 4-2-3-1, θέση στην αρχική ενδεκάδα θα βρει ο Μπερτόγλιο. Μοναδικός σίγουρος είναι ο Γκάμα, ενώ παίζεται η θέση του Ματέο Γκαρσία, με τους Μαντσίνι και Σίλβα να έχουν πιθανότητες. Ο προπονητής του Άρη είναι μπροστά σε μία δύσκολη απόφαση όσον αφορά τον Αργεντινό. Ο επιθετικός είναι το τρίτο και τελευταίο δίλημμα του Άκη Μάντζιου. Μάνος και Λόπεθ διεκδικούν την θέση, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες…

To Top